Evenimente

De ce cred că ar trebui să vizitați Expowood Brașov (noutăți, demonstrații practice și suntem și noi acolo)

Vă invit să vizitați Târgul Expowood Brasov! Ca de fiecare dată când este vorba de un targ de profil, vă invit să fiți prezenți pentru că este o ocazie de informare. Este o oportunitate de a afla noutățile din domeniu, de a discuta cu producători și furnizori și a vedea demonstrațiile făcute pe utilaje sau cu produse. Continui să cred că informația înseamnă putere și chiar dacă acum nu aveți puterea financiară de a cumpăra, mai mult ca sigur acel moment va veni și este bine să fiți cât mai pregătiți. Iar Expowood 2018 vă poate ajuta cu informații importante.

Care este tema târgului de anul acesta

Organizatorii ne-au obișnuit în fiecare an ca târgul să aibă o temă. Anul acesta târgul se numește Expowood 4 iTech. Este un nume bine ales pentru a transmite că și utilajele din domeniul exploatării și prelucrării lemnului sunt în era digitală. Nu putem spune că până acum nu au fost. Acum însă acest mod de a face prelucrările devine predominant. Producătorii, chiar si cei foarte mari, produc mașini și pentru micile ateliere, transformându-le cu ajutorul tehnologiilor de ultimă generație în adevărate fabrici.

Interesul pentru micul producător este tot mai mare, oferta tot mai bogată. Sunt adaptate tehnologii și programe pentru a lucra și la nivel de atelier. Și așa ajungem să vedem piese „îmbătrânite”, care arată ca pe vremea bunicii, făcute cu mașini moderne care învechesc lemnul cu ajutorul programelor de calculator.

expowood brasov

Câteva dintre atracțiile târgului Expowood 2018

Nu vreau să stric surprizele organizatorilor și să demasc ceea ce veți putea vedea dacă veniți la târgul de la Brașov în perioada 19-21 aprilie, dar câteva ponturi care să vă convingă dacă sunteți nehotărâți pot să vă spun.

Demonstrații pe utilaje de ultimă generație

East European Trade (EET) va veni anul acesta cu un utilaj nesting de ultimă generație – NEXTEC 7707 – utilaj cu ajutorul căruia atelierul tău de producție mobilier la comandă se transformă într-o adevărată fabrică. Utilajul este fabricat de producătorul german Holz-Her care a folosit cele mai inovative tehnologii din domeniu.

Despre acest utilaj am scris și noi la un moment dat, prezentând pe larg modul lui de funcționare. Ceea ce este însă total nou este faptul că la târgul de la Brașov vor fi demonstrații live pe acest utilaj. Ele vor avea loc vineri, 20 aprilie, la ora 12.00. De altfel, ziua de vineri este rezervată pentru demonstrații și workshop-uri.

expowood brasov

Uși de mobilier cât mai diverse pentru producătorii de mobilier la comandă

Pentru că tot am adus vorba de mobila la comandă, NETT FRONT vine cu o ofertă foarte variată de uși și sertare de mobilier, atât în ceea ce privește materialul (PAL, MDF, lemn masiv, compozit), cât și finisajul sau designul. Poți găsi o gamă largă de culori, finisaje mate sau lucioase, uși cu aspect rustic sau foarte modern.

Existența acestor produse ușurează munca producătorilor de mobilă la comandă și cresc posibilitățile de design. În plus, prin distribuitorii și revânzătorii lor, cei pasionați de bricolaj pot beneficia de uși de mobilier pentru a construi un dulap sau un dressing sau pentru a schimba look-ul pieselor vechi de mobilă.

expowood brasov

Mașini și utilaje pentru orice tip de prelucrare a lemnului

Vor fi multe utilaje de prelucrare a lemnului la acest târg, veți avea de unde alege. O soluție poate fi și WOOD IQ care vine cu o gamă largă de mașini pentru toate operațiile din atelier sau fabrică. La Lux Divina, acolo unde se desfașoară Expowood Brasov, vor fi prezentate routerul CNC 2030 Pro cu magazie de scule, mașina de găurit, mașina de rindeluit, mașina de frezat sau mașina de șlefuit cu perii.

Dacă vă surâde norocul, masina de șlefuit cu perii poate fi a voastră pentru că reprezintă premiul cel mare la tombola vizitatorului ce va fi organizată la finalul târgului, sâmbătă 21/04. Mărcile prezentate vor fi Wood IQ, ROBland, RSWood, Holzmann și Griggio.

expowood brasov

Un workshop cu foarte multă culoare și multe idei

Un moment plin de culoare și idei interesante pentru acasă va fi workshop-ul pe care Rouge Boutique Decor și Allmycrafts, două dintre firmele care distribuie produsele Annie Sloan în România, îl vor susține vineri, la ora 14. Va fi arătat modul cum poate fi transformată o piesă veche de mobilier, vor fi prezentate tehnici de antichizare a mobilei și lemnului.

O alta promisiune a gazdelor este că vom afla ce putem face ca mobilierul să arate rustic, vintage, shabby chic sau modern. În plus, dacă veți veni cu o mică piesă pe care veți dori să o transformați, veți putea face lucrul acesta acolo, pe loc (bineînțeles, în limita timpului disponibil).

expowood brasov

Apariția de noi jucători pe piața utilajelor de prelucrare a lemnului

Jucătorul este vechi, dar faptul că a cumpărat un producător de utilaje pentru prelucrarea lemnului l-a transformat într-unul nou pe această piață. Este vorba de WOOD-MIZER, care a cumpărat compania suedeza producătoare de utilaje de prelucrare a lemnului MOReTENs AB.

Prin aceasta achiziție Wood-Mizer poate oferi clienților săi soluții complete, de la prelucrarea primară a bușteanului până la soluții avansate de prelucrare a lemnului și plăcilor derivate din lemn. La Expowood Brasov vor fi prezenți cu mașini de profilat, mașini de rindeluit, mașini de frezat, mașini de rindeluit grosime și routere CNC.

expowoodbrasov

Vă așteptăm la Expowood 2018, la Lux Divina Brașov, între 19 și 21 aprilie

Cele de mai sus sunt numai câteva dintre atracțiile târgului de anul acesta. Sunt convinsă că vor fi mult mai multe si toate interesante. Ne veți găsi și pe noi acolo în toată această perioadă și dacă aveți timp și dorință, vă așteptăm să stăm de vorbă. Ne va face mare plăcere să schimbăm impresii cu voi, să vedem cum vă merge, ce noi subiecte asteptați de la noi, cu ce am putea să vă ajutăm. Veniți la Brașov, vă așteptăm cu drag!

 

Mihaela Radu

Mihaela Radu este inginer chimist dar are o mare pasiune pentru lemn. De mai bine de 20 de ani lucreaza in domeniu, finisarea lemnului fiind ceea ce a definit-o in aceasta perioada. A acumulat experienta lucrand intr-un institut de cercetari, in propria firma, precum si intr-o multinationala. Isi doreste sa impartaseasca continuu din experienta proprie cu cei care au aceeasi pasiune....si nu numai.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian