Business Evenimente

Accesoria Group prezintă AUTOMACTION, conceptul BIESSE la Ligna 2019

Cu un spațiu de prezentare de 6000 m², mai mult de 45 de tehnologii inovatoare și peste 300 de specialiști prezenți în stand, participarea BIESSE de anul acesta de la LIGNA va fi o adevărată desfășurare de forțe. Producătorul italian dorește ca prezența sa impresionantă de la Hanovra să celebreze cei 50 de ani de activitate. De asemenea, se dorește a fi și o avanpremieră la deschiderea din toamnă a sucursalei BIESSE din Germania, un campus de 6000 m² localizat în Nersingen, ce va avea un showroom de 1600 m².

biesse la ligna

Din pagina de noutăți de pe site-ul Accesoria Group, reprezentantul BIESSE în România, aflăm despre conceptul AUTOMACTION prin care BIESSE vrea să evidențieze, la LIGNA 2019, legătura dintre om și robot. BIESSE ne-a obișnuit deja cu utilaje cu un grad înalt de automatizare și robotizare. Noul concept vorbește despre integrare, conectare și digitalizare, accentul fiind pus pe nevoile clienților și pe crearea soluției perfecte pentru fiecare dintre ei.

BIESSE AUTOMACTION la LIGNA – Viitorul este deja aici

LIGNA este cel mai important târg în ceea ce privește mașinile, sculele și tehnologiile de prelucrare a lemnului. Făcând o paralelă, dacă la târgul de la Milano descoperi cele mai noi tendințe în domeniul mobilei și decorațiunilor interioare, la LIGNA vei găsi ultimele noutăți în domeniul tehnologiei și a modalităților de prelucrare superioară a lemnului. În era digitalizării, tehnologiile sunt tot mai automatizate și mai robotizate, iar aici BIESSE excelează. Anul acesta, între 27 și 31 mai, BIESSE va folosi din plin prilejul pentru a prezenta oportunitățile oferite de robotizare și avantajele noilor tehnologii.

Reprezentanții BIESSE ne asigură că automatizarea și robotizarea nu elimină omul ci, dimpotrivă, el este în centrul preocupărilor atunci când se proiectează utilajele. Accentul este pus pe eficientizarea proceselor, pe transferarea ciclurilor repetitive către roboți, crescând astfel performanța și calitatea operațiilor. Omul coordonează, programează și eficientizează. BIESSE a creat sisteme modulare și flexibile astfel încât să poată fi adaptate cu ușurință fiecărui tip de flux sau gamă de producție. În contextul în care întregul sector de prelucrare a lemnului se confruntă cu o serioasă lipsă de mână de lucru, LIGNA reprezintă o bună oportunitate de a vedea și analiza toate aceste tehnologii.

Pentru a eficientiza fabrica, BIESSE asociază robotizarea și digitalizarea cu dezvoltarea de noi soft-uri și continuă călătoria inovatoare începută cu platforma SOPHIA, platforma de servicii IoT (Internet of Things). Extinzând funcționalitatea platformei, activitatea va deveni mai previzibilă, îmbunătățind interacțiunea personalizată cu clientul în ceea ce priveste utilajul. Se reduce astfel semnificativ timpul necesar asistenței. Vizitatorii LIGNA vor putea să testeze inovația tehnologică de vârf care caracterizează BIESSE, să vadă cum pot obține mai multă valoare de la mașini și să descopere cum SOPHIA poate revoluționa și simplifica munca de zi cu zi.

Utilaje ce vor fi prezente în stand

Accesoria ne informează că în standul BIESSE vom găsi CNC-urile Rover A și Rover C, în diferite variante, mașini de căntuit, de calibrat și de găurit, debitare în pachet, sisteme de manipulare. Și apropo de sisteme de manipulare. Am văzut de curând un film cu un astfel de sistem BIESSE: un braț robotic punea pe categorii plăcile debitate în pachet. Panourile aveau diferite dimensiuni și robotul le punea pe fiecare la categoria lui. Era fascinant și chiar discutam cu cineva că, având o conexiune bună la internet, poți să tai și să stivuiești un depozit de plăci de PAL sau MDF de acasă, din fotoliu. Interesant, nu?

Roboți și o gamă de soluții pentru manipularea panourilor, software, soluții IoT, servicii digitalizate și cele mai bune tehnologii de procesare a lemnului, pe toate le veti găsi la standul BIESSE de la LIGNA, împreună cu 300 de specialiști gata să răspundă întrebărilor voastre.

Târgul de la Hanovra este un foarte bun prilej de a vedea ultimele noutăți din domeniul prelucrării lemnului. Dacă lucrați cu lemn sau derivate, sunteți pasionați de tehnologie, roboți sau digitalizare, vă confruntați cu lipsa mâinii de lucru și căutați soluții, mergeți la târg. Este posibil să vă întoarceți cu soluții și idei. Și nu uitați de noutățile BIESSE!

biesse la ligna

Mihaela Radu

Mihaela Radu este inginer chimist dar are o mare pasiune pentru lemn. De mai bine de 20 de ani lucreaza in domeniu, finisarea lemnului fiind ceea ce a definit-o in aceasta perioada. A acumulat experienta lucrand intr-un institut de cercetari, in propria firma, precum si intr-o multinationala. Isi doreste sa impartaseasca continuu din experienta proprie cu cei care au aceeasi pasiune....si nu numai.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian