Deko&Design

Ein Coffeeshop in einer Kaffeetüte

Nu cred că v-ați imaginat vreodată că vă puteți bea cafeaua într-un sac cu boabe de cafea. Totuși, designerii de la Innarch, o firmă de arhitectură din Pristina, Kosovo și-au imaginat acest lucru. Au realizat decorul primei cafenele deschisă în Pristina de compania deținătoare a mărcii Don Cafe ca pe un imens sac de cafea. Don Cafe House, cum se numește cafeneaua, oferă clienților săi bucuria degustării unei cafele într-un decor unic.

Don-Cafe-House-Kosovo-4

Decor cu aromă de cafea

Pereții cafenelei sunt construiți din placaj de 2 și 4 cm lățime, astfel tăiat, modelat și colorat încât să sugereze faldurile sacilor plini cu boabe de cafea. Pentu a realiza această formă organică, bucățile de placaj au fost tăiate separat pe CNC, după care au fost așezate și îmbinate într-o imagine curgătoare. Pentru placarea tuturor pereților și a barului au fost necesare 1365 de plăci de placaj. În partea de jos, modelarea în forma sacului a dus la apariția unor bănci, unice ca formă, unde se poate sta pentru a te bucura de cafea și de momente de tihnă.

Corpurile de iluminat sunt realizate din bucăți de lemn aranjate și colorate asemănător unor boabe de cafea. Ele sunt dispuse asimetric, pentru a sugera așezarea boabelor de cafea în sac.

Mesele și scaunele vin în completarea aspectului general. Blatul meselor reprezintă prin formă și model o felie de boabă de cafea prăjită, scaunele au picioarele în culoarea cafelei – maro roșcat – iar stofa, culoarea sacului de cafea.

Decorul este întregit de stâlpii centrali ai construcției îmbrăcați în bucăți de pânză de sac din sacii de cafea.

cafenea

Don-Cafe-House-Kosovo-11

Don-Cafe-House-Kosovo-5

Don-Cafe-House-Kosovo-6

Don-Cafe-House-Kosovo-7

Amenajarea cafenelei este o idee foarte interesantă și originală. Însă realizarea tuturor elementelor care sugerează sacul – elementele de placaj care îmbracă pereții, mesele, scaunele, corpurile de iluminat, pânza de sac, culorile perfect îmbinate – reprezintă cu adevărat un lucru remarcabil.

Mihaela Radu

Mihaela Radu ist Chemieingenieurin, hat aber eine Leidenschaft für Holz. Sie arbeitet seit mehr als 20 Jahren in diesem Bereich, wobei die Holzveredelung sie in dieser Zeit geprägt hat. Sie sammelte Erfahrungen in einem Forschungsinstitut, in ihrem eigenen Unternehmen und in einem multinationalen Konzern. Sie möchte ihre Erfahrungen kontinuierlich mit denjenigen teilen, die die gleiche Leidenschaft haben - und mehr.

Kommentar hinzufügen

Einen Kommentar hinzufügen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahren Sie, wie Ihre Kommentardaten verarbeitet werden.

Kategorien

Anmeldung zum Newsletter

de_DEGerman