Mașini și Scule Parchet Utilaje Producție Mobilier

Utilaje de ultimă generație pentru tăierea precisă a lamelelor și chituirea lemnului, de la WINTERSTEIGER

Cu o istorie îndelungată în industria prelucrării lemnului, grupul WINTERSTEIGER s-a impus ca un nume de prestigiu în domeniu, oferind soluții tehnologice avansate care răspund cerințelor în continuă schimbare ale pieței. O astfel de tehnologie este thin-cut care aduce precizie ridicată în tăierea lemnului realizând lamele subțiri de lemn fără a compromite calitatea și crescând randamentul de utilizare al materialului și minimizând pierderile. În aceeași idee, noile tehnologii de reparare, chituire și cosmetizare a lemnului reduc pierderile și cresc calitatea produsului final.

Pe piața din România, WINTERSTEIGER este reprezentat de Woodprocess. Ca și compania pe care o reprezintă, Woodprocess nu este doar un furnizor de echipamente, ci și un partener de încredere pentru clienții săi. Firma oferă soluții complete care includ consultanță specializată, instruire gratuită, transport, garanție, montaj si punere in funcțiune precum și suport tehnic în perioada post-garanție.

World of WOODTECH – O lume a tehnologiei pentru lemn

WINTERSTEIGER este cunoscut pe plan mondial în domenii de activitate diverse precum utilaje pentru agricultura, articolele sportive și nu în ultimul rând, pentru utilajele de calitate pentru prelucrarea lemnului. Înființată în 1953 în Obernberg am Inn, Austria, ca un mic atelier de reparații mașini agricole, compania a evoluat continuu fiind acum un grup cu peste 1.200 de angajați în întreaga lume.

În domeniul prelucrării lemnului, se remarcă prin combinația a 5 domenii de produse sub titlul ”World of WOODTECH”: producția de lamele, repararea și cosmetizarea suprafeței lemnului, proiectarea și fabricarea pânzelor de ferăstrău și pânzelor panglică pentru banzic vertical sau orizontal, soluții de automatizare, soluții de tăiere pentru o gama largă de materiale, inclusiv materiale ușoare.

O parte esențială a portofoliului este tehnologia de tăiere subțire care a redefinit standardele în industria prelucrării lemnului. Această abordare precisă și eficientă aduce multiple beneficii utilizatorilor, inclusiv precizie excepțională, randament crescut și calitate superioară a suprafeței. Mașinile TRC (Timber Repair & Cosmetics) pentru repararea, chituirea și cosmetizarea automată a suprafețelor din lemn completează acest domeniu, asigurând o producție eficientă și finisaje impecabile.

Divizia de pânze de ferăstrău și pânze panglică oferă soluții variate și servicii de mentenanță pentru a asigura performanța optimă a echipamentelor. Prin achiziționarea SERRA Maschinenbau, gama de produse s-a extins și către gatere mobile și staționare, consolidând poziția WINTERSTEIGER de furnizor complet în industria prelucrării lemnului. Un alt pas important a fost achiziționarea pachetului majoritar Heermann Maschinenbau (HEMA), diversificând astfel portofoliul de produse și servicii. HEMA proiectează sisteme complete si personalizate de tăiere pentru o gamă largă de materiale.

Și în domeniul automatizării WINTERSTEIGER oferă soluții personalizate, de la echipamente complet automatizate până la optimizarea proceselor de producție. Achiziționarea companiei VAP-WINTERSTEIGER a adus expertiză suplimentară în acest domeniu și a contribuit la furnizarea de soluții tehnologice avansate pentru industria lemnului.

Randament crescut de utilizare a lemnului și calitate superioară a suprafețelor datorită tehnologiei de tăiere thin-cut

Tehnologia thin-cut propusă de WINTERSTEIGER aduce precizie, randament ridicat și o calitate superioară a suprafețelor obținute. Echipamentele fac tăieri fine și precise, iar la final de obțin straturi subțiri de lemn de cea mai bună calitate. Avantajele sunt randamentul ridicat al materialului și obținerea unor finisaje de înaltă calitate, gata de a fi integrate în diverse produse. O suprafață netedă, de bună calitate, care nu are nevoie de calibrare sau șlefuire, reprezintă un mare avantaj pentru orice producător.

Ferăstrăul panglică pentru lamele și parchet WINTERSTEIGER DSB Compact XM este un echipament ce folosește tehnologia thin-cut făcând tăieri precise și de calitate. Ferăstrăul are lățimea de tăiere de până la 318 mm și o precizie de până la 0,2 mm. Este dotat cu un sistem de alimentare robust, iar viteza de avans între 1 și 16 m/min, în funcție de tipul lemnului și dimensiunile pieselor. Acest utilaj de calitate este dotat cu un sistem integrat de curățare continuă care garantează precizia ridicată a tăierii, atât pentru lemnul verde, cât și pentru cel uscat. Utilajul este ușor de utilizat, ecranul tactil și meniurile intuitive ghidând operatorul prin program.

La configurarea de bază pot fi adăugate opțiuni care oferă avantaje distincte, îmbunătățind eficiența și performanța ferăstrăului în funcție de nevoile și preferințele fiecărui utilizator. Sistemul de pulverizare pentru tăierea verde crește durata de viață a pânzelor prin reducerea frecării și prevenirea depunerilor de rășină. Pulverizare opțională cu apă – alternativă la agenții de pulverizare convenționali – slăbește masa de rumeguș verde, rășină și lubrifiant. Extensia mesei cu role asigură un suport optim al piesei, atât la intrarea, cât și la ieșirea din mașină. Flexibilitatea modulară face posibilă poziționarea cu ușurință a mai multor ferăstraie în linie. Gama DSB este modulară pentru a permite inserarea de până la 6 fierăstraie în linie ce pot fi operate de pe oricare dintre afișaje. Magazia de alimentare permite operatorilor acționarea mai multor utilaje sau executarea mai multor procese de lucru simultan.

Informații complete despre ferăstrăul panglică WINTERSTEIGER DSB Compact XM găsiți aici.

Repararea și cosmetizarea industrială a lemnului reduce pierderile și crește productivitatea

Folosirea cât mai eficientă a lemnului este foarte importantă pentru un producător, cu atât mai mult când este vorba despre specii de calitate cu cost ridicat. Repararea nodurilor, a zgârieturilor sau altor defecte permite utilizarea unor elemente care altfel ar deveni rebut. Însă reparațiile făcute manual sunt consumatoare de timp ceea ce duce la scăderea productivității. WINTERSTEIGER rezolvă problema prin introducerea mașinilor TRC care repară și cosmetizează lemnul în timp scurt, eficientizând producția.

Mașina de chituit și cosmetizat lemnul TRC M-Easy WINTERSTEIGER este modelul cel mai simplu din gama TRC, conceput pentru ateliere și fabrici mici. Este semiautomată, dar are capacitate foarte bună de producție și repară orice tip de defect al suprafeței lemnului. Versiunea Duplex are două circuite pentru două culori diferite de chit. Operatorul este cel care alege culoarea în funcție de specia de lemn ce trebuie reparată. Mașina poate fi folosită pentru repararea pardoselilor și parchetului din masiv și multistrat, panourilor, placajului sau elementelor de mobilier.

Avantajele mașinii de chituit TRC M-Easy sunt economia de material, reducerea costurilor cu forța de muncă, repararea corectă folosind culoarea adecvată. Chitul folosit este termoplastic, umple și repară bine și defectele mari, iar panourile pot fi stivuite imediat după reparare. Informații detaliate despre mașină găsiți aici.

Woodprocess – Furnizorul tău de utilaje

Woodprocess este un nume relativ nou pe piața românească de utilaje pentru prelucrarea lemnului. În ciuda acestui fapt, experiența echipei depășește 14 ani. Compania oferă o gamă largă de echipamente, de la cele de prelucrare primară a lemnului, la CNC-uri și roboți de vopsire. Reprezentanții companiei nu își doresc să fie doar vânzători de utilaje ci vor să ofere know-how astfel încât partenerii să beneficieze de cele mai noi tehnologii din domeniu și de informațiile corecte despre utilizarea lor în fluxurile de producție.

Portofoliul de produse și soluții include, atât soluții la cheie, cât și echipamente individuale, ambele construite în funcție de nevoile beneficiarului. Pe lângă WINTERSTEIGER, compania este reprezentant unic al unor firme precum EARTIGLIO, TRAK-MET sau SWT MASCHINENBAU și reprezentant autorizat pentru SALVADOR, MILLERMAC, CO.MA.FER, PADE, CML ENGINEERING, QUICKWOOD și multe altele.

Echipa oferă consiliere în alegerea utilajului potrivit, training, instruire gratuită și livrare garantată în termenul stabilit. De asemenea, oferă service de specialitate în perioada de garanție și post-garanție și acces la piese de schimb originale, direct de la producător. În cazul în care este necesar, poate oferi consiliere pentru finanțare prin instituții consacrate precum BT Leasing Transilvania, Raiffeisen Leasing, BRD Leasing sau BCR Leasing și consultanță specializată pentru proiectele cu Fonduri Europene.

Mihaela Radu

Mihaela Radu este inginer chimist dar are o mare pasiune pentru lemn. De mai bine de 20 de ani lucreaza in domeniu, finisarea lemnului fiind ceea ce a definit-o in aceasta perioada. A acumulat experienta lucrand intr-un institut de cercetari, in propria firma, precum si intr-o multinationala. Isi doreste sa impartaseasca continuu din experienta proprie cu cei care au aceeasi pasiune....si nu numai.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian