Lemnul este un material atât de fascinant, de cald și de frumos, că puțini sunt cei care reușesc să stea departe de el. Cu toate că unele domenii par a nu se intersecta niciodată cu lemnul, există totuși persoane care reușesc să creeze legătura. Așa apar gadget-uri din lemn, inspirate, plăcute și folositoare.
Gadget-urile care mi-au atras atenția în mod deosebit au fost cele din domeniul IT, tocmai pentru că este domeniul pe care, teoretic, îl vezi cel mai departe de lumea lemnului. Și totuși, întâlnirea dintre cele două domenii a dat naștere unora dintre cele mai inspirate gadget-uri. Pentru a vă convinge am să vă prezint câteva dintre ele.
Pe primul loc în preferințele mele este tastatura din lemn creată de Michael Roopenian pentru cei de la Apple. Nu este apărută de curând, are ceva vechime (din 2011), dar până acum nimic nu a reușit să o detroneze.
Încă de la început s-a dorit o re-desenare a tastaturii ținând cont de dorințele utilizatorului. Soluția găsită pentru a întruni toate cerințele a fost lemnul sablat. Tastatura a fost imaginată ca o placă de lemn sablată, astfel încât fiecare tastă are un alt desen și toate creează întregul.
Un alt gadget care mi se pare minunat în simplitatea lui este stick-ul USB clește de rufe. Este realizat de designerul polonez Bartosz Mucha, care are o întreagă serie de obiecte realizate cu și din clești de rufe din lemn, inclusiv îmbrăcăminte.
Husele din lemn de bambus create de firma Blackbox Case pentru tablete, laptopuri și notebook-uri Apple sunt frumoase și elegante în egală măsură.
Ele pot fi comandate în diverse culori și dacă vă doriți un astfel de gadget, puteți să-l comandați și voi. Vă va fi livrat acasă.
Tot din categoria stick-uri USB avem colecția stick-uri animăluțe, de 1 GB, create de firma japoneză Marubeni Info Tech și stick-uri crengi, realizate de olandezii de la Oooms. În primul caz putem alege din 5 modele de animale – câine, porc, elefant, hipopotam și lebădă – făcute din lemn de arțar sau nuc.
În cel de-al doilea este vorba chiar de crengi culese din pădure, selectate și prelucrate manual pentru a fi transformate în stick-uri USB de 4, 8 sau 16 GB.
La final, un suport de bambus pentru laptop, care permite răcirea laptopului. Suportul este înclinat și ține laptopul la o anumită distanță de birou, permițând circulația aerului pe dedesupt. Astfel este economisită energia necesară răcirii, iar laptopul poate fi folosit o perioadă mai lungă până să necesite reconectarea la sursa de energie. Suportul este construit în 2 variante: fixă și reglabilă.
Gadget-urile sunt obiecte care ne înfrumusețează și chiar ne înveselesc viața. Iar când în combinație apare și lemnul, parcă totul se ridică la un alt nivel.
Adaugă comentariul