Deco&Design Mobilier

Colecția Sensations – panouri pentru mobilier, placări și pardoseli

Înainte de BIFE SIM primeam invitația Accesoria Group de a descoperi noua gamă de fronturi de mobila prezentată, în premieră, cu această ocazie. Imaginile, arătate cu zgârcenie înainte – tocmai pentru a ne trezi și mai mult curiozitatea – erau interesante și promițătoare. Totuși, mă gândeam, „ce poate fi mai mult decât niște panouri cu diferite finisaje și texturi?” Văzusem destule de-a lungul timpului încât nu credeam că un podus din gama fronturilor de mobilier mă va surprinde. Și totuși acest lucru s-a întâmplat, iar filmul de la sfârșitul articolului, realizat în standul Accesoria de la târg, explică acest fapt.

Panouri derivate sau lemn?

Un răspuns greu de dat. Nu pentru că imprimările sunt atât de bine făcute încât cu greu recunoști imitația. Și nici pentru că fibra lemnului este reprodusă în relief. Ci pentru că, pur și simplu, este lemn. Vă explic imediat.

Una dintre cele 4 game ale colecției Sensations se numește Impression. Produsele gamei sunt panouri furniruite cu furnir gros de lemn de rășinoase. Acest lemn este prelucrat, șlefuit și imprimat încât senzația este de lemn masiv. Unele dintre modele sunt prelucrate manual reproducând efecte și urme lăsate de timp pe lemn.

Realizarea panourilor este o îmbinare de tehnologie avansată și muncă manuală. Lemnul finisat într-un anumit mod sau cu amprenta trecerii timpului este scanat cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație, modelul fiind reprodus pe blindul de rășinos. Iar când mașina este incapabilă să reproducă „sentimentul”, „trăirea”, atunci intervine omul și prelucrează manual lemnul pentru a pune acea căldură pe care vrem să o simțim. Și într-adevar, atingând panourile simți lemnul, este acolo.

Avantajul panourilor este că se poate folosi un lemn mai puțin valoros pentru a reproduce aspectul unor specii rare, deosebite, a unor efecte greu de găsit (rădăcină de nuc, paltin ochi de păun). Furnirul de rășinos, imprimat și prelucrat, poate fi pus pe orice tip de panou: PAL, MDF, placaj, etc.

Această tehnică de ultimă generație permite copierea efectelor produse de trecerea timpului și de folosirea îndelungată a lemnului și există chiar și o poveste a unuia dintre modelele prezentate, pe care o veți descoperi vizionând filmul.

fronturi de mobila

Sensations în 4 game

Colecția Sensations are 4 game. Probabil că așa ar fi trebuit să încep, dar impresia făcută de …„Impression” a fost așa de puternică că a schimbat ordinea. Celelalte trei game sunt Skin, Texture și Reflection și sunt produse în Austria de o companie cu experiență care aduce continuu noutăți în domeniu.

Panourile din gama Texture sunt realizate cu melamină în mai multe straturi. Acest lucru permite crearea unor modele pe care le „descoperi” trecând mâna pe suprafața panourilor. Skin este gama de panouri acoperite cu plastic texturat. Ele reproduc, atât vizual cât și tactil, o mulțime de specii de lemn și de finisaje.

Dacă Impression va fi cu siguranță apreciată de cei îndrăgostiți de mobila antichizată, de rustic și shabby chic, Reflection îi va impresiona pe moderniști. Este vorba despre panouri acoperite cu acryl, un material rezistent și ușor de prelucrat, care creează atât suprafețe foarte mate, cât și unele cu luciu înalt sau oglinzi cu reflecție perfectă. Și de această dată vă invit să vedeți filmul pentru a vă convinge.

Unde, cum și de ce

Poate ar fi trebui să încep cu „de ce?”. Pentru că sunt interesante, sunt deosebite și le puteți folosi pentru a obține un mobilier unic, pentru a face mese, pentru placarea pereților sau pentru pardoseli.

Toate aceste panouri de mobilier pot fi livrate către producătorii de mobilă, debitate la dimensiunile dorite și cu cantul aplicat de Accesoria Group care le prelucrează cu echipamente moderne, de ultimă generație, în atelierul propriu.

Toate modele sunt pe stoc și pot fi livrate în cantitățile dorite. Colecția este disponibilă pe site-ul Accesoria, iar comanda poate fi trimisă și direct prin email pe office@accesoria.ro.

Vă las acum să vedeți colecția Sensations prezentată de Gabriela Popliuc, reprezentanta Accesoria Group, despre care spune că este colecția ei de suflet.

Mihaela Radu

Mihaela Radu este inginer chimist dar are o mare pasiune pentru lemn. De mai bine de 20 de ani lucreaza in domeniu, finisarea lemnului fiind ceea ce a definit-o in aceasta perioada. A acumulat experienta lucrand intr-un institut de cercetari, in propria firma, precum si intr-o multinationala. Isi doreste sa impartaseasca continuu din experienta proprie cu cei care au aceeasi pasiune....si nu numai.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian