Deco&Design - Crafting ideas

Industrial style living room

Un stil care unora li se poate părea rece și nepotrivit pentru un cămin, iar altora, dimpotrivă, captivant si actual, este stilul industrial. Prin natura sa, stilul industrial este unul brut, masculin, dar care poate fi domolit și deghizat într-un mediu ospitalier, cu un aer aparte. Partea cea mai frumoasă într-un asemenea stil este faptul că orice este permis – structuri metalice, lemnul în toate variantele sale, sfoara, materiale textile, mama natură, cupru și multă imaginație pusă la încercare. Desigur, stilul industrial nu se referă doar la obiectele de mobilier dintr-o încăpere, ele fiind doar o porție din întregul ansamblu.

În livingul realizat am să mă rezum doar la obiectele de mobilier și câteva accesorii.

Comoda – Compusă din trei tipuri de lemn – nuc, fag and molid – este elementul central al încăperii, fiind mereu în “centrul” atenției. Construcția a început prin rindeluirea blatului de nuc și al suportului din molid. După inserarea a trei “papioane” – celebrele cozi de rândunică, în cazul de față doar cu rol decorativ – a urmat partea de finisare – trei straturi de ulei de tung și un ultim strat de ceară de saflor. Carcasa sau elementul de legatură dintre blat și partea inferioară a fost realizat din lemn de fag. Pe lângă faptul că leagă cele două piese are și un rol practic, fiind suportul pentru două sertare destinate discurilor de vinil. Atât îmbinările carcasei, cât și cele ale sertarelor au fost realizate în swallowtail. Pentru a fi în tematică cu restul încăperii, despărțitoarele au fost realizate din țevi și conectori formând un profil “H”. Având toate pisele de lego pregătite a urmat montarea lor.

Masa cafea – face parte din aceeași “familie” cu comoda, fiind realizată din lemn de nuc, inserții coadă de rândunică și țevi.

Canapea – Realizată integral din lemn de molid cu un finisaj destul de primar, două straturi de berry și unul de ceară.

Bar – Realizat din lemn de frasin, țevi, conectori si flanșe. Blatul a fost realizat din rășină epoxidică, frasin și 343 de capace de bere diferite. Mai multe despre blat si despre cum a fost construit puteti vedea here.

Pentru a vedea cum au fost realizate toate aceste piese de mobilier, inclusiv rafturile din țevi și lemn de frasin, garnisa, panoul din mușchi, corpurile de iluminat puteți intra here.

Mai multe proiecte de bricolaj realizate de Marian puteți vedea here.

About the author

Marian Moise

Fascinated by the whole spectrum of wood, electronics and telecommunications engineer by day, budding carpenter in his spare time.

Add comment

Add a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Categories

Subscribe to newsletter

en_USEnglish