Fabricare case din lemn Mașini și Scule Prezentare case din lemn Utilaje Producție Mobilier

Cel mai mare showroom de case mobile din România

Pandemia a venit cu multe frustrări, dar și cu oportunități pentru unii dintre noi. Confruntați cu izolarea în case, mulți au descoperit că spațiul este prea mic, că au nevoie de curte sau terasă, că varianta de a trăi într-o casă pe pământ pare a fi mai bună decât cea în apartament la bloc.

Cerința pentru case a crescut, iar domeniul construcțiilor s-a confruntat cu o creștere neașteptată. Un mare succes au înregistrat constructorii de case pe structură de lemn, datorită timpului de construcție mai mic decât al variantelor tradiționale și producătorii de case pe roți, variantă în care scapi de alergătura pentru autorizația de construire, de șantier și de alte neplăceri. Am descoperit un astfel de constructor de case pe roți la Hereclean, lângă Zalău. Rot Resort se ocupă de case pe roți încă din 2013 și dacă la început miza pe piața occidentală, în ultima perioadă se concentrează doar pe cea din România. Video realizat la ei la finalul articolului.

case pe roți Rot Resort utilaje woodmatic

Despre Rot Resort ne vorbise Radu Munteanu de la WoodMatic. A fost impresionat de casele ce se făceau aici și ne-a recomandat că dacă ajungem în zonă, să mergem și la Rot Resort că o să ne placă. Și a avut dreptate. Filmul realizat la ei îl poţi vedea la sfârşitul articolului.

Showroom-ul de case mobile din Hereclean

Am știut că am ajuns la Rot Resort încă înainte de a ne spune GPS-ul. Pentru că este foarte mare și casele înșirate una lângă alta în showroom-ul în aer liber se văd dinainte de a ajunge. Case de toate mărimile, divers colorate, cu terasă sau fără își așteaptă vizitatorii.

În curtea imensă în care am intrat nestingheriți erau și alți vizitatori care umblau interesați printre case. Am fost întâmpinați de Andrei Rotaru, directorul firmei. Zâmbitor, prietenos și deschis ne-a făcut să ne simțim imediat bineveniți.

Când discuți cu Andrei ai senzația că au dispărut toate problemele lumii. Este calm și destins, răspunde la toate întrebările, glumește și râde. La prima vedere pare că nu prea ia lucrurile în serios. Abandonezi ideea imediat ce îl cunoști mai bine și începe să vorbească despre case. Știe totul despre ele, este mândru de ce a realizat, vorbește despre inovații, despre lucruri pe care nu le mai face altcineva în țară, despre premii câștigate în străinătate. Cu atitudinea asta i-a impresionat și pe cei de la târgurile internaționale.

În 2018 în Germania, la un târg de profil, Rot Resort nu prezenta interes, nici pentru concurenți, nici pentru dealeri. Ce putea ști o firmă înființată cu doar 5 ani în urmă comparativ cu cele care se lăudau cu 70-80 de ani vechime? Cu toate acestea, casa cu care s-au prezentat a câștigat premiul cel mare și brusc au devenit interesanți pentru toată lumea.

case pe roți Rot Resort utilaje woodmatic
Andrei Rotaru, Rot Resort

Andrei a înființat firma în 2013. A lucrat înainte în străinătate, într-o meserie periculoasă, dar care-i aducea satisfacții materiale. Familia a fost cea care l-a făcut să rămână acasă, dorința de a oferi fiului o copilărie la fel de frumoasă ca a lui. Frumoasă pentru că avea părinții alături, lucru imposibil de înlocuit cu bani.

A pornit atât ca producător, cât și ca dealer pentru două mărci cunoscute din străinătate. Prima casă a făcut-o pentru el, pentru a vedea toate neajunsurile. Inițial a considerat că piața românească nu este pregătită pentru astfel de case și s-a concentrat pe export.

A venit însă pandemia care i-a arătat potențialul imens al pieței din România. Acum se concentrează doar pe piața românească. Cererea este mare, singura problemă este lipsa mâinii de lucru. Dacă ar avea cu cine, ar putea dubla oricând producția.

Hala din showroom este dotată cu utilaje de la WoodMatic

În mijlocul showroom-ului se află una dintre halele unde sunt asamblate casele. Cealaltă este la Ungheni, în Republica Moldova. Montajul componentelor se face pe un șasiu metalic.

Aici are instalat și un circular WDX-132 de la WoodMatic. Îl folosește pentru debitarea elementelor din PAL folosite la construcția caselor. Lemnul este adus gata prelucrat de la depozitul de lemn al firmei. Sunt foarte mulțumiți de circularul care funcționează ”nesperat de bine”. Andrei este mulțumit și de relația cu firma, cu Radu Munteanu, așa că în curând în hală va apărea și o mașină de aplicat cant, tot de la WoodMatic.

Spune că mașinile se ridică la nivelul de calitate și aspect al utilajelor de la firme occidentale recunoscute. Existența circularului în hala de montaj îi dă posibilitatea să facă prelucrările și ajustările imediat, scurtând timpul de producție.

case pe roți Rot Resort utilaje woodmatic

Case mobile pentru toate buzunarele

Andrei spune că Rot Resort face case pentru toate buzunarele. Este foarte convins că nu poți vinde astfel de case dacă nu pot fi văzute. De aceea a investit în amenajarea showroom-ului, pentru ca oamenii să vadă casele la gata, să vadă dacă pot sau nu să trăiască într-o astfel de construcție.

Nu îi este ușor să susțină showroom-ul, dar știe că este singura soluție viabilă. Oamenii intră, văd casele, stau de vorbă la o cafea, se hotărăsc și bat palma. În showroom sunt multe tipuri de case, cu suprafețe de la 20 la 80 de m² și prețuri de la 20.000 euro la 80.000 euro și mai mult.

Sunt case pe structură de lemn construite pe șasiu metalic realizat tot de ei. Casele de 80 m² sunt făcute prin asamblarea a 2 șasiuri. Este o inovație a firmei de care este foarte mândru. În prețul casei nu intră și terasa, dar poate fi construită la cerere. Andrei le recomandă clienților să facă acest efort pentru că este o dotare care merită.

case pe roți Rot Resort utilaje woodmatic

case pe roți Rot Resort utilaje woodmatic

Toate casele au bucătăria și baia complet utilate și pot fi locuite tot anul deoarece sunt bine izolate cu izolație de vată bazaltică sau minerală de 20 cm în pereți și au încălzire în pardoseală. Sunt livrate cu toate finisajele interioare și exterioare realizate, cu instalația electrică și de apă, trebuie doar să fie conectate la cele existente pe terenul de amplasament. Transportul este asigurat de Rot Resort și la cerere se poate face conectarea la utilități, cu condiția ca ele să existe pe teren și terenul să fie drept.

Tot la cerere, casa poate fi livrată mobilată și chiar dotată cu perdele, covoare și tot ce mai este necesar. Firma este foarte flexibilă și este greu ca un client hotărât să nu găsească ceea ce își dorește.

Casele pe roți sunt din ce în ce mai mult o opțiune pentru români. Din fericire, au devenit o opțiune și pentru investitorii din turism, casele pe roți făcute la Hereclean fiind deja în camping-uri din Bușteni sau Bucin, lângă Sovata.

Sunt case confortabile care îți oferă tot ce ai nevoie într-un spațiu restrâns. Dacă ești interesat de case mobile, la Rot Resort chiar ai de unde alege.

Mihaela Radu

Mihaela Radu este inginer chimist dar are o mare pasiune pentru lemn. De mai bine de 20 de ani lucreaza in domeniu, finisarea lemnului fiind ceea ce a definit-o in aceasta perioada. A acumulat experienta lucrand intr-un institut de cercetari, in propria firma, precum si intr-o multinationala. Isi doreste sa impartaseasca continuu din experienta proprie cu cei care au aceeasi pasiune....si nu numai.

4 comentarii

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian