Deco&Design

Gadget-uri din lemn în lumea IT

Lemnul este un material atât de fascinant, de cald și de frumos că puțini reușesc să stea departe de el. Cu toate că unele domenii par a nu se intersecta niciodată cu lemnul, există totuși persoane care realizează legătura. Așa apar gadget-uri din lemn inspirate, plăcute și folositoare. Cele care mi-au atras acum atenția sunt gadget-utile din domeniul IT. Teoretic, IT-ul pare cel mai departe de lumea lemnului. Și totuși, întâlnirea dintre cele două domenii a dat naștere unora dintre cele mai inspirate gadget-uri. Iată câteva dintre ele.

Tastatura din lemn a lui Michael Roopenian

Pe primul loc în preferințele mele este tastatura din lemn creată de Michael Roopenian pentru  cei de la Apple. Nu este apărută de curând – a fost fabricată în 2011 – dar până acum nimic nu a reușit să o detroneze.

Încă de la început s-a dorit o redesenare a tastaturii ținând cont de dorințele utilizatorului. Soluția găsită pentru a întruni toate cerințele a fost lemnul sablat. Tastatura a fost imaginată ca o placă de lemn sablată, astfel încât fiecare tastă are un alt desen și toate creează întregul.

gadget-uri din lemn

gadget-uri din lemn

USB-uri altfel

Un alt gadget care mi se pare minunat în simplitatea lui este stick-ul USB clește de rufe. Este realizat de designerul polonez Bartosz Mucha, care are o întreagă serie de obiecte realizate cu și din clești de rufe din lemn, inclusiv îmbrăcăminte.

Tot din categoria stick-uri USB avem colecția stick-uri animăluțe, de 1 GB, create de firma japoneză Marubeni Info Tech. Se poate alege din 5 modele de animale – câine, porc, elefant, hipopotam și lebădă – făcute din lemn de arțar sau nuc.

Olandezii de la Oooms au făcut USB-uri chiar cu crengi culese din pădure. Ele au fost selectate și prelucrate manual pentru a fi transformate în stick-uri USB de 4, 8 sau 16 GB.

gadget-uri din lemn

gadget-uri din lemn

 

gadget-uri din lemn

Huse din lemn pentru tabletă, laptop și notebook

Husele din lemn de bambus create de firma Blackbox Case pentru tablete, laptopuri  și notebook-uri Apple sunt deosebite și elegante în egală măsură.

Ele pot fi comandate în diverse culori și dacă vă doriți un astfel de gadget, puteți să-l comandați și voi. Vă va fi livrat acasă.

gadget-uri din lemn

gadget-uri din lemn

Suport pentru laptop

La final, un suport de bambus care permite și răcirea laptopului. Suportul este înclinat și ține laptopul la o anumită distanță de birou, permițând circulația aerului pe sub el. Este economisită astfel energia necesară răcirii, iar laptopul poate fi folosit o perioadă mai lungă până să necesite reconectarea la sursa de energie. Suportul este construit în 2 variante, fixă și reglabilă.

gadget-uri din lemn

Gadget-urile sunt obiecte care ne înfrumusețează și chiar ne înveselesc viața. Iar când în combinație apare și lemnul, parcă totul se ridică la un alt nivel.

Mihaela Radu

Mihaela Radu este inginer chimist dar are o mare pasiune pentru lemn. De mai bine de 20 de ani lucreaza in domeniu, finisarea lemnului fiind ceea ce a definit-o in aceasta perioada. A acumulat experienta lucrand intr-un institut de cercetari, in propria firma, precum si intr-o multinationala. Isi doreste sa impartaseasca continuu din experienta proprie cu cei care au aceeasi pasiune....si nu numai.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian