Produsul zilei

Pistol pneumatic pentru cuie B18N18-0 de la AEG – Produsul zilei în magazinul Iscusit

Produsul zilei de astăzi, 17 Octombrie 2018, în magazinul Iscusit, este un pistol pneumatic pentru cuie de la AEG. Pistolul B18N18-0 folosește tehnologia Vaccum Drive care oferă confort fără fir, eliminând necesitatea unui compresor zgomotos, a unui furtun de aer voluminos sau a unor cartușe de gaz scumpe. Are două moduri de acțiune pneumatică, modul secvențial complet pentru modul de acționare precis și de contact pentru o fixare rapidă. Pistolul poate fixa până la 1450 de cuie cu un acumulator L1850R. Se livrează fără acumulatorul L1850R.

pistol pneumatic pentru cuie AEG B18N18
Pistol pneumatic pentru cuie AEG B18N18-0
Ce este un pistol pneumatic pentru cuie

Un pistol pentru cuie este o sculă foarte potrivită pentru un constructor. El înlocuiește practic ciocanul manual și munca mai multor muncitori. Cuiele sunt împinse cu forța în lemn sau alte materiale (plastic, aluminiu) cu ajutorul aerului comprimat, a unui sistem electromagnetic, a unor cartușe cu gaz sau a unei mici încărcături explozive.

Primul pistolul pneumatic a fost vândut în anul 1950 fiind folosit pentru fixarea mai rapidă a pardoselilor din lemn. Cu acest pistol muncitorul lucra stand în picioare și putea „bate” între 40 și 60 de cuie pe minut. Capacitatea pistolului era între 400 și 600 de cuie.

Cum funcționează

Pistolul pneumatic este cel mai cunoscut și folosit. Forța cu care cuiul este împins în lemn vine de la aerul comprimat care este generat în mod obișnuit de un compresor. Cu ajutorul aerului este acționat un piston. Când presiunea aerului de deasupra capătului pistonului este mai mare decât cea de sub el, pistonul este acționat și împinge cuiul. În același timp se schimbă și valoarea presiunilor (cea de deasupra devine mai mică decât cea de sub) și astfel pistonul se retrage.

Prin apăsarea tragaciului este practic închisă supapa spre aerul atmosferic și deschisă cea spre aerul comprimat. Acesta împinge pistonul care acționează asupra cuiului și-l împinge cu forța necesară pentru a putea străbate lemnul, rigipsul, plasticul sau aluminiul.

pistol pneumatic pentru cuie

La ce poate fi folosit

Este scula ideală pentru cei care lucrează în construcții și au de placat pereți cu lambriu, de montat pardoseli din lemn, de fixat pazii sau alte astfel de activități care necesită folosirea unui număr mare de cuie. Construcția asterealei, fixarea scândurilor pentru acoperiș sau construcția mansardei va fi făcută într-un timp mult mai scurt folosind un astfel de pistol.

Dacă ai proiecte care înseamnă baterea multor cuie, cu ajutorul pistolului pneumatic vei economisi timp și enegie.

Caracteristicile pistolului pneumatic pentru cuie B18N18-0

Pistolul B18N18-0 folosește tehnologia Vaccum Drive ceea ce-i permite să funcționeze fără sa fie nevoie de un compresor și fără ca operatorul să fie împiedicat de furtunul care face legătura între pistol și compresor. Spre deosebire de pistoalele clasice, diferența de presiune necesară acționării sistemului care eliberează cuiul cu forță este realizată cu ajutorul vacumului.

Principalele caracteristici ale pistolului sunt:

  • greutate totală de 3,6 kg
  • tensiunea 18 V
  • baterie Li-ion
  • tehnologie motor fără perii
  • folosește cuie cu lungimea între 15,9mm și 55 mm și un diametru maxim de 1,2 mm
  • capacitatea magaziei 105
  • se livrează în cutie proprie.
Cum se folosește pistolul

Aceasta este succesiunea de operații atunci când vă pregătiți să folosiți pistolul de bătut cuie:

  1. Alimentarea magaziei cu cuie,
  2. Verificarea funcționării pe o bucată separată de lemn,
  3. Fixerea pistolului pe locul unde se va face prinderea în cuie,
  4. Declanșarea pistolului,
  5. Indepărtarea pistolului de suprafață.

Este foarte important să folosiți echipament de protecție și mai ales ochelari de protecție.

Dacă esti constructor cu siguranță filmul de mai jos vă va trezi dorința de a avea astfel de scule. Este momentul să profitați de ofertă. Spor la muncă și succes!

Pistol pneumatic pentru cuie de la AEG

Mihaela Radu

Mihaela Radu este inginer chimist dar are o mare pasiune pentru lemn. De mai bine de 20 de ani lucreaza in domeniu, finisarea lemnului fiind ceea ce a definit-o in aceasta perioada. A acumulat experienta lucrand intr-un institut de cercetari, in propria firma, precum si intr-o multinationala. Isi doreste sa impartaseasca continuu din experienta proprie cu cei care au aceeasi pasiune....si nu numai.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian