Evenimente Forestier Utilaje Producție Mobilier

Noutățile Wood-Mizer prezentate la LIGNA 2023

Wood-Mizer la LIGNA 2023: două linii industriale de debitare pentru prelucrarea buștenilor, linia completă de mașini compacte de prelucrarea lemnului și primul fierăstrău cu baterie electrică

La expoziția LIGNA 2023 din Hanovra, Germania, Wood-Mizer a prezentat o serie de soluții și mașini noi care permit clienților săi să devină mai competitivi, să facă față noilor provocări, să creeze o varietate de proiecte din lemn și să genereze profit transformând buștenii în produse finite. Compania rămânând fidelă motto-ului său „From Forest to Final Form” – ”Din Pădure la Forma Finală”.

Wood-Mizer LIGNA 2023

Generați profit transformând buștenii în cherestea

La LIGNA, Wood-Mizer a avut instalate două linii industriale de debitare pentru prelucrarea buștenilor. Aceste linii constau din fierăstraie unite într-un sistem de operare sincron prin transportoare de material care sortează și transportă cherestea, scânduri, șipci și rumeguș pentru prelucrare ulterioară. Aceste caracteristici permit utilizarea 100% a materiilor prime.

Prima linie se bazează pe fierăstrăul vârf de gamă de la Wood-Mizer, modelul industrial WB2000, care dispune de punte hidraulică de încărcare a buștenilor, un transportor automat integrat de îndepărtare a scândurilor și modelul industrial lansat în premieră la LIGNA MR200 Double Arbor Multirip. WB2000 a fost prezentat la LIGNA cu o nouă cabină a operatorului, de unde operatorul, folosind joystick-urile de pe panoul de control, poate controla toate funcțiile liniei, de la încărcarea buștenilor, până la poziționarea materialului pe patul fierăstrăului, debitarea și îndepărtarea scândurilor finite de pe fierăstrău pentru prelucrare ulterioară.

Wood-Mizer LIGNA 2023

Avantajele liniilor de debitat Wood-Mizer: 

• Nu este necesară sortarea prealabilă a buștenilor
• Se pot debita bușteni mari de până la 92 cm diametru
• Nu necesită echipament de decojit (WB2000 are un dispozitiv de decojit încorporat pentru a curăța bușteanul de coajă în punctul de intrare al pânzei fierăstrăului, ceea ce prelungește durata de viață a acesteia)
• Întreținere economică și simplă a pânzelor cu lățime de 50-75 mm
• Ușurință în utilizare: un operator controlează toate funcțiile WB2000, iar încă două persoane operează fierăstrăul MR200 Multirip
• Motoare economice de înaltă performanță cu un consum redus de energie

A doua linie industrială a Wood-Mizer prelucrează buștenii în scânduri pentru paleți și constă dintr-un fierăstrău vertical dublu TVS HEAVY DUTY (aceasta este noua versiune a modelului Wood-Mizer TVS prezentată la LIGNA 2023), o rampă de încărcare a buștenilor și echipamente de sortare, fierăstrăul orizontal dublu de retăiere HR700 și circularul EG800 pentru prelucrarea scândurilor.

Wood-Mizer LIGNA 2023

La un stand separat, Wood-Mizer prezintă noua sa divizie, Wood-Mizer Systems, specializată în proiectarea și fabricarea de linii de fierăstraie industriale la comandă pentru nevoile specifice ale clienților. 

Utilaje care te ajută să crești productivitatea

O opțiune utilizată pe scară largă pentru a crește productivitatea activității de debitare o reprezintă adăugarea unui circular și/sau fierăstrău multirip (multi-lamă) la linie. În acest caz, fierăstrăul panglică produce scânduri netivite, care trec apoi printr-un circular/fierăstrău multirip cu pânze circulare. La LIGNA, Wood-Mizer a prezintat o gamă largă de circulare adaptată diferitelor cerințe ale clienților: modele care diferă prin putere, performanță, dimensiuni maxime ale scândurii prelucrate și preț.

Circularul compact EG100 cu motor electric de 7kW sau pe benzină de 14CP și două ferăstraie circulare cu diametrul de 250 mm reprezintă opțiuni excelente pentru operatorii individuali, inclusiv pentru cei care utilizează fierăstraie portabile. Cel mai popular model de circular/fierăstrău multirip Wood-Mizer EG300 este echipat cu un motor electric de 15 kW sau 18,5 kW, un panou de comandă individual cu un dispozitiv setwork electronic și poate avea montate 2 până la 5 pânze circulare cu diametrul de 350 mm.

Wood-Mizer LIGNA 2023

Ca parte a liniilor industriale de la standul Wood-Mizer, au fost prezentate în acțiune versiuni industriale de circulare și fierăstraie multi-lamă, inclusiv un circular EG800 cu un motor de 30 până la 55 kW și patru pânze circulare de 400 mm, precum și un model MR200 Double Arbor Multirip cu motoare de la 2×15 până la 2×30 kW și până la 12 pânze circulare pe fiecare arbore capabile să debiteze cherestea cu grosimea de până la 200 mm.

Trecerea la prelucrarea buștenilor mari cu variantele WIDE ale modelelor LT

Noile oportunități de pe piața buștenilor deschid noi nișe pentru operatorii de fierăstraie. Disponibilitatea buștenilor uriași, care sunt greu de transportat și debitat, dar ușor și ieftin de cumpărat, a determinat Wood-Mizer să ofere clienților săi opțiunea unui cap de tăiere WIDE (LAT), care este disponibilă pe linia de fierăstraie LT. Modelele LT15WIDE, LT20WIDE, LT40WIDE și LT70WIDE prezentate la LIGNA sunt capabile să debiteze bușteni cu diametre cuprinse între 90 și 105 cm.

Fierăstrăul extra-larg LX250 cu design unic oferă și mai multe opțiuni pentru prelucrarea scândurilor late. Această mașină cu un cap de tăiere lat, care se deplasează pe două șine, poate tăia bușteni de până la 140 cm în diametru. Pentru îndreptarea și șlefuirea materialului lat, Wood-Mizer a proiectat MB200 SlabMizer, care permite operatorilor să îndrepte scânduri de până la 142 cm lățime, cu un cap de prelucrare cu cinci cuțite din carbură și un accesoriu pentru capul de șlefuit orbital.

Lucrează independent și fii propriul tău șef

Mulți proprietari de fierăstraie mobile Wood-Mizer lucrează pe cont propriu și efectuează debitare de cherestea pe bază de contract la locul de exploatare. Pentru acești clienți, Wood-Mizer a prezentat două noi fierăstraie mobile cu capete late, combinând avantajele mobilității și procesării buștenilor mari.

Fierăstrăul mobil LT15CLASSIC WIDE este un model excelent la preț accesibil, cu un pat segmentat, în timp ce fierăstrăul mobil LT20WIDE reprezintă o soluție mai avansată, deoarece patul său poate fi echipat cu diferite versiuni ale sistemului hidraulic pentru manipularea buștenilor, ceea ce este important atunci când lucrați cu bușteni grei. Ambele modele creează avantaje competitive pe piețe noi, inclusiv nevoia tot mai mare de prelucrare a lemnului urban.

La standul Wood-Mizer, vizitatorii au avut ocazia să compare modelele de fierăstraie Wood-Mizer în acțiune. Pe măsură ce este prezentată întreaga linie de fierăstraie LT, diferența de control, viteză și performanță a mașinilor devine clară. De exemplu, fierăstrăul LT15CLASSIC cu pat segmentat jos, motor de 7,5 kW și pânză de 32 mm, are atât încărcarea, cât și poziționarea buștenilor efectuate manual. Cel mai rapid și productiv fierăstrău din gama LT, modelul LT70, beneficiază de un sistem hidraulic multifuncțional, un motor principal de 18,5 kW, volantă cu diametrul de 600 mm și folosește o pânză de 38 mm.

Wood-Mizer LIGNA 2023

Toate fierăstraiele Wood-Mizer pot fi echipate cu Setworks, un dispozitiv electronic pentru programarea grosimii dorite a scândurii debitate, care setează automat capul fierăstrăului la înălțimea potrivită. Fierăstrăul LT70 are Setworks prevăzut ca standard.

NOUTATE Wood-Mizer la Ligna 2023! Debitare cu energie verde

La LIGNA 2023, Wood-Mizer a prezentat primul fierăstrău alimentat de o baterie electrică. Această nouă opțiune de sursă de energie disponibilă pentru LT15WIDE le va permite operatorilor să aibă un fierăstrău electric la preț accesibil, cu baterii care pot fi reîncărcate. Introducerea pe piață a fierăstrăului cu baterii electrice Wood-Mizer reprezintă încă un pas spre energia verde folosită pe planeta noastră.

Noutate Wood-Mizer LIGNA 2023

Soluții Wood-Mizer pentru amatorii de lucru cu lemnul sau micile afaceri

Pentru amatorii de prelucrare a lemnului, Wood-Mizer a prezentat cel mai mic și mai accesibil fierăstrău, LX50, care oferă calitate și precizie a tăieturii pentru operatorii la scară mică.

În plus, linia completă de mașini compacte de prelucrarea lemnului Wood-Mizer a fost prezentată într-un stand separat, inclusiv două noi modele, mașina de rindeluit/profilat pe patru laturi MP280 și fierăstrăul de panouri MS750. De-asemenea, mașina automată de prelucrare a materialelor Wood-Mizer CNC5003 a fost prezentată în premieră la LIGNA 2023.

Wood-Mizer LIGNA 2023

Wood-Mizer nu doar că produce echipamente, dar este și un producător și furnizor major de scule pentru lemn. O gamă completă de pânze panglică, pânze circulare, pânze pentru fierăstraie cu cadru, cuțite de rindeluit și freze a fost, de asemenea, prezentată la LIGNA ca parte a diviziei Wood-Mizer TOOLS, împreună cu echipamentele de întreținere a pânzelor Wood-Mizer.

La LIGNA 2023, Wood-Mizer – la peste 40 de ani de la înființare – continuă să aducă inovații în industrie. Aceste inovații schimbă vieți în bine, nu doar pentru utilizatorii și proprietarii de echipamente Wood-Mizer, ci și pentru comunitățile lor, permițându-le să-și îndeplinească visele, să creeze noi proiecte în lemn și să-și dezvolte afacerea ”from forest to final form” – ”din pădure la forma finală”.

Wood-Mizer RO S.R.L.
Fabricii No 6, Sura Mica 
557270 Jud. Sibiu 
Info utilaje: +40 755 20 20 30
Email: office@woodmizer.ro
www.woodmizer.ro

 

Anamaria

Anamaria are peste 15 ani de experienta in marketing si comunicare pentru firme din industria si retailul de mobila. Inainte de Ces Brands a coordonat activitatile de marketing la ICLA Romania.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomână