Evenimente

Interzum prezintă spațiile de locuit ale viitorului

Cum vor arăta spațiile de locuit din punct de vedere al amenajărilor interioare? Ce noi posibilități oferă materialele inovative în ceea ce privește funcționalitatea, tehnologia și durabilitatea? Aflăm la Interzum în perioada 21-24 mai 2019

În perioada 21-24 mai, la Kōln, Interzum își propune să fie locul unde întrebările designerilor și producătorilor de mobilă despre posibilitățile pe care oferă noile materiale si tehnologii din domeniu își vor găsi răspunsuri și de asemenea, să ofere inspirație celor care vor să contureze modul cum se va locui în viitor. Vor fi prezentate inovațiile de produs din domeniul materialelor și al suprafețelor, al textilelor, al componentelor de mobilier, al sistemelor de iluminat. Aria acoperită în acest mod include procese cu noi funcții în locuințe, soluții de construcții ușoare pentru spații mobile și concepte inteligente de interior.

Mega-trendurile existente la nivel global – locuirea în spații mici, individualizarea, mobilitatea, digitalizarea –  sunt temele abordate de nume de top din industria mobilei și design interior prezente la târg, cu intenția de a găsi cele mai potrivite răspunsuri și soluții.

Târgul va avea peste 1800 de expozanți din întreaga lume, împarțiți pe 3 mari segmente: Materials & Nature (Mariale și Natură), Function & Components (Funcționalități și Componente) și Textile & Machinery (Textile și Utilaje).  Fiecare dintre ele se va concentra pe prezentarea de materiale noi, sustenabile și tehnologii de ultimă generație. Astăzi, inovațiile în domeniul materialelor joacă un rol-cheie în proiectarea spațiilor de locuit și de lucru. Materialele inovatoare aduc calități noi interioarelor și mobilierului, le fac mai funcționale, mai flexibile și mai inteligente.  Doar două exemple de ceea ce puteți vedea la Interzum anul acesta:

  • un placaj foarte ușor – aerowood® – marcă înregistrată a austriecilor de la Sperholzwerk Schweitzer. Un panou extrem de ușor, disponibil în orice dimensiune, inovație pornită de la ideea economiei de materie primă;
  • suprafețe din fân și mușchi, combinate cu cristale Swarovski reutilizate, prezentate la târg de producătorul austriac Organoid.

interzum

Soluțiile producătorilor de mobilă și ale designerilor de interior la Interzum vor orbita în jurul conceptelor de digitalizare, integrare, sustenabilitate

Furnizorii industriei de mobilă prezenți la târg vor prezenta produse gândite pentru noile generații dependente din ce în ce mai mult de tehnologie. Digitalizarea vieții, cu care interacționăm în mod obișnuit la birou, nu se oprește la intrarea în casă ci, dimpotrivă, se instalează comod în interior, prin intermediul aplicațiilor care ne ușurează viața. Iluminatul, încălzirea, circulația aerului, pornirea și oprirea electocasnicelor, totul devine din ce în ce mai integrat, mai personalizat. Iar mobila va trebui să țină pasul cu această integrare.

O situație pentru care participanții la târg s-au pregătit cu soluții este migrarea populației către orașele mari ceea ce a dus la apariția spațiilor de locuit tot mai mici. Tinerii nu mai au nevoie de spații mari ci de strictul necesar și astfel interiorul casei se rescrie, se redefinește, iar confortul trebuie să existe și în cele mai mici spații. Dispar bucătăria, baia, livingul asa cum le știam până acum și apar spații noi, multifuncționale.

Redefinirea spațiilor este valabilă și în cazul birourilor. Aici nu mai este totul auster, spațiile personalizându-se pentru a fi cât mai plăcute. Designerii vor veni cu soluții care să transforme timpul petrecut la birou, să-l facă plăcut și adaptat noilor trenduri.

Îmbinarea tehnologiei cu emoționalul și adaptarea la spațiile mici

Marea încercare de anul acesta a designerilor va fi să îmbine cât mai bine dezvoltarea tehnologiei, impersonalitatea ei, cu emoțiile și trăirile normale și firești pentru fiecare dintre noi. Organizatorii Interzum ne spun că, pe perioada târgului, vom găsi cu siguranță răspuns și soluții la aceste probleme și la multe altele puse de dezvoltarea și schimbarea rapidă și continuă a vieții moderne. O conferință susținută de Yasmine Mahmoudieh, un guest-star în arhitectură cu experiență în amenajarea spațiilor foarte mici, va prezenta cerințele unui astfel de spațiu și regulile ce trebuie respectate.

Organizatorii ne asigură că vor fi multe noutăți și surprize plăcute la Interzum. Așa că, notați în agendă 21-24 mai încercați să ajungeți la Koelnmesse, Köln, Germania, cel puțin în una dintre zilele expoziției.

Anamaria

Anamaria are peste 15 ani de experienta in marketing si comunicare pentru firme din industria si retailul de mobila. Inainte de Ces Brands a coordonat activitatile de marketing la ICLA Romania.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian