Deco&Design

Apartamentul din vechiul turn de apă

Îmi place să citesc despre case construite în locuri cât mai ciudate, să văd cum este rezolvată problema traiului zilnic în locații greu accesibile. V-am povestit la un moment dat despre atracția unui hotel din Austria – un apartament construit în vârful unui copac. Am văzut de curând un apartament care m-a impresionat și mai mult. Este vorba de un apartament mult mai mare decât cel din copac – adică 4 dormitoare, 4 băi, living, terasă, 2 garaje, lift – construit într-un turn de apă, în California.

turn de apă

 

Cu siguranta ati remarcat in filmele americane din perioada Vestului Salbatic, acele turnuri care se aflau pe langa calea ferata si care aveau sus un bazin cu apa necesara locomotivelor cu abur. Despre un astfel de turn este vorba, construit la sfarsitul secolului al 17-lea si care a suferit de-a lungul timpului o serie de tranformari, devenind atractia plajelor din California.

turn de apă

Turnul a fost restaurat cu foarte mare grijă pentru trecutul lui istoric și pentru ceea ce a reprezentat de-a lungul timpului. Cu înălțimea lui de aproape 30 m a fost multă vreme cea mai înaltă locuință din Orange. Acum, terasa și livingul aflat la primul etaj al apartamentului, oferă o privire panoramică asupra plajelor californiene, fiind la 20 m deasupra solului.

turn de apă

În apartament se ajunge cu ajutorul liftului sau pe scări. De-o parte și de alta a intrării se afla cele 2 garaje.

turn de apă

Casa scărilor este refăcută ca un omagiu adus înaintașilor, cu unelte și postere care amintesc de viața muncitorilor de la căile ferate.

turn de apă

Apartamentul este generos, are 270 mp. Să nu uităm ca se află pe locul unde în trecut era depozitată apa. Practic în acest loc erau în jur de 300.000 l de apă. Primul nivel al apartamentului este ocupat de living, bucătărie și bar, iar la exterior este terasa.

turn de apă

De jur împrejur sunt ferestre care oferă imaginea panoramică a plajei și împrejurimilor. Pe terasă este constrită și un mic loc de baie – piscină să-i spunem, ce aduce forte bine cu un ciubăr.

turn de apă

Bucataria este total utilată și funcțională iar livingul are mai multe fotolii și canapele adaptate pentru acest decor rotund și acoperite cu perne cu fețe din in în culori naturale. Scaunele de la bar îți oferă posibilitatea să sorbi din băutură cu ochii la ocean, având lângă tine un acvariu cu pești exotici. Așezat pe fotoliile de pe terasă poți lenevi urmărind soarele care cade în ocean.

turn de apă

Dormitoarele sunt la etaj, unde se urcă pe o scară în spirală cu trepte și mână curentă din lemn.

turn de apă

De altfel, lemnul este foarte prezent, bună parte din el fiind recuperat sau finisat distress. Unul dintre dormitoare este finisat în totalitate așa, adică pereții, patul, rama oglindei, dar și mobilierul din baia proprie fiind alb distressed.

turn de apă

turn de apă

La etaj mai sunt alte 3 dormitoare cu băile aferente, fiecare personalizat prin culoarea mobilierului și a decorațiunilor. În 2 dintre ele poți privi oceanul din pat.

turn de apă

Apartamentul se poate închiria iar proprietarul și-a dat toata silința ca sejurul aici să fie perfect. Spațiul generos, grija pentru detalii, istoria integrată în noua viață a turnului lasă oaspeților o amintire de neuitat. În plus le-a pregătit si mici surprize. În interior se află ascunsă mascota turnului – domnul Willy Tower – iar oaspeții găsesc tot felul de indicii care să-i ajute să o găsească. Iar pe tavanul de lemn al livingului este amenajat un traseu pentru trenulețe, cu trenuri și vagoane de epocă.

turn de apă

sursa articol: tripadvisor.com

Mihaela Radu

Mihaela Radu este inginer chimist dar are o mare pasiune pentru lemn. De mai bine de 20 de ani lucreaza in domeniu, finisarea lemnului fiind ceea ce a definit-o in aceasta perioada. A acumulat experienta lucrand intr-un institut de cercetari, in propria firma, precum si intr-o multinationala. Isi doreste sa impartaseasca continuu din experienta proprie cu cei care au aceeasi pasiune....si nu numai.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian