Art&Craft Evenimente

Workshop Internațional „Construim Natural” – 5 Zile de Practică și Teorie cu Lut, Cânepă și Paie în Richiș, Jud. Sibiu, România

Maestrul dulgher german Christian Rummel, stabilit de mulți ani în România, vă invită la un workshop inedit de 5 zile dedicat tehnicilor tradiționale de construcție cu materiale naturale precum lutul, cânepa, paiele și varul. Evenimentul „Construim Natural” va avea loc în perioada 21-25 iulie în pitoreasca localitate Richiș din județul Sibiu, România.

Pe Christian l-am cunoscut prima dată în 2019 la un workshop despre izolațiile din fibre de lemn Gutex, organizat de Naturalpaint la Cisnădioara. De atunci, am avut ocazia să ne reîntâlnim la diverse evenimente din domeniul construcțiilor, precum Săptămâna nZEB, dar și să vizităm unele dintre șantierele sale din țară. Christian este un specialist pasionat, cu o bogată experiență în dulgherie și restaurare de monumente, despre care am scris pe larg într-un articol anterior.

Workshopul „Construim Natural” este deschis studenților, meșteșugarilor și arhitecților dornici să învețe practic și orientat spre viitor. Participanții vor realiza mai multe secțiuni de pereți, aproximativ 12 compartimente, care vor fi zidite între grinzi, folosind tehnici tradiționale cu lut, cânepă-var și paie. Lutul de calitate superioară va fi extras chiar de la fața locului.

Taxa de participare este de 250 euro de persoană, fără cazare și masă. Organizatorii încurajează însă camparea gratuită la fața locului, punând la dispoziție un duș cu apă caldă și toaletă în aer liber. Participanții pot găti împreună afară pentru a reduce costurile la minim. La cerere, se pot oferi informații și despre variante de cazare și masă la furnizori locali.

Serile vor îmbina armonios teoria și distracția. Vor avea loc prezentări și discuții aprofundate despre proprietățile termice ale pereților realizați, punctul de rouă, comparații între tehnicile tradiționale și cele moderne. Totodată, focul de tabără și muzica vor crea cadrul perfect pentru socializare și schimb de idei și experiențe între cursanți.

Alături de Christian Rummel, printre formatorii evenimentului se numără Tobias Schönemann, un maestru dulgher, constructor în lut și profesor de muzică cu vastă experiență, și Alexandru Constantin Postu, expert în izolații din cânepă și meșter specializat în var, cânepă și lut.

Workshopul „Construim Natural” este o ocazie unică pentru tinerii profesioniști de a deprinde atât teoria, cât mai ales practica folosirii materialelor de construcție ecologice precum lut, cânepă, paie și var. Ei vor învăța cum aceste materiale pot fi folosite eficient pentru a reduce amprenta de carbon a construcțiilor. Cadrul inedit al taberei va facilita și networking-ul și schimbul de experiențe între participanți.

Mai jos imagini de la edițiile trecute.

Vă încurajăm să participați la acest eveniment „altfel” organizat de maestrul dulgher Christian Rummel, o experiență de învățare colaborativă din care fiecare cursant are de câștigat! Înscrieți-vă la tel. 0040.767.742.327  pentru a vă asigura un loc în această aventură a construcțiilor naturale și sustenabile.

Dan

Am avut șansa să lucrez în diverse departamente. Astfel am acumulat experiență în Finance, Accounting, Logistic, Sales, Operations, Marketing. Sunt un om de echipă și un all around player. Sunt antreprenor, am coordonat vânzarea unui business de lacuri și vopsele pentru lemn către o multinațională. În 2016 am descoperit lumea digitală, publishingul și marketingul online. De atunci mi-am mutat experiența acumulată și aptitudinile în online.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomână