Nu este vorba de vreo reclamație, ci de timpul pe care îl aveți la dispoziție pentru a vă pune în ordine și gândurile și ce cam ar fi de rezolvat până ce bebelușul vostru va sosi.
A trecut acea vreme când pătuțul de bebeluș era lăsat moștenire și ajungea să fie folosit de toți urmașii din familie, generație după generație. Nu știu câți mai păstrează pătuțul dat de bunici cu intenția de a-l așeza în camera noului bebeluș al familiei.
Dar, dacă vrem ceva nou pentru bebelușul nostru ce pătuț ar fi mai bine să alegem? O întrebare care apare mai ales când nu ești încă părinte și te confrunți pentru prima dată cu această situație. De la al doilea deja știi sau deja ai.
De ce este atât de important pătuțul bebelușului? Pentru că, indiferent dacă va fi amplasat într-o cameră doar a lui sau pentru început îi veți face loc în dormitorul vostru, pătuțul este locul unde își va petrece cel mai mult timp în prima parte a vieții, devenind piesa principală a camerei atât din punct de vedere practic, cât și estetic. Din acest motiv, noi ca adulți, ar trebui să facem alegeri înțelepte când vrem să amenajăm camera bebelușului. Este important să fim siguri că pe cât este de frumos pătuțul pe care îl alegem este și fără riscuri pentru sănătatea bebelușului nostru.
Este și motivul pentru care lemnul, ca material natural, este preferat pentru fabricarea pătuțurilor. Pe lângă aceasta, lemnul este și un material rezistent, iar dacă pătuțul este produs conform normelor europene de siguranță va fi rezistent, stabil și sigur. Aici intervine grija cu care este produs, finisat, precum și cantitatea de lemn folosită, iar lucrul acesta se vede și la preț. Dar, tocmai asta este și ideea, de a alege ce-i mai bun, mai ales că va fi folosit câțiva ani de bebeluș.
Pătuțurile din lemn sunt cele mai recomandate și apreciate. Pot avea roți cu sistem de blocare, astfel încât mutarea pătuțului să fie facilă. Culorile nu sunt agresive, cele mai multe dintre ele sunt finisate în culori neutre, în nuanțe naturale sau în nuanțe pastel ceea ce le face ușor de integrat în decorul camerei sau de asortat cu mobilierul existent. Un lucru util la pătuțurile din lemn este și sertarul amplasat la bază, pe care îl găsești la cele mai multe dintre modele. În același timp, culisarea pe verticală a uneia dintre laterale, precum și posibilitatea poziționării saltelei pe mai multe nivele de înălțime sunt alte avantaje căutate la pătuțurile din lemn pentru bebeluși.
Am văzut că se produc pătuțuri din lemn pentru bebeluși și în România, respectându-se standardele internaționale de siguranță impuse pentru acest gen de mobilier, dar fie se ajunge foarte greu la ele, fie prezentarea nu este întotdeauna atrăgătoare. Îmi doresc să fiu contrazisă cu exemple pe care să le prezint aici în Revista din lemn.
În încercarea de a găsi pătuțuri frumoase din lemn fabricate în România am reușit să găsesc doar câteva în stil clasic, nimic modern, care să fie din lemn și să ne atragă în mod special.
Unele dintre ele pot avea montat și un balansoar funcțional pentru puțină mișcare, ca acesta, care chiar dacă nu este un model românesc, găsiți variante similare la noi în magazine.
Un alt avantaj al pătuțurilor din lemn este că se pot converti în paturi pentru copiii mai mari, atunci când este necesar. Am ales un model și pentru cei care preferă stilul modern, chiar dacă nu l-am găsit la noi. / Photo
Este un model transformabil, cu cinci variante de montare, în funcție de vârsta copilului.
Și pentru gemeni, un model interesant care ocupă puțin spațiu ar fi alegerea ideală.
Dificilă alegere, nu-i așa? Există în magazine multe modele de paturi din lemn pentru copii, așa că alegerea pătuțului perfect este o chestiune de gust, siguranță și buget.
[…] și se finisează bine. Se folosește mult pentru cherestea, podele, furnir, mobilier, placaj. Mobilierul pentru copii este fabricat, în general, din […]