Business

Sherwin Williams achiziționează Valspar

Sherwin-Williams Co., numărul 3 mondial în producția de lacuri și vopsele, a anunțat că a acceptat să achiziționeze rivalul de pe locul 4, Valspar Corp., într-o tranzacție de aproximativ 9,3 miliarde $, se arată într-un comunicat comun.  Prin această achiziție, Sherwin-Williams devine cel mai mare producător mondial de lacuri și vopsele, devansând în clasament PPG și Akzo Nobel.

Pentru o transparență cât mai bună, obligatorie la un asemenea nivel, a fost creată pagina www.sherwin-williamsvalspar.com, unde toți cei interesați de această tranzacție pot obține detalii.

Sherwin-Williams a declarat ieri, într-un comunicat, că va plăti 113 $ pe acțiune. Prețul este cu 35% mai mare decât prețul pe care acțiunile Valspar l-au avut la închiderea bursei de vineri, 83,03 $, când valoarea companiei era de 6,63 miliarde $.

John Morikis, CEO Sherwin-Williams, aduce companiei cea mai mare tranzacție a ei la mai puțin de 3 luni după ce i-a succedat în funcție lui Christopher Connor. Sherwin-Williams, care înregistrează 84% din vânzări în SUA, câștigă o companie care generează aproape jumătate din venituri în afara SUA. Valspar va ajuta Sherwin-Williams să se extindă în zona Asia-Pacific și în Europa, a declarat Morikis într-un interviu (sursa bloomberg.com).

Morikis a mai declarat că discuțiile au început după instalarea sa ca CEO la 01 ianuarie, când „stelele s-au aliniat”.
Magazinele și brandurile Sherwin Williams – Dutch Boy, Easy Living și MAB – și-au adus aportul la generarea unor vânzări de 11,3 miliarde dolari anul trecut. Prin această achiziție, se vor adăuga 4,39 miliarde, veniturile Valspar din vânzarea unor branduri ca Valspar Ultra și Duramax, din care 12% vin din China și 7% din Australia, conform datelor procesate de către Bloomberg.

Sherwin Williams a crescut cu 11% anul acesta, vineri închizând la 288,69 dolari. Acțiunile și-au triplat valoarea în ultimii 5 ani, în timp ce acțiunile Valspar s-au dublat.

În cazul în care autoritățile de reglementare antitrust obligă la cedarea unor active care generează mai mult de 650 milioane de $ în venituri, prețul tranzacției ar scădea la 105 $ pe acțiune. În cazul în care vor fi necesare mai mult de 1,5 miliarde de $ active cedate pentru aprobarea tranzacției, Sherwin-Williams are dreptul de a rezilia înțelegerea.

Sherwin-Williams a abandonat achiziția Comex în 2014, cea mai mare companie de lacuri și vopsele din Mexic, după ce autoritățile de reglementare mexicane au blocat tranzacția.
Tranzacția este evaluată la 11.3 miliarde $, incluzând aici și datorii asumate de către Sherwin Williams în valoare de 2 miliarde $.

Sherwin-Williams a declarat că se așteaptă ca, în termen de doi ani, să economisească anual 280 de milioane $ din combinarea activităților, economii anuale care pot ajunge în cele din urmă la 320 de milioane de $. Tranzacția ar trebui să se închidă până la sfârșitul primului trimestru al anului viitor, au declarat cele două companii. Compania va avea 58.000 de angajați.

Citigroup a fost consilier financiar pentru Sherwin-Williams, care a mai fost asistată și de JPMorgan Chase & Co. Jones Day and Weil, Gotshal & Manges LLP.
Goldman Sachs Group Inc. și Bank of America Corp. au oferit consultanță financiară pentru Valspar, care a fost asistată și de Wachtell, Lipton, Rosen & Katz.

Dan

Am avut șansa să lucrez în diverse departamente. Astfel am acumulat experiență în Finance, Accounting, Logistic, Sales, Operations, Marketing. Sunt un om de echipă și un all around player. Sunt antreprenor, am coordonat vânzarea unui business de lacuri și vopsele pentru lemn către o multinațională. În 2016 am descoperit lumea digitală, publishingul și marketingul online. De atunci mi-am mutat experiența acumulată și aptitudinile în online.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian