Deco&Design

Design minimalist și soluții inteligente pentru spații mici

Spațiile în care locuim nu sunt întotdeauna foarte generoase iar nevoia de piese elementare de mobilier – pat, masă, scaune, birou, dulap – fac ca totul să pară și mai înghesuit. Acest lucru ne creează o stare de disconfort pentru că starea de bine 0 dau spațiile largi și aerisite. De aceea am fost de-a dreptul entuziasmată când am descoperit modelele producătorului japonez de mobilă Hirashima. Sunt piese de mobilă cu design minimalist, care înglobează soluții inteligente ce fac ca o singură piesă să poată fi utilizată pentru mai multe scopuri.

design minimalist

Dacă există un popor în lumea asta care să fie la fel de bun și în ceea ce privește prelucrarea lemnului, dar și in amenajarea minimală a spațiilor de locuit,  acesta este poporul japonez. Nu de puține ori am prezentat modul tradițional în care ei continuă să prelucreza lemnul, avand chiar dovezi foarte vechi – sute de ani – care demonstrează ca o făceau foarte bine încă de atunci.

design minimalist

De data asta însă este vorba despre mobilă modernă, foarte bine făcută, în principal din stejar sau nuc, finisată cu ulei și având uneori diverse texturi care o fac și mai atrăgătoare.

design minimalist

Pentru prelucrarea lemnului japonezii de la Hirashima au lăsat dalta și celelalte instrumente tradiționale si au trecut la mașini controlate de computere – CNC – pe care le consideră continuarea mâinii lor drepte. Și conform tradiției japoneze totul este făcut cu cea mai mare grijă pentru detalii, este împins cât mai aproape de perfecțiune.

design minimalist

Conceptul firmei este bazat pe confort și tensiune. Ei spun ca cei doi termeni nu se resping ci dimpotrivă, conlucrează împreună. Este vorba de o tensiune confortabilă, adusă într-un spațiu confortabil pentru a crea un ritm de viață deosebit. Acesta este spațiul ideal desenat de Hirashima. Iar stilul Hirashima conține minimalism, modernism și dinamism, combinate cu funcționalitate și natural.

Piesele de mobilier care combină ideile de minimalism și funcționalitate sunt foarte simple și de aceea atât de inteligente. De exemplu, o canapea ce poate fi și masă pentru perechea care, după ce a urmărit serialul preferat, vrea să stea comod la masă, nu mâncând „pe genunchi” la măsuța mică din fața canapelei.

design minimalist

 

Sau patul-birou care nu te mai obligă să stai cu laptopul în brațe, alunacând pe pernă și ațipind înainte să termini rapoartele. Și imaginați-vă cum ar arata patul acesta orientat cu fața către o fereastră largă sau spre o ușa vitrată ce dă spre terasă (balcon).

design minimalist

Vă mai dau un singur exemplu: cum credeți ca este lectura la acest birou, parte a unei polițe gen bibliotecă, alături de un șemineu? Nu-i așa că pare de neimaginat pentru un apartament de bloc?

design minimalist

design minimalist

Chiar dacă mobila este făcută în Japonia, în orașul Yanagawa, prefectura Fukuoka, ea este disponibilă și online, sub brendul Piano Isola. Pe cei care o consideră inaccesibilă, îi sfătuiesc să admire modelele și să se lase inspirați de ele atunci când hotărăsc să amenajeze locuința în stil minimalist. Vor găsi cu siguranță o mulțime de mici producători de mobilă foarte buni care să facă piese potrivite pentru spațiul lor.

design minimalist

 

Mihaela Radu

Mihaela Radu este inginer chimist dar are o mare pasiune pentru lemn. De mai bine de 20 de ani lucreaza in domeniu, finisarea lemnului fiind ceea ce a definit-o in aceasta perioada. A acumulat experienta lucrand intr-un institut de cercetari, in propria firma, precum si intr-o multinationala. Isi doreste sa impartaseasca continuu din experienta proprie cu cei care au aceeasi pasiune....si nu numai.

2 comentarii

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Multumesc pentru articol! Cred ca dansii sunt sursa de inspiratie pentru multi producatori de mobila pentru ca sistemul acela de polite l-am vazut la Mobexpert… mi-a placut de prima data cand l-am vazut dar nu am loc pentru el… poate doar sa gasesc o varianta mai mica

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian