Evenimente

Tendințele în mobilă, în lumina reflectoarelor BIFE-SIM 2017

Târgul internațional de mobilă din  septembrie 2017

BIFE–SIM, cel mai mare târg internațional de mobilă, echipamente și accesorii din România, a avut loc între 13 și 17 septembrie 2017, la Romexpo și deja avem câteva impresii despre această ediție.

Prin intermediul BIFE-SIM, Romexpo susţine producătorii români și importatorii și le asigură o platformă de expunere organizată la standarde internaționale, un spațiu unde timp de cinci zile aceştia îşi prezintă produsele și serviciile direct celor interesați să le achiziționeze.

BIFE-SIM aduce în prim-plan atât tehnologiile și metodele de realizare a pieselor de mobilier, cât și stilurile în tendințe. Producători din toată lumea expun şi prezintă mobilier clasic, dar și modern, realizat din lemn masiv, dar și combinat cu diverse materiale și accesorii (piele, sticlă, textile decorative) sau chiar pictat manual.

Evenimentul este organizat de ROMEXPO în parteneriat strategic cu Asociația Producătorilor de Mobilă din România (APMR) și împreună cu Camerele de Comerț și Industrie din România (CCIR) și Asociația Clubul Român de Mobilă (ACRM). „BIFE – SIM a devenit o expoziție de prestigiu, la care cererea crește de la un an la altul. Ne bucurăm că există acest interes și vestea bună pe care vrem să le-o dăm celor care-și doresc standuri mai mari de expunere a produselor este că ROMEXPO se va extinde foarte curând, iar ediția de anul viitor ne va permite altă abordare a Târgului Internațional de Mobilă, Echipamente și Accesorii BIFE – SIM. Așa cum știți se lucrează deja, iar cei de la ROMEXPO s-au angajat că noile pavilioane expoziționale vor fi gata până la sfârșitul acestui an. Am discutat deja rezervarea noilor pavilioane pentru ediția de anul viitor a BIFE-SIM. BIFE-SIM este sursa de inspirație pentru cei care vor să fie în pas cu ultimele concepte în producția de mobilă și oferind vizitatorilor informații utile despre tendințele la nivel mondial, în ceea ce privește designul de mobilier”, a declarat Aurica Sereny, președinte APMR.

„BIFE-SIM 2017 se remarcă și prin participarea companiilor străine, gradul de internaționalizare al acestei ediții fiind de 18%, în creștere cu cinci procente față de ediția precedentă. Participanții internaționali sunt interesați de stabilirea unor relații de afaceri cu producătorii români, fapt ce sporește calitatea exportului și importului pe piața mobilei și cea a prelucrării lemnului”, a declarat Mihai Costriș, director general ROMEXPO.

Vizitatorii BIFE-SIM au beneficiat de oferte speciale pe care peste 300 de companii expozante (producătorii, distribuitorii și importatorii) din 14 țări le-au promovat pe întreaga perioadă a târgului, dar și de sfaturi despre achiziția pieselor de mobilier potrivite diverselor spații și pe măsura bugetelor. Astfel, la eveniment au fost reprezentante țări ca: Austria, Bulgaria, China, Cehia, Germania, Grecia, Italia, Macedonia, Moldova, Polonia, România, Rusia, Ucraina, Ungaria.

BIFE-SIM 2017 a fost organizat conceptual în șase saloane, pentru a alege produsele și serviciile care răspund nevoilor fiecăruia:

Clasic (Pavilioanele C1 şi C2) – mobilier clasic, din lemn masiv, realizat prin adaugarea unor elemente care imprimă pieselor o eleganță impunătoare;
Design (Pavilioanele C4 şi C5) – mobilă modernă și versatilă, adaptată unui stil de viață în tendințe și care răspunde nevoilor de amenajare a spațiilor mici în care soluțiile de depozitare fac diferența;

Confort (Pavilioanele C4 şi C5) – piese de mobilier care asigură confortul căminului sau al biroului, canapele și fotolii;

●​Bucătării (Pavilionul C3) – mobilă în diferite stiluri: contemporan, modern, eclectic sau rustic, cu piese menite să facă din bucătării spații versatile, indiferent de mărimea lor;

Decorațiuni și corpuri de iluminat (Pavilionul C6) – obiecte decorative, lustre și candelabre potrivite oricărui spațiu și buget;

Echipamente, Maşini, Utilaje, Materii Prime si Accesorii (Pavilionul A) – salonul în care vizitatorii specialiști socializează cu producătorii și importatorii și pot să consulte ofertele acestora, în scopul dezvoltării de afaceri menite să aducă un plus de valoare producției de mobilă.

Pe tot parcursul BIFE-SIM au avut loc demonstrații practice de la care cei interesați pot pleca cu un plus de informații despre caracteristicile și și modul de realizare al mobilierului pe care doresc să-l achiziționeze fie pentru casă și grădină, fie pentru birouri sau alte spații.

Evenimentele conexe BIFE-SIM
Printre evenimentele conexe desfășurate la BIFE-SIM sunt și simulări de design interior, conferinţe şi seminarii, tombole cu premii pentru vizitatorii.

Unul dintre aceste evenimente este Conferința de Design, organizată de Romexpo, în partneriat cu Dizainăr, Revista Atelierul și UAUIM – Facultatea de Arhitectură.
Aflată la a VI-a ediţie, conferința abordează teme precum promovare și vânzare în design, valorizarea culturii designului de produs din România. 16 speakeri (specialiști în marketing și promovare, designeri cu afaceri de succes, producători cunoscuți, tineri antreprenori și oameni de cultură) prezintă soluții eficiente pentru tinerii designeri care vor să dobândească notorietate sau doresc să devină antreprenori în acest domeniu.

Pe parcursul zilelor BIFE-SIM a avut loc și Tombola Vizitatorului, cu premii oferite de către firmele participante, constând în obiecte de mobilier şi de amenajare interioară, printre care se numără: tablouri, seturi de lumânări ambientale, ceasuri de perete, vopsele decorative, consultanță și un proiect personalizat pentru execuția unei scări de interior din lemn masiv.

Bilet intrare:
● adulti și studenți:10 lei/zi
● copiii sub 7 ani, persoanele cu dizabilităti și persoanele instituționalizate beneficiază de intrare gratuită.

Tarif acces parcare: 3 lei/oră

Mai multe informații despre eveniment se găsesc pe:
●​www.bife-sim.ro
●pagina de Facebook @BIFESIM

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomână