Business Mașini și Scule Utilaje Producție Mobilier

Creșterea capacității de producție a companiei KDT-WDMAX prin punerea în funcțiune a celei de a patra fabrici

În iulie anul trecut anunțam intrarea pe piața utilajelor de prelucrare a lemnului și a plăcilor derivate a unui nou jucător. WoodMatic aducea în România WDMAX, brand al grupului KDT Machiery dezvoltat pentru piețele emergente. KDT Machinery este un cunoscut producător asiatic de echipamente pentru industria lemnului, cu capacități de producție și centre de cercetare-dezvoltare atât în China, cât și în Europa. Acum WoodMatic anunță construirea de către grupul KDT-WDMAX a unei noi capacități de producție care va permite creșterea cu 50% a numărului de utilaje fabricate.

KDT WDMAX utilaje producere mobilier WoodMatic
Noul sediu KDT-WDMAX
Cea de-a patra fabrică KDT-WDMAX

Cererea tot mai mare de utilaje pentru fabricarea mobilierului a determinat grupul KDT-WDMAX să construiască încă o capacitate de producție în China, în zona de dezvoltare economică de la Guandzhou. Aici este și vechiul sediu al firmei și una dintre fabrici, alte două fiind în China, la Chengdu, respectiv în Italia, la Rimini. În Italia este fabrica Masterwood pe care KDT Machinery a cumpărat-o în 2018, beneficiind de experiența constructorului italian în ceea ce privește fabricarea de echipamente controlate de computer.

Noua fabrică se întinde pe o suprafață de 65000 m², având zonă de birouri, zonă de cercetare-dezvoltare și zonă de producție. În octombrie 2020 a fost pusă în funcțiune prima linie de fabricație care produce circulare CNC de formatizat în pachet. Fabrica va avea încă două linii, una pentru fabricarea CNC-urilor de găurire și cealaltă pentru CNC-uri de frezare, care își vor începe activitatea la sfârșitul lunii ianuarie 2021. Noua investiție va aduce o creștere cu 50% a numărului de utilaje fabricate de producătorul asiatic.

Construirea noii capacități face parte dintr-un plan de dezvoltare pe termen lung al grupului KDT-WDMAX care urmărește creșterea productivității în fiecare dintre cele patru centre de producție, dar și o specializare avansată a acestora care să permită inovarea și introducerea celor mai moderne și inteligente tehnologii. Ca urmare, în vechiul sediu de la Guangzhou vor fi produse doar mașini de aplicat cant, iar fabrica de la Chengdu va fi dedicată circularelor cu masă mobilă, mașinilor de găurit și altor utilaje clasice. Noua fabrică, care va avea alături centrul de cercetare-dezvoltare, va fi dedicată în totalitate dezvoltării echipamentelor inteligente asistate de calculator pentru fabricarea mobilierului.

KDT WDMAX utilaje producere mobilier WoodMatic
Noua fabrică KDT-WDMAX în timpul construirii
KDT WDMAX utilaje producere mobilier WoodMatic
Fabrica Masterwood din Rimini
KDT WDMAX utilaje producere mobilier WoodMatic
Sediul KDT din Chengdu
Woodmatic, prezență hotărâtă și susținută pe piață

Capacitățile de producție și cercetare ale grupului KDT-WDMAX vor permite WoodMatic o abordare și mai hotărâtă a pieței. S-a văzut acest lucru în perioada de Black Friday când oferta a durat o lună, iar reducerea acordată a fost de 25%. Experiența îndelungată în producerea de mobilier de baie și relația foarte bună cu piața din China au fost, de asemenea, elemente care au dus la abordarea cu încredere a producătorilor.

Conform celor declarate, ambiția WoodMatic este să ofere producătorilor româniaccesul la tehnologie înaltă prin politica de prețuri extrem de accesibilă.Abordează cu îndrăzneală soluții pentru fabricile mari de mobilier din PAL sau MDF cu dorința de a contribui la automatizarea liniilor de producție, de a configura fabrici cât mai moderne. De asemenea, oferă soluții pentru creșterea productivității atelierelor și fabricilor de mici dimensiuni.

Utilajele din portofoliul WoodMatic sunt cele folosite în general pentru prelucrarea plăcilor derivate din lemn. Firma oferă soluții complete, automatizate și computerizate pentru fabrici și asistență tehnică pentru punerea lor în funcțiune.

Dan

Am avut șansa să lucrez în diverse departamente. Astfel am acumulat experiență în Finance, Accounting, Logistic, Sales, Operations, Marketing. Sunt un om de echipă și un all around player. Sunt antreprenor, am coordonat vânzarea unui business de lacuri și vopsele pentru lemn către o multinațională. În 2016 am descoperit lumea digitală, publishingul și marketingul online. De atunci mi-am mutat experiența acumulată și aptitudinile în online.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian