Fabricare case din lemn Prezentare case din lemn

Am revenit la Rot Resort pentru a vedea noile modele de case mobile și prețurile din 2023

Interesul tot mai mare pentru casele mobile ne-a determinat să revenim la Rot Resort. Doream să vedem ce au mai făcut de la ultima noastră întâlnire, ce modele noi au apărut, cum au evoluat prețurile. De asemenea, voiam să aflăm răspunsul la o serie de întrebări pe care le aveam de la voi. Andrei Rotaru ne-a întâmpinat cu aceeași deschidere și dezinvoltură, ne-a arătat ultimele modele construite, ne-a povestit despre evoluția echipei și nu a ocolit răspunsul la întrebările noastre. Veți găsi această discuție în noul video aflat la finalul articolului. Ce nu se vede în video, descoperiți mai jos.

O echipă bine închegată cu un șef implicat

Este ușor să vorbești cu Andrei pentru că este deschis, vesel și direct. Glumește des, râde mult, dar devine serios când vorbește despre lucruri importante, despre firmă, despre oameni. Are o echipă închegată pe care o apreciază și este la rândul lui apreciat de angajați. Formează o mare familie împreună cu angajații și familiile lor și se întâlnesc de câte ori au ocazia. Când i-am spus că apreciez mult astfel de companii, mi-a arătat fotografiile de la ultima lor întâlnire cu doar câteva zile în urmă. Era într-o vineri și brusc, la prânz, a hotărât să taie un porc împreună și să facă un grătar. Erau cu toții acolo, inclusiv copiii și era evident că se simțeau bine.

Lucrurile merg bine și a făcut angajări în ultima vreme. Când îl întreb cum se descurcă cu mâna de lucru calificată îmi spune că, în primul rând, îl interesează ca cel care dorește să se angajeze să vrea să muncească și să învețe. ”Dacă vrea să muncească, îi găsesc eu locul”. Le cere să fie corecți, să muncească bine și îi plătește pe măsură. Îmi spune că nu au cum să muncească bine dacă nu sunt liniștiți. Și liniștea vine din siguranța zilei de mâine, din lipsa grijilor legate de bunăstarea familiei.

Este atent ca veselia lui să nu fie luată ca neseriozitate. La un moment dat, când vorbeam despre întrebările legate de casele mobile, i-am spus părerea unui cititor că, fiind prea dezinvolt și vesel, pare că nu-l interesează părerea celorlalți. Ca urmare și-a propus ca în timpul interviului să renunțe la glume și zâmbet, în ciuda insistențelor mele de a fi așa cum este de obicei.

 

Cererea a crescut și s-a diversificat

Chiar și fără să ne spună, a fost evident că lucrurile au mers bine de la ultima noastră întâlnire. Au apărut modele noi de case, există o nouă unitate de producție, chiar și birourile au fost renovate și îmbunătățite. Secția din mijlocul showroom-ului a devenit prea mică pentru volumul de lucrări și urmează să fie extinsă.

Modelele noi au apărut în urma cererilor tot mai diversificate. Pe lângă cele venite dinspre persoane private, sunt și multe de la dezvoltatori imobiliari, investitori din domeniul turismului, chiar și de la antreprenori care au nevoie de locuri de cazare pentru muncitori aduși din străinătate. Acestea sunt cereri speciale, dar au capacitatea de a se adapta. Atât timp cât cererea este realistă, se găsesc soluții pentru a o pune în practică.

Creșterea prețului la energie a avut și ea urmări. Există un model de casă mobilă prevăzut cu panouri fotovoltaice. Andrei spune că este unul dintre cele mai dificile modele și este greu de păstrat un preț decent pentru casă deoarece prețul panourilor a explodat. Mai este și problema întârzierilor la livrări ceea ce îl obligă și pe el să dea termene de livrare mai lungi. Dar este ceea ce își doresc clienții și trebuie să se adapteze. A construit o astfel de casă și pentru showroom.

Printre modelele noi sunt case cu design deosebit, mai ”altfel”, case cu terasă integrată sau cu dormitoare cu paturi suprapuse. Pentru a crește rezistența în timp, la multe modele a fost înlocuită placarea cu lemn cu sliding de tablă.

Țuica de Zalău

Andrei este un interlocutor plăcut și cu siguranță discuția ar fi mai durat dacă nu ar fi trebuit să plecăm. Dorin Văideanu ne aștepta după amiază la Coșna și i-am promis că ajungem în timp util. Eram deja în întârziere și ne grăbeam să ne luăm rămas bun când Andrei și-a adus aminte că a uitat să ne dea din pălinca făcută de el. A dispărut imediat, înainte să audă protestele noastre și a apărut cu sticlele pe care stăteau mândre trei prune, alături de numerele de telefon de la Rot Resort. Ne-a asigurat că este țuică făcută de el pentru familie, echipă și clienți. Cum poți să refuzi așa ceva?!? Mai ales când ești la doi pași de Zalău, a cărui reputație în domeniu este cunoscută și recunoscută 🙂

Mihaela Radu

Mihaela Radu este inginer chimist dar are o mare pasiune pentru lemn. De mai bine de 20 de ani lucreaza in domeniu, finisarea lemnului fiind ceea ce a definit-o in aceasta perioada. A acumulat experienta lucrand intr-un institut de cercetari, in propria firma, precum si intr-o multinationala. Isi doreste sa impartaseasca continuu din experienta proprie cu cei care au aceeasi pasiune....si nu numai.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian