Business Evenimente

Academia Sirca – legătura directă dintre cercetare, producție și industrie

În interviul de la BIFE SIM 2016, Ugo Pelosin – director de export Sirca – menționează preocuparea pentru transmiterea informației, în acest scop fiind înființată Academia Sirca. Este un eveniment care aduce împreună producătorul materialelor de finisare cu utilizatorii lor. Clienților direcți și distribuitorilor din întreaga lume li se oferă instrumentele necesare pentru a testa produsele Sirca în condiții reale de lucru, putând astfel să evalueze caracteristicile peliculelor. Practic, Academia este un instrument de informare și formare pentru clienții industriali, parteneri și distribuitori ai companiei Sirca.

academia sirca

Întâlniri care generează schimburi importante și utile de idei

Ideea a pornit de la colaborarea pe care Departamentul de Cercetare-Dezvoltare din cadrul Sirca o are cu universitățile din Padova și Milano. Întâlnirile dintre cercetătorii din fabrică și cei din universități aduc împreună două lumi care generează un schimb de idei foarte important pentru ambele părți. Cercetătorii industriali aduc informații din piață și încearcă să le suprapună peste ultimele descoperiri din laboratoarele universităților. În același timp, cercetătorii din universitate pot afla ce-și dorește piața, astfel încât cercetările lor să fie utile și actuale.

Același lucru se întâmplă și la Academia Sirca. Departamentul de Cercetare-Dezvoltare este pus în legătură directă cu lumea industriei, cu cerințele reale ale pieței și astfel cercetările pot fi canalizate spre nevoile pieței. Iar beneficiarii din industrie pot afla ultimele noutăți și le pot adapta sau integra în proiectele lor viitoare.

În timpul cursurilor, partenerii Sirca au posibilitatea de a testa în laboratoarele fabricii anumite soluții tehnice și astfel pot vedea cu ce se vor confrunta în timpul aplicărilor industriale. De asemenea, pot găsi cele mai bune soluții pentru fiecare caz particular în parte. Personalul tehnic din fabricile partenerilor poate beneficia de training pentru a fi la zi cu ultimele produse și tehnologii dezvoltate.

Sirca are clienți peste tot în lume, iar cerințele lor pot fi foarte diferite. Maurizio Durante – vicepreședinte Sirca – își dorește ca fiecare dintre clienți, indiferent de mărime, să fie mulțumit de produse și să aleagă întotdeauna în cunoștință de cauză astfel încât rezultatele obținute să fie maxime. Aceste întâlniri îi ajută să îmbunătățească continuu gama de produse oferită clienților, precum și tehnologiile de aplicare.

academia sirca

academia sirca

Parteneriate pentru o mai bună transmitere a informațiilor

Anul acesta (2016) au avut lor mai multe întâlniri dintre cercetători și beneficiari sub auspiciile Academiei. Subiectele tratate au fost dintre cele mai diverse: vopsele pentru metale, produse hidrodiluabile pentru interior, pentru exterior, produse cu întărire în UV. Chiar săptămâna trecută a avut lor întâlnirea pentru prezentarea produselor UV.

Pentru o înțelegere cât mai bună a modului de funcționare a acestor produse, Sirca a încheiat un parteneriat cu Cefla, iar demonstrațiile practice s-au desfășurat în laboratoarele bine-cunoscutului producător de linii de finisare.

academia sirca

academia sirca

O astfel de idee merită adoptată de toți producătorii de produse de finisare și nu numai de ei. Apropierea dintre producător și cei care utilizează produsul duce la un schimb de informații în ambele sensuri, foarte util atât în obținerea unor materiale performante, cât și utilizarea lor cu maximum de rezultate.

Mihaela Radu

Mihaela Radu este inginer chimist dar are o mare pasiune pentru lemn. De mai bine de 20 de ani lucreaza in domeniu, finisarea lemnului fiind ceea ce a definit-o in aceasta perioada. A acumulat experienta lucrand intr-un institut de cercetari, in propria firma, precum si intr-o multinationala. Isi doreste sa impartaseasca continuu din experienta proprie cu cei care au aceeasi pasiune....si nu numai.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian