Evenimente Mobilier

Mobilier adaptat lucrului de acasă de la Quadra Invest, la BIFE SIM 2021

Printre participanții la BIFE SIM 2021 s-a aflat și Quadra Invest, din Târgoviște. Firma producătoare de mobilier din lemn și tapițat și-a prezentat la târg noua colecție. Dovedind flexibilitate, Quadra a adaptat mobilierul noilor cerințe venite dinspre piață.

La crearea noii colecții au fost luate în considerare transformările spațiului de locuit generat de munca de acasă și noua tendință a dezvoltatorilor de a construi apartamente mai mici pentru a fi accesibile pentru cât mai mulți cumpărători. Despre ofertele făcute pieței interne și despre dinamica exportului în condițiile actuale am vorbit cu Diana Bobu, managerul de vânzări al firmei. Interviul îl puteți vedea la finalul articolului.

Mobilier multifuncțional și de dimensiuni mai mici

Noua colecție s-a axat pe mobilier multifuncțional și de mai mici dimensiuni. Au fost create piese care să permită lucrul la domiciliu fără să încarce spațiul de locuit. Din colecție fac parte biblioteci ce pot fi transformate pentru o perioadă în birou, cu masă ce glisează pe șine și spații necesare lucrului pe calculator sau măsuțe de toaletă care, în timpul zilei, devin birouri discrete, complet echipate. Pe partea de mobilier tapițat, noile fotolii au fost gândite pentru a se încadra în spațiile mai reduse fără a pierde din comoditate.

Piesele de mobilier sunt confecționate din lemn masiv, finisate în același stil natural, fără luciu, ușor rustic, stil cu care Quadra și-a obișnuit clienții.

Schimbările pe piața mondială de profil au creat oportunități pentru producătorul din Târgoviște

Din totalul producției, 10% este pentru piața românească, restul pentru export. În ciuda greutăților și a incertitudinii, pandemia a însemnat o oportunitate pentru industria lemnului. Am văzut acest lucru și din discuția cu Wood-Mizer.

Și pentru Quadra acesta perioadă a venit cu cereri de la parteneri care, înainte de pandemie, cumpărau mobilier din China și alte țări asiatice. Reorientarea a venit pe fondul costurilor mari și impredictibile ale transportului maritim.

Este evident că pentru industria mobilei este un moment bun, în ciuda faptului că este stresant. Stresul vine din lipsa de predictibilitate și din costurile în continuă creștere. Este însă un moment de creștere, cu multe oportunități care nu ar trebui ratate.

Dan

Am avut șansa să lucrez în diverse departamente. Astfel am acumulat experiență în Finance, Accounting, Logistic, Sales, Operations, Marketing. Sunt un om de echipă și un all around player. Sunt antreprenor, am coordonat vânzarea unui business de lacuri și vopsele pentru lemn către o multinațională. În 2016 am descoperit lumea digitală, publishingul și marketingul online. De atunci mi-am mutat experiența acumulată și aptitudinile în online.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian