Diverse

Sculpturi din lemn recuperat din apă

Sunt mai mulți artiști care lucrează cu lemn recuperat din apă, transformandu-le în sculpturi originale. Dar cel care m-a impresionat în mod deosebit a fost Jeffro Uitto, un tânăr sculptor american. În magazinul său din Tokeland, Washington – Knock on Wood – lemnul recuperat din ape capătă din nou viață, primind o a doua șansă.

lemn recuperat din apă

Încă din liceu Uitto meșterea tot felul de obiecte folosind materialul său favorit, lemnul. Interesant este ca el nu procura acel lemn de la vreun gater sau un loc unde se exploata sau prelucra lemnul, ci folosea numai bucăți de lemn recuperat din împrejurimi. Fiecare creangă, rădăcină, bucată de lemn, era salvată și curățată, urmând să fie folosită pentru a construi ceva.

lemn recuperat din apă

Și acum Jeffro face cam același lucru. Adună resturi de lemn spălate de ape, bătute de vânt și ploi și le aduce în atelierul său din magazin unde sunt pregătite pentru noua lor viață. Multe din sculele pe care Uitto le folosește pentru a modela lemnul conform imaginației sale sunt făcute chiar de artist.

lemn recuperat din apă

Formele naturale ale lemnului găsit îi dau lui Jeffro ideea pentru următoarea lucrare. După aceea, cu proiectul foarte clar în minte, el pleacă după următoarea bucată de lemn care trebuie să se potrivească perfect. Uneori durează luni, chiar ani, până când sculptura capătă forma finală.

lemn recuperat din apă

Toate lucrările care părăsesc atelierul său sunt tratate cu aceeași grijă și atenție, fie ca este o piesă de mobilier, o sculptură sau un obiect care va decora un colț de casă. Ca orice artist, Uitto interpretează ideea de mobilă, rezultând obiecte utilile, cu multă încărcătură artistică.

lemn recuperat din apă

Jeffro nu lucreaza numai în atelier. De multe ori clienții săi i-au cerut să realizeze proiecte mari, deosebite, în diverse locuri din lume. Au apărut așa sculpturi impresionante, de mari dimensiuni, pe plajele din Hawaii sau în Alaska. Astfel, lemnul recuperat din apă se întoarce de multe ori langă aceeași apă, lăudându-se parcă cu noua sa viață.

lemn recuperat din apă

Arta incredibila a lui Jeffro Uitto a devenit atât de cunoscută încât artistul este asaltat de cereri de a călători în diverse locuri din lume pentru a crea sculpturi deosebite adaptate locului respectiv.

lemn recuperat din apă

Categorii

Abonează-te la newsletter