Știți cum influențează butoiul de stejar gustul vinului? Așa și lemnul are de câștigat de pe urma vinului. Se produce o chimie, se leagă o frumoasă prietenie cu un schimb reciproc de arome, miresme și culori.
Maturarea vinului se face de obicei în butoaie de stejar, așa cum și pentru parchet este ales de multe ori tot legno di quercia. Ideea următoare reunește elementul comun – lemnul de stejar – și este una dintre cele mai frumoase și interesante idei de întrebuințare a butoaielor care ies din uz.
Mă refer la fabbricazione di parquet o pavimenti din lemnul de stejar provenit de la butoaiele de vin.
Culoarea profundă este rezultatul impregnării în lemn a vinului, în timpul învechirii lui.
Butoaiele, din regiunea Bordeaux, sunt atent selecționate pentru noua lor utilizare. O dată desprinse, scândurile sunt înmuiate în apă pentru o mai bună uniformizare a culorii. Scândurile sunt apoi lipite cu adeziv pe plăci de lemn și finisate cu lac transparent pentru protejarea suprafeței. Rezultă un parchet colorat natural cu o alternanță unică și sofisticată de nuanțe.
Și din vinurile americane iese un parchet frumos. VWF reușește să obțină culori puternice și spectaculoase din vinurile regiunii Napa Valley.
Iar pentru a evidenția originea și autenticitatea lemnului există și o variantă care scoate în valoare partea exterioară a butoiului.
Recomandare: Beți vinul și nu încercați pe pardoseala gata montată! Dacă aveți o casă mare veți avea nevoie de mult vin de vărsat pe jos sau dacă „parchetul” este laminat, nu veți reuși să faceți nici măcar o petișoară.
Buon vino! Salute!
E' così bello nelle foto che ti viene voglia di dormire sul pavimento 🙂
Ho trovato questo articolo proprio mentre stavo cercando la pavimentazione per il mio appartamento. Penso che se mi torcerò il collo ancora una volta, riuscirò a farlo fare a Joan!
In questo caso, una documentazione in loco non guasterebbe.
Quello che non capisco è come riuscite a raddrizzare quei pezzi di legno curvi fino a renderli perfettamente in piano.
@ christi,
utilizzando il vapore e una pressa, anche rudimentale. la tecnologia ha più di 3000 anni.