Deco&Design

Gadget-uri din lemn în lumea IT

Lemnul este un material atât de fascinant, de cald și de frumos, că puțini sunt cei care reușesc să stea departe de el. Cu toate că unele domenii par a nu se intersecta niciodată cu lemnul, există totuși persoane care reușesc să creeze legătura. Așa apar gadget-uri din lemn, inspirate, plăcute și folositoare.

Gadget-urile care mi-au atras atenția în mod deosebit au fost cele din domeniul IT, tocmai pentru că este domeniul pe care, teoretic, îl vezi cel mai departe de lumea lemnului. Și totuși, întâlnirea dintre cele două domenii a dat naștere unora dintre cele mai inspirate gadget-uri. Pentru a vă convinge am să vă prezint câteva dintre ele.

Pe primul loc în preferințele mele este tastatura din lemn creată de Michael Roopenian pentru  cei de la Apple. Nu este apărută de curând, are ceva vechime (din 2011), dar până acum nimic nu a reușit să o detroneze.

gadget-uri din lemn

Încă de la început s-a dorit o re-desenare a tastaturii ținând cont de dorințele utilizatorului. Soluția găsită pentru a întruni toate cerințele a fost lemnul sablat. Tastatura a fost imaginată ca o placă de lemn sablată, astfel încât fiecare tastă are un alt desen și toate creează întregul.

gadget-uri din lemn

 

Un alt gadget care mi se pare minunat în simplitatea lui este stick-ul USB clește de rufe. Este realizat de designerul polonez Bartosz Mucha, care are o întreagă serie de obiecte realizate cu și din clești de rufe din lemn, inclusiv îmbrăcăminte.

gadget-uri din lemn

Husele din lemn de bambus create de firma Blackbox Case pentru tablete, laptopuri  și notebook-uri Apple sunt frumoase și elegante în egală măsură.

gadget-uri din lemn

Ele pot fi comandate în diverse culori și dacă vă doriți un astfel de gadget, puteți să-l comandați și voi. Vă va fi livrat acasă.

gadget-uri din lemn

 

Tot din categoria stick-uri USB avem colecția stick-uri animăluțe, de 1 GB, create de firma japoneză Marubeni Info Tech și stick-uri crengi, realizate de olandezii de la Oooms. În primul caz putem alege din 5 modele de animale – câine, porc, elefant, hipopotam și lebădă – făcute din lemn de arțar sau nuc.

gadget-uri din lemn

gadget-uri din lemn

În cel de-al doilea este vorba chiar de crengi culese din pădure, selectate și prelucrate manual pentru a fi transformate în stick-uri USB de 4, 8 sau 16 GB.

gadget-uri din lemn

gadget-uri din lemn

La final, un suport de bambus pentru laptop, care permite răcirea laptopului. Suportul este înclinat și ține laptopul la o anumită distanță de birou, permițând circulația aerului pe dedesupt. Astfel este economisită energia necesară răcirii, iar laptopul poate fi folosit o perioadă mai lungă până să necesite reconectarea la sursa de energie. Suportul este construit în 2 variante: fixă și reglabilă.

gadget-uri din lemn

Gadget-urile sunt obiecte care ne înfrumusețează și chiar ne înveselesc viața. Iar când în combinație apare și lemnul, parcă totul se ridică la un alt nivel.

Mihaela Radu

Mihaela Radu este inginer chimist dar are o mare pasiune pentru lemn. De mai bine de 20 de ani lucreaza in domeniu, finisarea lemnului fiind ceea ce a definit-o in aceasta perioada. A acumulat experienta lucrand intr-un institut de cercetari, in propria firma, precum si intr-o multinationala. Isi doreste sa impartaseasca continuu din experienta proprie cu cei care au aceeasi pasiune....si nu numai.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter