Deco&Design

Importanța iluminatului în mobilierul de bucătărie

În căutarea mobilierului de bucătărie, clienții investesc cele mai multe resurse de timp, bani și energie. Și nici nu e de mirare, este încăperea în jurul căreia gravitează majoritatea activităților, este inima casei care adună împreună toți membrii familiei și oaspeții.

Lumina are puterea de a schimba atmosfera și modul în care este perceput spațiul ca dimensiuni și funcționalitate. Când vine vorba de iluminat, însă, utilizatorii îi conștientizează importanța abia după ce au amenajat bucătăria și au comandat mobilierul.

Integrarea sistemelor de iluminat în mobilierul de bucătărie reprezintă un diferențiator important, ce îi aduce plus de valoare și contribuie la crearea unei ambianțe confortabile, primitoare și armonioase.

Într-o bucătărie iluminată corect sunt combinate cele trei tipuri de iluminat: general, funcțional și de accent. 

Iluminatul general este cel care dă aspectul general al unei încăperi, fără a se concentra pe îndeplinirea anumitor sarcini. Este reprezentat de sursa de lumină montată pe tavan, fie că este o lustră suspendată ori sunt spoturi încastrate.

Dacă singura sursă de lumină în bucătărie este cea clasică, provenită din tavan, atunci zonele de lucru, care sunt orientate de obicei către perete, vor fi umbrite. 

Iluminatul funcțional permite îndeplinirea unor activități specifice în diferite zone ale bucătăriei: pe blatul de lucru, în sertare sau în dulapuri, în zona chiuvetei. 

Folosiți spoturi sau bandă LED pentru partea de jos a corpurilor superioare. Pentru sertare sau interiorul corpurilor de mobilier, puteți monta profile cu bandă LED și senzor, care se activează la mișcare.

Pentru integrarea benzii LED, utilizați profile din aluminiu: acestea o protejează de praf și apă, iar difuzorul opac asigură o distribuire uniformă a luminii.

Alegeți soluția potrivită în funcție de finisajul blatului

Indiferent de tipul de lumină aleasă, reflexia acesteia este supărătoare. În cazul blaturilor lucioase, utilizați un profil ușor înclinat și montați-l către spatele corpului, astfel încât lumina să nu cadă direct pe blat și să nu se reflecte în suprafața acestuia. 

Spoturile sunt o soluție potrivită dacă blatul este mat. Instalați-le la o distanță de  aproximativ 50 de cm unul de celălalt, astfel încât conurile de lumină să se suprapună în proporție de 50%.

iluminat în mobilierul de bucătărie

Lumină caldă, rece, neutră sau RGB

Puteți integra, în aceeași bucătărie, și corpuri de iluminat cu lumină caldă, și cu lumină rece sau neutră, care să fie utilizate în funcție de tipul de activtate desfășurată, de starea de spirit sau de momentul zilei. 

Benzile LED RGB, împreună cu o multitudine de controlere inteligente  dintre care puteți alege, vă oferă posibilitatea de a seta lumina în diferite culori și tonuri.

iluminat în mobilierul de bucătărie

Descoperiți în portofoliul ACCESORIA GROUP o gamă diversă și completă de soluții de iluminat cu LED care vă vor oferi flexibilitate maximă în crearea unui mobilier modern și funcțional. 

Bandă LED flexibilă

Pentru mobilier în forme curbe.

O linie de lumină pentru orice formă.

Profil cu bandă LED

Iluminează interiorul sertarului.

Se activează la deschidere.

Spoturi cu LED

Diverse forme și finisaje.

Lumină caldă, rece sau neutră.

iluminat în mobilierul de bucătărie

Controler Wi-Fi

Controlați sistemele de iluminat cu LED RGB prin Wi-Fi, folosind un smartphone sau o tabletă.

iluminat în mobilierul de bucătărie

 

Mai multe detalii despre soluțiile de iluminat de la ACCESORIA GROUP în linkul următor

https://www.accesoria.ro/accesorii-mobila/sisteme-de-iluminat/

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian