Evenimente Mașini și Scule

Secretele prelucrării materialelor minerale compozite – workshop gratuit organizat de Felder Gruppe România

Felder Gruppe România organizează săptămâna aceasta, joi 23 și vineri 24 mai, un workshop la care sunteți invitați pentru a afla secretele prelucrării materialelor minerale compozite. Prelucrările vor fi făcute cu scule Albin Kraus și Festool, demonstrațiile fiind susținute de invitatul special Robert Kraus, director de vânzări la Albin Kraus și de Bogdan Negru, manager de produs la Felder Gruppe România, pasionat de sculele Festool.

Constat cu plăcere că întâlnirile între firme și clienți sau posibili clienți au devenit tot mai dese în această lume a lemnului și asta este un lucru bun. Sunt evenimente de casă care fac bine ambelor părți. Am apreciat întâlnirile pe care Felder Gruppe România le-a făcut anul trecut, pentru a discuta despre Start-Up Nation și le-am considerat foarte utile. De data aceasta întâlnirea va fi despre prelucrarea materialelor minerale compozite. Cei care lucrează în domeniul mobilei și doresc să impresioneze cu un design modern și unic se întâlnesc des cu materiale compozite – plastic, corian, plexi – și cunoștințele despre prelucrarea acestor materiale nu sunt tocmai la îndemână. Despre scule și despre prelucrarea materialelor minerale compozite își propun să vă spună și să vă arate cei doi traineri.

De ce ar trebui să participi la workshop?
  • Pentru că ai ocazia să vezi cum poți prelucra bine materialele compozite pe care poți să le folosești la fabricarea mobilierului;
  • Pentru că prezentarea va fi făcută de 2 specialiști care te pot ajuta să clarifici multe dintre nelămuririle pe care le ai;
  • Pentru că vor fi demonstrații practice și astfel poți vedea sculele la lucru;
  • Pentru că poți afla mai multe despre firma și sculele Albin Kraus chiar de la cel care o conduce;
  • Și nu în ultimul rând, pentru că vor fi oferte la gama de scule Albin Kraus și Festool, dar și la plăcile compozite oferite de partenerii agreați.

Și dacă încă nu te-am convins, ai mai jos câteva date despre cele două mărci de scule ce vor fi folosite la prelucrarea materialelor compozite.

prelucrarea materialelor minerale compozite

Albin Kraus – firma austriacă specializată în scule pentru materiale minerale compozite

Albin Kraus a fost înființată în 1937, numele fiind chiar al proprietarului. Era un atelier specializat în ascuțirea pânzelor de ferăstrău. În 1967 afacerea a fost preluată de fiu, care a extins serviciile și către alte scule, ajungând cu timpul să proiecteze și să producă scule de foarte bună calitate. De la un simplu atelier s-a dezvoltat o fabrică ce creștea continuu. Firma era însă în Viena și acest lucru limita dezvoltarea ei. Astfel că, în 2002, firma s-a mutat într-o clădire nouă în Tulln an der Donau care oferea suficient spațiu, atât pentru servicii cât și pentru dezvoltarea propriei linii de scule.

Firma este acum la a treia generație și este condusă de Robert și Wolfgang Kraus. Spun despre afacerea lor de familie că este suficient de mică să poată fi foarte flexibilă și să dea răspunsuri și soluții rapide și suficient de mare pentru a fi echipată pentru orice cerință. Albin Kraus  este în prezent o companie specializată exclusiv în proiectarea și producția de scule și mașini pentru prelucrarea profesională a materialelor minerale compozite care oferă consultanță prin organizarea atelierelor de lucru în cadrul cărora învață participanții despre tehnicile de prelucrare profesională a materialelor minerale compozite.

Robert Kraus este cel care va susține workshop-ul cu sculele Albin Kraus. Are peste 30 de ani de experiență în domeniul prelucrării materialelor compozite, cunoscându-l foarte bine. El va prezenta soluții practice de termoformare, tăiere, frezare, îmbinare, lipire și șlefuire a materialelor precum corian, hanex, staron, Hi-Macs, plexicor, plastic, etc.

Festool – cea mai cunoscută marcă de scule profesionale pentru lemn și construcții

Festool este atât de cunoscută că pare greu să mai poți spune ceva necunoscut despre această marcă. Am să încerc cu puțină istorie. Firma a fost înființată în Germania, la Esslinger în 1925, de Albert Fezer și Gottlieb Stoll. Inițial firma s-a numit Fezer&Stoll, devenind în 1933 Festo. În 1992 a devenit Festo Tooltechnic pentru a se deosebi de Festo Preumatic iar în 2000 a devenit Festool.

Schimbările au fost determinate de dezvoltarea firmei pe mai multe direcții care a dus în final l-a separarea „ramurei” Festool, devenind firmă separată. După moartea lui Gottlieb Stoll în 1971, conducerea afacerii a fost preluată de cei 2 fii care, în anul 2000 au cedat marca Festool sorei lor, Gerda Maier-Stoll. Acum firma este condusă de Barbara Austel, nepoata lui Gottlieb Stoll.

Festool este  acum cea mai renumită marcă din lume de scule profesionale pentru prelucrarea lemnului (tâmplărie, dulgherie, montaj mobilier), vopsitorie, aplicații în industria auto sau construcții (renovări, zidărie, termoizolație, montaj). Producătorul german oferă o gamă largă de scule de mână recunoscute în lume pentru precizie, confort și flexibilitate în prelucrare.

A fost ales Bogdan Negru pentru a face prezentarea sculelor pentru că este cel la care apelează toți clienții Felder Gruppe România atunci când vor să afle lucruri noi despre sculele Festool sau când întâmpină probleme. Are o lungă experiență în lucrul cu ele așa că veți putea întreba tot ce vreți să știți. Bineînțeles că explicațiile vor fi însoțite de demonstrații practice.

 

Mergeți la workshop și profitați de informațiile pe care le veți primi gratuit! Nu este nevoie să mergeți în ambele zile. Organizatorii spun că au ales să facă workshop-ul 2 zile tocmai pentru a vă da posibilitatea să alegeți ce este mai bine pentru voi. Iar dacă veți dori să fiți alături de ei pe parcursul ambelor zile, vă vor primi cu bucurie. Aici vă puteți rezerva locul la workshop-ul pentru prelucrarea materialelor minerale compozite.

Mihaela Radu

Mihaela Radu este inginer chimist dar are o mare pasiune pentru lemn. De mai bine de 20 de ani lucreaza in domeniu, finisarea lemnului fiind ceea ce a definit-o in aceasta perioada. A acumulat experienta lucrand intr-un institut de cercetari, in propria firma, precum si intr-o multinationala. Isi doreste sa impartaseasca continuu din experienta proprie cu cei care au aceeasi pasiune....si nu numai.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian