Deco&Design

O cafenea într-un sac de cafea

Nu cred că v-ați imaginat vreodată că vă puteți bea cafeaua într-un sac cu boabe de cafea. Totuși, designerii de la Innarch, o firmă de arhitectură din Pristina, Kosovo, și-au imaginat acest lucru. Au realizat decorul primei cafenele, deschisă în Pristina de compania deținătoare a mărcii Don Cafe, ca pe un imens sac de cafea. Don Cafe House, cum se numește această cafenea, oferă clienților săi bucuria degustării unei cafele într-un decor unic.

Don-Cafe-House-Kosovo-4

Pereții cafenelei sunt construiți din placaj, de 2 și 4 cm lățime, astfel tăiat, modelat și colorat încât să sugereze faldurile sacilor plini cu boabe de cafea. Pentu a realiza această formă organică, bucățile de placaj au fost tăiate separat pe CNC, după care au fost așezate și îmbinate într-o imagine curgătoare. Pentru placarea tuturor pereților și a barului au fost necesare 1365 de piese de placaj. În partea de jos, modelarea în forma sacului a dus la apariția unor bănci, unice prin formă, unde se poate sta pentru a te bucura de cafea și de momente de tihnă.

cafenea

Corpurile de iluminat sunt realizate din bucăți de lemn aranjate și colorate asemănător unor boabe de cafea. Ele sunt dispuse asimetric, pentru a sugera, încă o dată, așezarea boabelor de cafea în sac.

Don-Cafe-House-Kosovo-11

Mesele și scaunele vin în completarea aspectului general. Blatul meselor reprezintă prin formă și model o „felie” de boabă de cafea prăjită, scaunele au picioarele în culoarea cafelei, un maro roșcat, iar stofa culoarea sacului de cafea.

Don-Cafe-House-Kosovo-5

Decorul este întregit de stâlpii centrali ai construcției îmbrăcați în bucăți de pânză de sac din sacii de cafea.

Don-Cafe-House-Kosovo-6

Amenajarea cafenelei este într-adevăr o idee foarte interesantă și originală. Dar realizarea tuturor elementelor care sugerează sacul – elementele de placaj care îmbracă pereții, mesele, scaunele, corpurile de iluminat, pânza de sac, culorile perfect îmbinate – este cu adevărat un lucru remarcabil.

Don-Cafe-House-Kosovo-7

Mihaela Radu

Mihaela Radu este inginer chimist dar are o mare pasiune pentru lemn. De mai bine de 20 de ani lucreaza in domeniu, finisarea lemnului fiind ceea ce a definit-o in aceasta perioada. A acumulat experienta lucrand intr-un institut de cercetari, in propria firma, precum si intr-o multinationala. Isi doreste sa impartaseasca continuu din experienta proprie cu cei care au aceeasi pasiune....si nu numai.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter