B2Bife 2023 Evenimente

Cu Radu Călian despre design și funcționalitate, pe 22 septembrie la B2Bife, stand Revista din Lemn

Radu Călian – Tilion Studio – va fi prezent în standul Revista din Lemn de la BIFE-SIM 2023 vineri, începând cu ora 14.00, în cadrul evenimentului B2Bife. Vom vorbi despre ”Design, formă, funcționalitate, estetică în mobilierul din lemn”, dar și despre instrumentele de suflat din lemn și sculptură, pasiunile lui Radu. Deși diploma de absolvire spune că este inginer proiectant/designer industrial, Radu simte că este un artist vizual. Ne va povesti și despre planurile lui de viitor, despre amenajarea noului atelier, despre mutarea la țară și despre multe alte subiecte.

Designer, inginer, tâmplar, artist

Radu a fost atras de design încă din perioada liceului, când visa să studieze design auto. După liceu, a dat admitere la Universitatea de Arte și Design din Cluj Napoca și la Universitatea Tehnică, secția de design industrial. A fost admis la ambele, dar la cea din urmă a fost la buget, fără taxe, așa că a ales această cale.

”Privind în urmă, pot să spun că a fost o întâmplare norocoasă și mă bucur că s-a întâmplat așa. Avantajul pe care îl are o universitate cu profil tehnic este că îți dezvoltă gândirea într-o altă direcție decât universitatea de arte, te învață cum funcționează produsele și mai ales cum pot fi făcute. Desigur, are și dezavantajul că partea creativă și materiile care implică creația sunt pe plan secundar. Ești mai mult inginer decât designer, dar creativitatea se poate cultiva și individual.”

Cu lemnul a început să lucreze ca hobby, în toamna anului 2014. A improvizat pe balcon un mic banc de lucru rudimentar, cu câteva unelte de mână. În timpul facultății făcuse câteva obiecte din diverse materiale, dar lemnul l-a atras cel mai mult. A făcut o lingură de lemn, o ramă de tablou, o ramă de oglindă și alte lucruri mici. Ce nu a păstrat a făcut cadou, iar feedback-ul a fost pozitiv și încurajator. În plus, noul hobby îi dădea ocazia să-și exprime creativitatea.

Obiectele din lemn executate sunt creație proprie de la început la final. Concept, realizare, partea electrică, totul până la instalarea în casa beneficiatului sunt gândite și realizate de Radu. Și sunt unicat. Conceptul ia naștere odată cu produsul finit, proiectarea, designul și execuția sunt împletite. Fără model de fabricație și proces de manufacturare standardizat realizarea proiectului este mai lentă, dar plină de creativitate.

Dacă vrei să-l întâlnești pe Radu Călian vino vineri, 22 septembrie la standul Revista din Lemn de la BIFE-SIM 2023. B2Bife! Hai la BIFE!

Stand Revista Din Lemn 66A | Pavilion B2 | Romexpo

Pentru mai multe detalii despre agenda evenimentul B2Bife accesează site-ul b2bife.biz
BIFE-SIM 2023 este organizat de ROMEXPO, în parteneriat cu Asociația Producătorilor de Mobilă din România și Camerele de Comerț și Industrie Județene. Este cel mai important eveniment al anului din Industria Lemnului și reunește întreaga industrie a mobilei, echipamentelor de prelucrare a lemnului și accesoriile lor. 

Mihaela Radu

Mihaela Radu este inginer chimist dar are o mare pasiune pentru lemn. De mai bine de 20 de ani lucreaza in domeniu, finisarea lemnului fiind ceea ce a definit-o in aceasta perioada. A acumulat experienta lucrand intr-un institut de cercetari, in propria firma, precum si intr-o multinationala. Isi doreste sa impartaseasca continuu din experienta proprie cu cei care au aceeasi pasiune....si nu numai.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian