Echipamente de Vopsit Evenimente Tehnici de Finisare

Barberán prezintă inovații în acoperirea, laminarea și imprimarea digitală la Xylexpo 2024

La ediția din 2024 a târgului Xylexpo de la Milano, compania spaniolă Barberán a prezentat cele mai noi tehnologii din gama sa de mașini de acoperire, laminare, finisare și imprimare digitală pentru industria prelucrării lemnului și nu numai.

Stephan Ertack, Export Manager la Barberán, ne-a oferit o privire de ansamblu asupra noutăților expuse la standul companiei. Una dintre vedetele standului a fost o mașină de acoperire destinată în special industriei PVC și aluminiu. Aceasta se remarcă printr-un sistem automat de aplicare a grundului, complet gestionat de computerul central care memorează rețetele pentru sute de profile diferite. Cantitatea de grund este reglată automat în funcție de viteză și temperatura profilului, fără intervenția operatorului.

Un alt aspect inovator al mașinii este sistemul automat de îmbinare a rolelor de hârtie abrazivă, care permite producția non-stop. În timpul schimbării rolei, aparatul reduce viteza automat și efectuează îmbinarea cu ajutorul unui sistem de prindere cu ventuze, tăiere și rotire.

Pentru acoperirea profilelor cu forme complexe, Barberán oferă variante de echipare a mașinii cu sisteme manuale, semiautomate sau complet automate de reglaj al roților de presare, în funcție de gradul de automatizare dorit.

Mașina expusă include și un derulator opțional pentru aplicarea unei folii transparente de protecție a suprafeței acoperite, foarte utilizată pentru profilurile din PVC și aluminiu.

Barberán poate realiza mașini de acoperire pentru panouri cu lățimi de până la 2,4 metri, deși cele mai comune sunt cele de 1,4-1,6 m pentru aplicații plane.

În ceea ce privește imprimarea digitală, Stephan Ertack ne-a informat că Barberán are instalate deja circa 100 de linii în toată lumea, capabile să imprime la viteze de până la 120 m/min, de exemplu pentru industria ambalajelor din carton. Pentru plăcile de pardoseală și mobilier, linia printează la 30-35 m/min, putând aplica și pe structuri 3D perfect sincronizate cu decorul imprimat.

Barberán vinde aceste tehnologii pe piața din România prin Ligna Dumi Tech. Mai jos filmul realizat La Xylexpo 2024 cu Stephan Ertack și tehnologiile Barberán.

Dan

Am avut șansa să lucrez în diverse departamente. Astfel am acumulat experiență în Finance, Accounting, Logistic, Sales, Operations, Marketing. Sunt un om de echipă și un all around player. Sunt antreprenor, am coordonat vânzarea unui business de lacuri și vopsele pentru lemn către o multinațională. În 2016 am descoperit lumea digitală, publishingul și marketingul online. De atunci mi-am mutat experiența acumulată și aptitudinile în online.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomână