Furniture Production Machinery

Performance at your fingertips with the cutting-edge technology of the Biesse Selco SK 4 pack saw

Calitate, eficiență, simplitate sunt caracteristicile standard pentru utilajele de debitare de la Biesse. Circularul de tăiat în pachet Selco SK 4 a devenit un reper în gama sa datorită rezultatelor impresionante apreciate atât de producători, cât și de clienții finali. Pe scurt, putem spune că tehnologia inclusă asigură calitatea fără cusur a produsului finit, dimensiunile reduse permit instalarea și în fabrici de dimensiuni medii, designul ergonomic ușurează munca operatorului.

Grupul Twin Pusher 1.2

Grupul Twin Pusher 1.2 este brevetul Biesse care constă din două dispozitive de împingere complementare. Creșterea flexibilității în procesul de prelucrare și un mai bun management al fluxului de producție sunt consecințe directe ale acestei tehnologii.

  • Împingătorul auxiliar este controlat și poziționat de cel principal. Include două gheare de prindere fixe.
  • Împingătorul principal utilizează sistemul ”dual lock” pentru a crea stabilitate optimă.
  • Notă: Pentru folosirea simultană a împingătoarelor, dimensiunea minimă a reperului este de 187 mm.

Selco SK 4 Biesse Accesoria Group

Reglarea automată a lamei

Reglarea automată a lamei garantează calitatea ireproșabilă a tăierii și reducerea ciclului de lucru prin setarea valorii corecte a proiecției asupra stivei, adaptată la tipul de material prelucrat. Encoder-ul permite reglarea automată a lamei, cu o acuratețe de 0 ÷ 10 mm.

Ajustarea digitală a lamei incizor

Ajustarea digitală a lamei incizor se traduce în reducerea timpilor de pregătire, în condiții de maximă siguranță a operatorului. Modificările pot fi efectuate cu ușurință și precizie din exteriorul carcasei mașinii, inclusiv cu lamele în mișcare.

  • Lama secundară se reglează orizontal și vertical din panoul de control, pentru a fi perfect aliniată cu lama principală.
  • Este prevăzut spațiu de înmagazinare pentru lamele principale și lamele secundare.

Selco SK 4 Biesse Accesoria Group

Măsurarea automată a reperului la tăierile manuale

Măsurarea automată a reperului la tăierile manuale simplifică procedura de prelucrare. Nu este necesară introducerea de date în panoul de control. Fotocelula citește dimensiunile elementului pregătit pentru tăiere manuală.

Realizarea de etichete

Etichetele pot fi create rapid cu programul de editare dedicat și printate pentru elemente individuale sau stive. Permit identificarea rapidă a reperului marcat și sunt ușor de îndepărtat.

  • Dispozitivul utilizează un editor grafic specializat pentru formatul de etichete, cu fonturi din Windows, coduri de bare și imagini.
  • Există posibilitatea de a alege un anumit element pentru a fi etichetat și a printa o etichetă dedicată (ex. pentru marcarea unei piese deteriorate în timpul prelucrării).

Selco SK 4 Accessory Group

Eliberarea pneumatică a pânzelor

Eliberarea pneumatică a pânzelor prin sistemul de închidere mecanică reduce la minim timpul pierdut cu schimbarea acestora și creează un mod de lucru ergonomic, rapid, sigur. Schimbarea pânzelor se face cu sistemul de închidere mecanică, patent SELCO. Un singur buton acționează blocarea și deblocarea sculelor (unul pentru pânza principală și un altul pentru lama incizor).

Selco SK 4 Accessory Group

Bara de presare

Bara de presare dintr-o singură bucată, cu deschideri pentru prinderi, aduce avantaje importante în producție: prinderea perfectă a panourilor în timpul operațiunilor de tăiere, indiferent de dimensiunea acestora; calitate foarte bună și la tăierea individuală a plăcilor, și în cazul stivelor, chiar și pentru ultima tăiere de formatizare.

  • Forța de apăsare este reglabilă manual cu ajutorul unui dispozitiv amplasat în partea frontală a mașinii.
  • Zona prin care presorul intră în contact cu suprafața panourilor este acoperită cu un profil din cauciuc. Este evitată astfel deteriorarea acestora și permite adaptarea la orice ondulație a acestor suprafețe.

Mesele de încărcare/descărcare panouri

Mesele de încărcare / descărcare panouri cu profil rotunjit și pernă de aer ușurează munca operatorului la mutarea panourilor și conferă mai multă siguranță, în timp ce reduc riscul de deteriorare a materialului. Versiunea standard cuprinde o masă cu pernă de aer de dimensiunea 2050 mm x 650 mm, cu posibilitatea de extindere pentru dimensiunile 1500 x 620 mm și 2050 x 620 mm.

Selco SK 4 Accessory Group

Un plus pentru productivitate cu B_OPTI

Performanță cu mai puțin efort este deviza potrivită pentru B_OPTI, programul de optimizare a tiparelor de debitare. Pornind de la lista de obiecte care trebuie produse și panourile disponibile, calculează cea mai bună soluție pentru minimizarea pierderilor de material, a timpilor de tăiere și a costurilor de producție.

Selco SK 4 Accessory Group
–––––––––––-
Mai multe utilaje, pentru toate nivelurile de productivitate, găsiți pe www.accesoria-echipamente.ro. Dacă sunteți în căutarea soluției potrivite pentru dezvoltarea afacerii, așteptăm mesajul dumneavoastră la echipamente@accesoria.ro. Consultanții noștri, cu experiență de peste 15 ani în industria mobilei, vă vor susține în găsirea soluției pentru maxim de productivitate și întoarcere rapidă a investiției.

About the author

Mihaela Radu

Mihaela Radu is a chemical engineer but has a great passion for wood. She has been working in the field for more than 20 years, wood finishing being what defined her during this period. She gained experience working in a research institute, in her own company, as well as in a multinational. She wants to continuously share her experience with those who have the same passion - and more.

Add comment

Add a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Categories

Subscribe to newsletter

en_USEnglish