Business Evenimente Utilaje producție case lemn

Inovațiile Weinmann la DACH+HOLZ 2024: Interviu exclusiv cu Stefan Bockel, Head of Product Management

În cadrul târgului internațional DACH+HOLZ de la Stuttgart, Weinmann, brand consacrat în domeniul mașinilor destinate prefabricării construcțiilor din lemn, parte a grupului HOMAG, și-a reconfirmat poziția de pionierat prin prezentarea ultimelor inovații. Stefan Bockel, Head of Product Management la Weinmann, a împărtășit perspective asupra noilor oferte și inovații tehnologice care promit să redefinească peisajul construcțiilor din lemn. Iată o privire exclusivă asupra conversației noastre cu Stefan Bockel, desfășurată în efervescența standului Weinmann.

Soluții complete pentru Construcții din Lemn

Centrul prezentării Weinmann a fost abordarea sa holistică asupra prefabricării și automatizării în construcția din lemn. „Scopul nostru este să le arătăm clienților noștri soluții complete pentru prefabricarea și automatizarea în construcțiile din lemn, de la case unifamiliale la construcții modulare și clădiri cu mai multe etaje”, spune Bockel.

Pe lângă tehnologia avansată, Weinmann oferă o gamă largă de servicii, de la consultanță inițială până la suport și formare prin intermediul Academiei Weinmann, facilitând clienților utilizarea eficientă a mașinilor. „Este important pentru clienții noștri, chiar și pentru cei care produc de mai mult timp, să poată optimiza producția și să verifice dacă utilizează fișierele de date potrivite pentru a atinge eficiența dorită cu echipamentul nostru”, subliniază Bockel.

Tehnologia și Produsele Digitale: Inovații prezentate la Târg

Un punct forte al prezentării Weinmann a fost accentul pus pe produsele digitale, inclusiv soluții pentru sistemul de execuție al mașinilor (MES), care permit companiilor mici să își optimizeze și controleze producția. „Acest ajutor digital pentru asamblarea manuală este nou la târgul acesta”, evidențiază Bockel.

Focalizarea Weinmann la DACH+HOLZ a fost pe produsele sale destinate dulgherilor, introducând soluții inovatoare precum WALLTEQ M-300 și mesele BUILDTEQ. Aceste soluții sunt special concepute pentru ca firmele mici și mijlocii să poată produce elemente de structură din lemn într-un mod modern și eficient.

„Batten Shoe”: Inovația care promite eficiență ridicată

Una dintre inovațiile prezentate la târg a fost „batten shoe”, o componentă care permite atașarea semi-automată a șipcilor pe elementele de construcție. „Acest lucru înseamnă că poți lucra nu doar pereți, ci și elementele de acoperiș și tavan, reducând astfel timpul petrecut afară, în șantier, pentru asamblarea casei finale”, explică Bockel, subliniind eficiența și flexibilitatea adusă de această nouă adăugire.

Cu o prezentare semnificativă de tehnologii avansate și soluții holistice, Weinmann reafirmă poziția sa de lider în domeniul construcțiilor din lemn, propunând noi direcții pentru prefabricare și automatizare. Mai jos, video realizat împreună cu Stefan Bockel la standul Weinmann de la Dach+Holz 2024.

Dan

Am avut șansa să lucrez în diverse departamente. Astfel am acumulat experiență în Finance, Accounting, Logistic, Sales, Operations, Marketing. Sunt un om de echipă și un all around player. Sunt antreprenor, am coordonat vânzarea unui business de lacuri și vopsele pentru lemn către o multinațională. În 2016 am descoperit lumea digitală, publishingul și marketingul online. De atunci mi-am mutat experiența acumulată și aptitudinile în online.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian