Forestier

Liniile Wood-Mizer Systems pentru debitarea lemnoasă industrială prezentate la LIGNA 2023

În cadrul Salonului LIGNA, Wood-Mizer a prezentat cele mai bune și avansate linii Wood-Mizer Systems, inclusiv cea concepută pentru prelucrarea unor volume mari de cherestea pe baza fierăstrăului industrial WB2000 și cea dezvoltată pentru prelucrarea buștenilor în scânduri de paleți, construită pe baza fierăstrăului vertical dublu TVS-HD. În plus, Wood-Mizer a prezentat cea mai avansată și robustă soluție pentru industria debitării lemnoase – EA3000 Optimizing Edger.

Soluțiile de debitare industrială Wood-Mizer captează atenția întregului sector datorită prețului lor accesibil și costului redus de întreținere în comparație cu soluțiile similare oferite de concurenți. Liniile personalizate de debitare Wood-Mizer permit obținerea unui randament maxim din fiecare buștean, producând în același timp cât mai puține deșeuri posibil. Cu designul adaptat nevoilor specifice ale clienților, companiile prelucrare lemnoasă pot reduce forța de muncă și folosi simultan automatizări și soluții inteligente pentru a-și crește productivitatea. 

De la introducerea sa în 2015, numeroase companii de prelucrare lemnoasă din întreaga lume au instalat fierăstrăul industrial Wood-Mizer WB2000, crescându-și productivitatea de două până la trei ori. Fierăstrăul industrial Wood-Mizer WB2000 este o mașină care combină beneficiile tehnologiei pânzei de fierăstrău cu bandă îngustă și lată – un cap de fierăstrău eficient pentru debitare de înaltă performanță, proiectat să funcționeze cu pânze de 50 mm sau 75 mm lățime sau de 100 mm Stellite, un pat masiv cu sistem hidraulic pentru manipularea buștenilor și o mulțime de caracteristici pentru operare facilă.

 

Pe durata LIGNA, fierăstrăul industrial WB2000 a fost echipat cu o nouă cabină pentru operator pentru a crește siguranța și confortul acestuia. O cabină izolată și spațioasă oferă un mediu de lucru confortabil și vizibilitate clară în timpul procesului de debitare. Operarea ușoară a fierăstrăului din cabină este posibilă având montate până la patru camere video care monitorizează întregul proces și un ecran tactil de 12 inch cu două joystick-uri pentru activarea funcțiilor și controlul parametrilor de debitare. 

Designul modern și rezistent al patului fierăstrăului, cu o capacitate de tăiere de 6 tone, este construit pe două grinzi robuste din oțel în formă de C (400 x 110 mm). Patul are cele mai avansate funcții hidraulice de manipulare a buștenilor, inclusiv cleme pentru bușteni, rotitoare cu lanț, role de antrenare, suporturi laterale și cleme de prindere. Componentele de manipulare a buștenilor sunt modulare și pot fi personalizate pentru a satisface cerințele individuale ale fiecărei activități.

Fierăstrăul industrial WB2000 poate fi folosit ca o mașină eficientă, de sine stătătoare sau ca parte a unei linii de prelucrare industriale pentru producția de cherestea automată de înaltă performanță și în volum mare. Configurațiile hidraulice largi și extensiile patului fierăstrăului fac din aceasta o mașină universală pentru prelucrarea buștenilor de diferite diametre, lungimi și densități.  

Fierăstrăul industrial WB2000, cu punte pentru bușteni, masă de sortare și fierăstrăul MR200 cu doi arbori, alcătuiesc o linie de prelucrare foarte eficientă, concepută pentru întreprinderile mari. Puntea prevăzută pentru încărcarea rapidă și sigură a buștenilor este configurabilă între 3,6 m și 6 m lungime și 2-3 lanțuri de transport (disponibilă și în versiunea Heavy-Duty). În spatele fierăstrăului se află o masă modulară de sortare pentru recepția automată a materialului și direcționarea acestuia către etapa ulterioară de procesare. Modulele individuale (fiecare de 3 m lungime) pot fi unite în grupuri și multiplicate pentru a construi zone de sortare. O linie de prelucrare poate fi extinsă de-asemenea cu mai multe mașini și echipamente, de exemplu, pe partea stângă și dreaptă, ar putea fi instalate glisiere sau zone de colectare, circulare de tivit sau mai multe fierăstraie. De asemenea, poate fi instalat un transportor pentru colectarea materialului, transportând cantitățile la fierăstrăul multi-lamă, iar așchiile la tocător. 

 

Fierăstrăul multi-lamă MR200 cu arbore dublu este mașina industrială perfectă pentru a adăuga productivitate la un fierăstrău de bușteni și pentru a reduce timpul și munca necesare pentru a debita prisme. Este o investiție profitabilă în cazul fabricilor mari cu nivel ridicat de producție, având în vedere fiabilitatea, acuratețea și versatilitatea acestui utilaj. Designul său compact și funcțional include un panou de control centralizat, viteză de avans variabilă (1,5-15 m/min), indicator laser și rolă de asistență la avans, mese de intrare și ieșire modulare de mare rezistență, 3 role de antrenare și un tocător opțional încorporat. Fierăstrăul MR200 funcționează cu până la 12 pânze circulare pe fiecare arbore, accelerând semnificativ procesul debitării. Poate tăia cherestea de până la 540 mm lățime și 200 mm grosime. 

Liniile de debitare lemnoasă Wood-Mizer Systems reprezintă o soluție tehnologică modernă și completă pentru companiile care doresc să mărească eficiența și să automatizeze procesele de producție. Toate liniile pot fi configurate flexibil pentru a satisface nevoile clienților, în timp ce serviciul și asistența tehnică de clasă mondială asigură o utilizare și întreținere fără probleme. 

Toate companiile medii și mari de prelucrare a lemnului sunt binevenite să se alăture companiei prin cooperarea în cadrul Soluțiilor de Prelucrare Industrială Wood-Mizer. Echipa de ingineri Wood-Mizer este dedicată și pregătite să împărtășească cele mai bune cunoștințe și experiență, ajutându-vă afacerea să se extindă și să prospere.

Wood-Mizer RO S.R.L.
Fabricii No 6, Sura Mica 
557270 Jud. Sibiu 
Info utilaje: +40 755 20 20 30
Email: office@woodmizer.ro
www.woodmizer.ro

Etichete

Anamaria

Anamaria are peste 15 ani de experienta in marketing si comunicare pentru firme din industria si retailul de mobila. Inainte de Ces Brands a coordonat activitatile de marketing la ICLA Romania.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomână