Deco&Design

Milan International Furniture Fair 2018 ("FuoriSalone") - Day #3

„Ziua 3” este o sumă a altor două zile și jumătate în care am acoperit aproape 5% din tot ce au oferit designerii în spațiile amenajate în afara salonului principal din cadrul Fiera Milano. Da, ați citit bine: 5%. Dacă expoziția principală s-ar fi putut parcurge inteligibil într-o săptămână, cea din afara ei – Fuori Salone – ar acoperi două săptamani pe role din timpul unui turist.

Chiar și cu cel mai mare spațiu expozițional din zona asta a Europei și tot rămân foarte mulți expozanți pe-afară, la propriu. Ceea ce a pornit din dorința de a expune mai mult, s-a transformat de-a lungul anilor într-o a doua expoziție simultană cu Salonul de Mobila de la Milano. Fapt care a generat ulterior numele de Milano Design Week (Săptămâna de design de la Milano), căci încearcă să aducă TOATE piesele mici sub aceeași umbrelă.

FuoriSalone (În afara salonului) este o mișcare puternica a expozantilor (la început de drum sau deja consacrați) prin care îsi pun în valoare creatiile într-un fel atipic. De cele mai multe ori se creează un tablou în care se îmbină excepțional viziunile fanteziste ale designerilor cu rigurozitatea arhitecturii și ergonomia și utilitatea aferente designului de interior. Pe scurt, la salon te duci să cumperi, în afara lui te duci gură cască să te inspiri. Și pentru că expozanții merg pe acelasi principiu, bătălia între cine are cel mai frumos balcon, pardon, stand, se dă în oraș.

Și cum spuneam în primul paragraf, ai nevoie de multă energie să parcurgi chiar și jumătate din tot ce oferă orașul, și multa întelegere că nu vei putea acoperi într-o săptămână chiar tot ce-ți dorești. Din ce-am taiat de pe listă mi-au rămas în minte câteva instalații.

VITRA @ LaPelota / TYPECASTING

photo by Vitra

Outside the show

The Litta Variations / 4th Movement de ASIF KHAN

Curtea interioara de intrare a palatului Litta a fost dominata de sculptura lui ASIF KHAN; o reinterpretare a padurilor de alta data si a bucuriei luminisului. In interiorul palatului mi-au placut piesele expuse de ASTEP if SOLLOS.

photo MoscaPartners

Samotracia / DeCASTELLI
Astep + Flos / Sarfatti

HAY + SONOS + WEWORK

MOOOI – The Life Extraordinary

Va recomand turul 360* de pe site-ul principal Moooi.

Fuori Salone SuperStudio Piu

Kawai Crystal Rain
Nendo – Forms in Motion

 

About the author

Vlad

He is an architect and founding member of Koob Hub. He focuses on civil architecture, interior design and virtual reality. In the last 4 years he has designed residential complexes, shopping mall-like commercial spaces and Class A office towers ranging from 120-300m high for the Chinese market. In his spare time ... haha, who are we kidding!? Vlad has no spare time.

1 comment

Add a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Categories

Subscribe to newsletter

en_USEnglish