Produsul zilei

Fierăstrău circular pentru lemn și panouri derivate KS66-2 AEG – Produsul zilei în magazinul Iscusit

Produsul zilei de astazi, 28 septembrie 2018, în magazinul nostru Iscusit este un fierastrau circular pentru lemn si plăci derivate KS66-2 de la AEG. Are un motor puternic de 1600 W, fiind construit pentru proiecte profesionale. Lama are diametrul de 190 mm, poate fi înclinata până la 56 de grade, iar adâncimea de taiere este de 64 mm putand fi ajustată simplu și fără efort. Viteza de rotație maximă este de 5800 rpm. Este dotat cu un cablu electric de 4 m și gură de aspirație a așchiilor și prafului de lemn rezultat. Greutatea este de 4,8 kg și este livrat în cutie proprie. Este proiectat pentru o utilizare sigură și eficientă.

O sculă necesară în orice atelier

Când am prezentat fierăstrăul pendular Step100X spuneam că prima opțiune a unui tâmplar atunci când trece la nivelul următor – adică hotărăște că are nevoie de mai mult decât un fierăstrău de mână – este un fierastrău circular. Cu el poate tăia scândurile și panourile derivate din lemn la dimensiunile dorite.

Pentru ca tăierile să fie bine făcute si cu aspect curat la final, trebuie să respectați câteva reguli:

  • ajustați mai întâi adâncimea de tăiere și, dacă este cazul, unghiul;
  • marcați cu un creion sau un marker linia pe care trebuie făcută tăierea;
  • tăiați întotdeauna piesa cu fața în jos. Veți obține astfel o taietură curată și netedă;
  • nu intrați cu circularul în lemn până când lama nu a ajuns la viteza maximă. Scoateți lama din lemn după oprirea ei completă;
  • când tăiați, avansați încet cu fierăstrăul pe linia marcată. Evitați astfel blocarea lamei;
  • ca la orice sculă tăietoare, în timp lama va avea nevoie să fie ascuțită. Ascuțiți dinții în mod egal. Nu amânați ascuțirea lamei pentru a nu avea tăieturi de slabă calitate și evita formarea unei cantități mari de praf de lemn;.
  • atunci când tăiați încercați să țineți fierăstrăul cu ambele mâini. Este o mașină puternică și pentru a obține tăieri de bună calitate este recomandat să aveți cât mai mult control;
  • fixați fierăstrăul pe masă atunci când faceți tăierea. Nu țineți piesa cu o mână si circularul cu cealaltă pentru că nu veți obține tăieri de calitate și mai ales, riscul de accidentare este foarte mare;
  • alegeți adâncimea de tăiere corect pentru a evita pe cât posibil reculul. Reculul poate apărea și dacă nu sunt îndepărtate piesele tăiate sau dacă lama se blochează în panoul ce trebuie tăiat;
  • verificați materialul ce urmează a fi tăiat să nu conțină cuie sau alte astfel de materiale care duc la deterioarea lamei.

Respectând cele de mai sus și, folosind o sculă de calitate așa cum este circularul KS 66-2, veți obține piese tăiate corect, cu suprafața fină și fără smulgeri.

fierastrau circular pentru lemn

Siguranța voastră atunci când lucrați este cea mai importantă

Când vorbim despre siguranță avem tendința să folosim prea multe cuvinte, dar să respectăm cât mai puține reguli. Englezii spun simplu – Safety First (Siguranța mai întâi) – dar respectă toate regulile și folosesc echipamente de protecție cât mai performante astfel încât lucrul cu astfel de scule să rămână întotdeauna o plăcere.

Când lucrați cu fierăstrăul nu fiți distrat sau neglijent, cu gândul în altă parte. Este o sculă foarte utilă, dar care poate deveni periculoasă. Purtați echipament de protecție personală. Acesta trebuie să includă ochelari și mânuși. Există mânuși din zale de metal foarte rezistente. Sunt scumpe, dar foarte utile.

Fiind o sculă electrică, asigurați-vă că nu veți fi încurcat de cablu în timpul tăierii. Dacă nu aveți suficientă libertate, folosiți un prelungitor, dar asigurați-vă că nu vă va încurca în timpul lucrului.

Nu faceți niciodată reglaje ale aparatului când acesta este în funcțiune.

Spor la treaba și succes!

Link către magazin: Fierastrau circular pentru lemn si plăci derivate KS 66-2 de la AEG

 

fierastrau circular pentru lemn

Mihaela Radu

Mihaela Radu este inginer chimist dar are o mare pasiune pentru lemn. De mai bine de 20 de ani lucreaza in domeniu, finisarea lemnului fiind ceea ce a definit-o in aceasta perioada. A acumulat experienta lucrand intr-un institut de cercetari, in propria firma, precum si intr-o multinationala. Isi doreste sa impartaseasca continuu din experienta proprie cu cei care au aceeasi pasiune....si nu numai.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian