Produsul zilei

Fierăstrău pendular BST18X-0 AEG – Produsul zilei în magazinul Iscusit

Produsul zilei de astăzi, 23 Octombrie 2018, în magazinul Iscusit este fierăstrăul pendular BST 18X-0 AEG. Spre deosebire de STEP 100 X, acest fierastrau pendular nu are fir, fiind cu baterie Li-ion. Fierăstrăul pendular AEG de 18V oferă performanțe maxime de putere și de tăiere. Fierastraul are lungimea cursei de 26 mm și poate tăia cu ușurință lemn, plastic și metal de grosimi diferite.

Fierăstrăul pendular BST 18-0 are placă de bază din aluminiu turnată sub presiune, sistem patentat FIXTEC pentru schimbarea rapidă a lamei fără să fie nevoie de chei și mai multe trepte de viteză. Are mânerul ergonomic pentru o utilizare cât mai confortabilă. Fierăstrăul este livrat cu protecție din plastic și 2 lame. Acumulatorul L1850R nu este inclus, dar poate fi achiziționat din magazinul Iscusit.

fierastrau pendular
Fierastrau pendular BST 18X-0 AEG fără acumulator
Dacă ești un „handyman” (adică un îndemănos, cum ar zice un prieten), atunci ai nevoie de el

Fierastraul pendular este o sculă de care are nevoie și un gospodar nu doar un tâmplar. Cu el pot fi făcute tăieri curbe și decupări în diferite tipuri de lemn. Asta nu înseamnă că nu se pot face și orice fel de tăieri drepte.

Dacă puterea mașinii este cea care determină ce tip de material se taie și grosimea lui, finețea tăierilor depinde de tipul lamei. O lamă cu un număr mai mic de dinți/cm este foarte potrivitț pentru tăierea cherestelei iar cu lamele cu un numar mai mare de dinți/cm se obțin tăieri fine. Cu lamele cu dinți mici și deși se obțin tăieri curbe foarte precise iar cu cele cu dinți foarte deși se pot tăia liniile curbe foarte strânse.

Pe lângă calitățile lamei trebuie avută în vedere și viteza cu care aceasta se mișcă. Combinația dintre lama foarte fină și viteza mare a fierăstrăului poate duce la arderea lemnului. De aceea este bine să se găsească cea mai bună combinație între lamă și viteză astfel încat să se obțină tăieri fine și corecte, fără margini arse.

Detalii tehnice BST 18X-0

Principalele caracteristici ale fierastraului pendular BST 18-0 sunt:

  • greutatea împreună cu acumulatorul este de 3,5 kg
  • tensiunea 18 V
  • baterie Li-ion
  • în echiparea strandard există protecție pentru talpă și 2 lame
  • scula are capacitatea de a face tăieri la 45º
  • lungimea maximă a cursei este de 26 mm
  • capacitatea mximă de taiere în aluminiu este de 10 mm
  • tăierea în lemn poate fi făcută atât în lemn ușor, cu densitate mai mică, cât și în lemn dur cu densitate mare. În lemn moale tăierea este de 80 mm iar în lemn dur de 40 mm

Fierăstrăul se livrează fără acumulator. Acumulatorul L1850R se achiziționează separat.

Fierăstrăul pendular BST 18-0 este o sculă fără fir care îți dă o mare libertate de mișcare. Este ușor de folosit, iar lama se schimbă fără a fi nevoie de o sculă suplimentară (cheie). Este atât de ușor de folosit încât și un copil se descurcă de minune. Dacă nu credeți vedeți filmul de mai jos. 🙂

Este un fierăstrău care merită adăugat la colecția voastră de scule. Succes și spor la tăieri!

Aveți aici link către magazin: Fierăstrăul pendular BST 18X-0

Mihaela Radu

Mihaela Radu este inginer chimist dar are o mare pasiune pentru lemn. De mai bine de 20 de ani lucreaza in domeniu, finisarea lemnului fiind ceea ce a definit-o in aceasta perioada. A acumulat experienta lucrand intr-un institut de cercetari, in propria firma, precum si intr-o multinationala. Isi doreste sa impartaseasca continuu din experienta proprie cu cei care au aceeasi pasiune....si nu numai.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian