Deco&Design

Idei ingenioase pentru spații de depozitare

Nu cred că există cineva care să spună că are suficiente spații de depozitare, dar nici multă lume care să-și dorească o casă plină de dulapuri, în care să treci dintr-un loc în altul frecându-te și lovindu-te permanent de o mobilă. Și totuși, cu toții avem o mulțime de lucruri pe care le folosim zi de zi – haine, pantofi, cărți, cosmetice și multe, multe altele – dar și o problemă în a le găsi un loc. De aceea, poate v-ar ajuta câteva sugestii.

Un alt mod de a privi spațiile înguste

Folosirea cât mai inteligentă a pereților și a spațiilor înguste este una dintre idei. Există în baie, de exemplu, spațiile de deasupra ușii sau de deasupra vasului de toaletă care nu sunt întotdeauna folosite. Cu o amenajare minimă, se poate obține un loc pentru prosoape sau pentru cosmetice.

Spațiile înguste și aparent imposibil de folosit dintre uși sau de după ușă, pot deveni, cu puțină imaginație un loc unde pot fi puse cărți, reviste sau mici cutii cu obiecte utile.

În casele mai înalte, spațiile de aproape de tavan, pot fi folosite pentru a depozita lucruri. Se pot face polițe pe care pot fi puse coșuri sau cutii. Rafturi se pot face și în jurul ferestrelor, obținând în același timp și un loc plăcut pentru lectură sau relaxare.

coco29.com
sursa imagine: coco29.com

 

stacksandstacks.com
syrsa imagine: stacksandstacks.com

 

Modul de rezolvare a depozitării bicicletelor din imaginea de mai jos mi s-a părut foarte inteligent și practic. Mereu m-am întrebat ce fac familiile care nu au un loc unde să le poată ține. Cred că am găsit răspunsul care vă poate fi util și vouă.

decoratingyoursmallspace.com
sursa imagine: decoratingyoursmallspace.com

 

Rafturi ca pereți despărțitori

Un alt mod de a obține noi spații de depozitare este utilizarea unor pereți despărțitori din rafturi. Se realizează astfel și o separare a spațiilor, obținându-se locuri cu mai multă intimitate.

home.maureengreencny.com
bursa imagine: home.maureengreencny.com

 

Recuperarea spațiului de sub scară

Pentru casele sau apartamentele cu scări interioare, folosirea spațiului de sub scară rezolvă foarte bine problema locurilor de depozitare. Sunt locuri generoase, care pot fi segmentate, astfel încât să poată fi depozitate diverse obiecte fără a veni în contact.

1decor.net
sursa imagine: 1decor.net

 

Multiplicarea utilității ușilor sau mobilierului

Adaptarea unor mobile sau a altor obiecte din casă, dublându-le practic utilitatea este o altă sugestie. Atașarea unor rafturi ușii de la cămară, de la baia de serviciu sau de la debara, un pat mai înalt cu 2 rânduri de rafturi sub el, o canapea care poate funcționa și pe post de ladă de depozitare, transformarea ușii de la baie în raft de bibliotecă, sunt numai câteva idei.

goodhomedesign.com
sursa imagine: goodhomedesign.com
baubauhaus.com
sursa imagine: baubauhaus.com

Spațiile din casă pot fi oricând adaptate și reinventate după placul și imaginația fiecăruia. Orice idee sau soluție înseamnă și o înnoire a spațiului care-l poate face mai plăcut, mai util și mai … acasă.

Mihaela Radu

Mihaela Radu este inginer chimist dar are o mare pasiune pentru lemn. De mai bine de 20 de ani lucreaza in domeniu, finisarea lemnului fiind ceea ce a definit-o in aceasta perioada. A acumulat experienta lucrand intr-un institut de cercetari, in propria firma, precum si intr-o multinationala. Isi doreste sa impartaseasca continuu din experienta proprie cu cei care au aceeasi pasiune....si nu numai.

2 comentarii

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Excelent articolul! Am o garsoniera a carei camera are grinda deasupra ferestrelor. Cum sunt cam 40 cm liberi am zis ca acolo voi monta rafturi pentru carti, mai trebuie sa gasesc si meseriasul care sa faca asta…
    Mi-au placut rafturile montate dupa usa… pana la urma niste rafturi ingenios lucrate sunt mai de folos decat un mastodont de dulap

    O zi frumoasa!

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian