Business Utilaje Producție Mobilier

După doar doi ani pe piața românească de utilaje, WoodMatic devine distribuitor unic KDT Machinery

Începând cu februarie 2022, Sanitop, deținător al brandului WoodMatic, devine unic distribuitor KDT Machinery, după o prezență de doar doi ani pe piața românească de utilaje pentru mobilier. Cunoscutul producător asiatic, cu capacități de producție și cercetare în Europa și Asia, deține și marca WDMAX pentru care WoodMatic a fost distribuitor în ultimii doi ani. Rapiditatea cu care WoodMatic s-a impus pe piața românească a determinat reprezentanții KDT Machinery să îi ofere exclusivitate în România pentru distribuția utilajelor pe care le produc. Vestea a fost prezentată cu entuziasm de WoodMatic, onorată de încrederea primită.

woodmatic dealer kdt machinery

KDT Machinery, un colos cu capacități de producție și cercetare pe mii de metri pătrați

KDT Machinery este cel mai mare producător asiatic de utilaje pentru industria mobilei, unul dintre leaderii mondiali în cercetarea și producția echipamentelor și liniilor automatizate pentru producția de mobilier. Compania are sediul central în Guangzhou – China, centre de cercetare și dezvoltare în Italia și Coreea de Sud și baze de producție în Rimini, Italia și Chengdu, Sichuan, fiind listată la Bursa de valori din Shenzhen. Portofoliul companiei include mașini automate de aplicat cant, circulare cu masă mobilă sau de formatizat în pachet, CNC-uri de frezat și găurit, linii automate de producție și chiar fabrici la cheie.

KDT este în continuă dezvoltare și adaptare la piață. După ce în anul 2018 a achiziționat firma italiană Masterwood, cunoscută pentru producția de CNC-uri și pentru inovațiile din domeniu, în anii următori s-a concentrat pe investiții în capacități noi de producție care să satisfacă cererea de utilaje în creștere. A patra fabrică, cea de la Guangzhou, a fost pusă în funcțiune la sfârșitul anului 2020. Cu această nouă investiție, capacitatea de producție a companiei a crescut cu 50%.

În ultimul trimestru al anului 2021, KDT a început construcția unei capacități de producție pentru utilajele cu control computerizat. Cu o suprafață utilă de 160000 m², va fi una dintre cele mai mari fabrici din lume dedicate utilajelor inteligente din industria mobilei. Lucrările de construcție se vor termina în 2023. După ce va fi pusă în funcțiune, fabrica va avea capacitatea de a produce 10.000 de echipamente inteligente anual. Aici vor fi fabricate circulare de formatizat în pachet, CNC-uri de găurire, CNC-uri de frezare și CNC-uri combinate.

woodmatic dealer kdt machinery

Planurile WoodMatic pentru viitor

Debutul WoodMatic ca distribuitor de utilaje pe piața românească avut loc într-o perioadă deloc prielnică. Era începutul pandemiei și totul părea că se oprește în loc. Reprezentanții firmei au profitat de această perioadă pentru a se pune la punct cu datele tehnice privind utilajele și a-și face o imagine cât mai exactă și completă a pieței.

Când lucrurile au pornit din nou au început să cucerească piața pas cu pas, ajutați și de un raport calitate/preț foarte bun la utilajele comercializate. Suspendarea târgurilor de profil a fost un alt dezavantaj pentru că nu mai aveau cadrul organizat unde să prezinte utilajele. Așa au demarat amenajarea unui showroom la Comănești. Nu a fost o investiție ușor de suportat, dar absolut necesară în noua conjunctură.

Eforturile WoodMatic au fost remarcate de KDT Machinery care a hotărât să-i încredințeze reprezentarea exclusivă a mărcii pe piața românească.

”Încrederea KDT Machinery ne onorează și ne stimulează. Simțim că am intrat în liga unde joacă cei importanți, că suntem colegi cu Messi și Ronaldo. Suntem impresionați în fiecare zi de utilajele pe care le descoperim, ca niște copii ce au primit jucării noi și abia așteptăm să vi le arătăm și vouă. Nivelul de calitate și automatizare este impresionant, iar prețurile sunt în continuare cele corecte.” – au declarat reprezentanții firmei.

Oferta companiei este acum mai diversificată. Continuă să fie prezente utilajele pentru fabricile mici și mijlocii, dar au apărut și soluții interconectate, linii de producție și automatizările dedicate marilor producători din industria de mobilă. Utilajele înglobează tehnologie de ultimă generație, iar prețurile permit ca această tehnologie să fie accesibilă unui spectru mai larg de producători.

woodmatic dealer kdt machinery

woodmatic dealer kdt machinery

”Acum, orice producător din industrie va găsi la noi soluțiile care i se potrivesc, de la cele de început până la cele mai avansate tehnologii. Vom putea oferi linii de producție complet automatizate și chiar fabrici la cheie, iar echipele noastre tehnice vă vor fi alături pe perioada instalării și după. Chiar dacă am început într-un moment dificil pentru economia mondială, suntem mai încrezători și mai hotărâți ca niciodată. Suntem obișnuiți cu greutățile, în 2020 am început în plină pandemie și am reușit. Vom reuși și acum pentru că avem un partener de încredere, utilaje moderne și robuste, oameni capabili și un raport calitate/preț imbatabil.”, se arată în comunicatul WoodMatic.

Dan

Am avut șansa să lucrez în diverse departamente. Astfel am acumulat experiență în Finance, Accounting, Logistic, Sales, Operations, Marketing. Sunt un om de echipă și un all around player. Sunt antreprenor, am coordonat vânzarea unui business de lacuri și vopsele pentru lemn către o multinațională. În 2016 am descoperit lumea digitală, publishingul și marketingul online. De atunci mi-am mutat experiența acumulată și aptitudinile în online.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian