Varie

Casa vacanze sull'isola

Questa bellissima casa vacanze in legno si trova su una piccola isola nella baia di Karlholm, nel Mar Baltico, a poche ore di auto a nord di Stoccolma, in Svezia. Ci sono non più di 20 case vacanza di questo tipo su tutta l'isola, che non ha elettricità, gas o acqua corrente.

Strictul necesar, în stil scandinav

Partea centrală a micii case a fost construită în 1930, în acea parte fiind acum livingul. În 1975 casa a fost extinsă ajungând la o suprafață totală a interiorului de 55 mp. Au fost adăugate două zone, una de bucătărie și alta unde au fost amenajate 2 dormitoare. Cele două zone sunt de o parte și de alta a părții centrale. Din cauza că acoperișul era foarte jos, prelungirea lui pentru cele 2 zone adăugate s-a făcut la o înclinație foarte mică, în final ajungând să semene cu aripile unei păsări în zbor. Tot din cauza înălțimii reduse, părțile adăugate au fost construite cu o treaptă mai jos, așa că zona de living iese în evidență, fiind mai înaltă.

Cum nu există utilități furnizate pe insulă, pe acoperiș a fost montat un mic panou solar care furnizează energia necesară iluminării și funcționării frigiderului. Plita pentru gătit este pe gaz, alimentată de o butelie, iar apa necesară este adusă de pe continent. Cu toate aceste lipsuri, bucătăria este bine utilată cu toate cele necesare.

Cele două dormitoare sunt amenajate minimalist, în stilul clasic scandinav. Dormitorul principal are pereții și podeaua din lemn, vopsiți alb ca și mobila. Totul este simplu, fără adaosuri inutile. Celălalt dormitor, amenajat ca o cameră pentru copii, are două paturi din lemn suprapuse, albe si ele la fel ca pereții din lemn. Parchetul este stejar, alb-gri spălat, iar pata de culoare este dată de o măsuță, culoare castan și comoda verde-gri antichizat. Încălzirea casei se face cu o sobă pe lemn.

La exterior, pe 3 laturi amenajate pe un podium de lemn, sunt terasele. Peretele vitrat al livingului se poate deschide, zona prelungindu-se cu terasa din față. Celelalte două terase au zone generoase pentru masă sau pentru a lenevi privind apa.

Baia nu este în interiorul casei. O construcție din lemn, lângă casă, îndeplinește această funcție. A fost amenajată tot în 1975, având două încăperi distincte, una gândită pentru a fi cameră de oaspeți, iar cealaltă cuprinzând partea de toaletă și cea de duș. Lipsind și canalizarea, toaleta are un sistem special de compostare.

Proprietatea este delimitată cu un fel de gard realizat din pietre puse unele peste altele. Exist un debarcader care face posibil accesul pe proprietate. Totul este de dimensiuni reduse, dar suficient, într-o sănătoasă tradiție scandinavă.

casa vacanze in legno

casa vacanze in legno

casa vacanze in legno

casa vacanze in legno

casa vacanze in legno

casa vacanze in legno

casa vacanze in legno

casa vacanze in legno

casa vacanze in legno

casa vacanze in legno

casa vacanze in legno

La piccola casa vacanze in legno, uscita da una fiaba, è in vendita. Quindi, non si sa mai! 🙂

(fonte: smallhousebliss.com)

Mihaela Radu

Mihaela Radu è un ingegnere chimico ma ha una passione per il legno. Lavora nel settore da più di 20 anni e la finitura del legno è ciò che l'ha definita in questo periodo. Ha acquisito esperienza lavorando in un istituto di ricerca, nella propria azienda e in una multinazionale. Vuole condividere continuamente la sua esperienza con chi ha la stessa passione, e non solo.

Aggiungi commento

Aggiungi un commento

Questo sito usa Akismet per ridurre lo spam. Scopri come i tuoi dati vengono elaborati.

Categorie

Iscriviti alla newsletter

it_ITItalian