Business

Piața mondială de lacuri și vopsele pentru mobilă va atinge 4 miliarde de dolari până în 2019

Cererea în creștere de lacuri și vopsele din Europa Centrală și de Est va fi motorul creșterii  pieței mondiale de lacuri și vopsele pentru mobilă, arată studiul „Global Furniture Wood Coatings Market 2015-2019”. Consumul va ajunge la 4 miliarde de dolari la finalul anului 2019. Relansarea pieței de construcții de locuințe pe tot globul este de asemenea un factor al acestei creșteri.

Preocuparea mondială pentru produse naturale va influența și această industrie. Companiile nou înființate care oferă produse inovative și ecologice vor avea vânzări în creștere. De exemplu, compania americană Vermont Natural Coatings oferă PolyWhey, un produs profesional derivat din proteine de zer reciclat. Produsul este o alternativă la vopselele hidrodiluabile și poate fi folosit atât la interior, cât și la exterior. În plus, acest produs are și un nivel redus de COV (compuși organici volatili), aproximativ 680 g/galon (un galon=3,78 l).

Studiul prezintă consumurile pe regiuni, America (de Nord și de Sud), APAC (Asia și țările din Pacific) și EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa). Interesant este că, în 2014, APAC a deținut 50% din consumul total, iar rata medie de creștere în următorii ani este prognozată a fi în jur de 7%. Creșterea puterii de cumpărare și apariția de orașe noi în China și India reprezintă motorul creșterii din această regiune.

Piața mondială de lacuri și vopsele este foarte fragmentată prin prezența atât a jucătorilor globali, cât și a celor regionali. Folosirea lemnului în diverse aplicații a facilitat apariția și dezvoltarea producătorilor locali. Furnizorii concurează în baza prețului, a inovației, a calității și performanței și a atenției pe care o acordă clientului.

Principalii producători mondiali sunt Akzo Nobel, BASF (achiziționat de către Akzo Nobel), PPG, Sherwin Williams, Valspar.

Alți producători de talie mai mică sunt  Benjamin Moore, DAW, Diamond Vogel, Drywood Coatings, Feyco Treffert, Helios, ICA, IVM Chemicals, Jotun, KAPCI Coatings, Kelly-Moore Paints, Minwax, Monocoat, NanoTech Coatings, Renner, Sirca, Sniezka, Tikkurila, Vermont Natural Coatings, Weilburger Coatings și mulți alții.

Dacă vă interesează să achiziționați acest studiu, accesați:

http://www.researchandmarkets.com/research/8r2tjg/global_furniture

Dan

Am avut șansa să lucrez în diverse departamente. Astfel am acumulat experiență în Finance, Accounting, Logistic, Sales, Operations, Marketing. Sunt un om de echipă și un all around player. Sunt antreprenor, am coordonat vânzarea unui business de lacuri și vopsele pentru lemn către o multinațională. În 2016 am descoperit lumea digitală, publishingul și marketingul online. De atunci mi-am mutat experiența acumulată și aptitudinile în online.

2 comentarii

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian