Business Mașini și Scule

Rody Mob Lux – o afacere de succes în industria mobilei demarată prin Start-Up Nation

Gabriel Cojoc: Sunt multe aspecte la care trebuie să te gândești bine, să calculezi de trei ori și să tai o dată, ca un croitor iscusit, dacă vrei să reușești! Pentru o afacere prin Start-Up Nation trebuie să cunoști piața foarte bine și să ai și capital propriu pe care să-l investești. (INTERVIU)

rody mob lux

Gabriel Cojoc, un tânăr antreprenor din Bistrița-Năsăud pasionat de mobilă încă din copilărie, ne-a dezvăluit secretul succesului său în producția de mobilier din PAL. Pe lângă pasiune, timp investit și sacrificii personale, Gabriel Cojoc consideră că pragmatismul, calculele și estimările realiste, precum și capitalul propriu pe care să-l investești reprezintă elemente de bază pentru reușita unei afaceri demarate prin Start-Up Nation.

Puncte cheie:
  • Producție: mobilă din PAL de serie și la comandă și canapele
  • Utilaje achiziționate prin Start-Up Nation:

Fierăstrău circular de formatizat cu masă mobilă Felder K900 S

Mașină pentru aplicarea cantului Felder G480

2 sisteme profesionale de exhaustare Felder AF 22

  • Criterii pentru alegerea furnizorului: raportul calitate-preț al utilajelor de prelucrarea lemnului, garanția de 3 ani pentru utilaje și service dedicat clienților din România
  • Sfaturi și recomandări pentru viitorii antreprenori: să studieze piața foarte bine înainte, să ia în considerare capital propriu pe care să-l investească, să facă estimări cât mai corecte și calcule cât mai aproape de realitate.
Cum ai ajuns în acest domeniu? De unde pasiunea pentru mobilă?

Gabriel Cojoc: Pasiunea pentru mobilă vine de la părinți, ei au avut o firmă mică la început care producea tapițerie, iar apoi s-au axat pe producția de mobilier din PAL. Primul contact cu producția de mobilă l-am avut în copilărie, pe la vârsta de 12 ani, când îl ajutam pe tatăl meu care făcea canapele.

Ce produce Rody Mob Lux?

Gabriel Cojoc: Realizăm mobilier din PAL, de la mobilă de serie pentru magazine, până la bucătării la comandă, livinguri, dressing-uri, canapele, colțare, practic noi facem orice își dorește clientul.

Foto atelier Rody Mob Lux: în stânga imaginii, piese de mobilier gata de livrare. În dreapta, mașina pentru aplicarea automată a foliei pe cant Felder G480
Foto atelier Rody Mob Lux: în stânga imaginii, piese de mobilier gata de livrare. În dreapta, mașina pentru aplicarea automată a foliei pe cant Felder G480
Care au fost problemele cu care te-ai confruntat în derularea programului Start-Up Nation? Care au fost cele mai mari piedici pe care le-ai depășit?

Gabriel Cojoc: Cea mai mare problemă a fost creditul bancar care a depins de stat, de fondul de contragarantare. A durat foarte mult.

Pe ce criterii ai ales consultantul de proiect și furnizorii în cadrul proiectului Start-Up Nation?

Gabriel Cojoc: Consultantul de proiect l-am ales la recomandarea unui prieten, mi-a fost ușor să lucrez cu el mai ales că este de la noi din oraș. În ceea ce privește furnizorul pentru utilaje, am ales Felder Gruppe pentru că știam de mult de această companie și am avut încredere pentru că este firmă austriacă. Am studiat piața și cel mai mult a contat faptul că sunt serioși. Dintre cele 3 oferte pe care le-am avut în proiectul Start-Up Nation, am ales să mergem cu Felder Gruppe România pentru calitate și pentru cel mai bun preț raportat la performanța utilajelor. A cântărit mult și garanția de 3 ani pentru utilaje și service-ul, care este dedicat clienților din România.

Foto atelier Rody Mob Lux: Gabriel Cojoc, lângă fierăstrăul circular de formatizat cu masă mobilă Felder K900 S
Ce a contat cel mai mult în achiziționarea utilajelor?

Gabriel Cojoc: Pentru mine în primul rând a contat calitatea. Atât calitatea utilajului în sine, să fie construit din materiale bune, să fie solid și fiabil, cât și calitatea pe care mi-o oferă în producție. Pentru că degeaba ai prețuri mici dacă nu oferi calitate. În al doilea rând, mentenanța ușoară și piesele de schimb să se găsească ușor. Și, în al treilea rând, service-ul să fie rapid. Ca în cazul în care se întâmplă ceva, pentru că există și astfel de situații, să nu pierzi mult timp cu reparațiile sau, mai rău, să fii nevoit să oprești producția și nici măcar să nu știi pentru cât timp. Acestea sunt criteriile mele. Din acest motiv lucrez cu echipamente Felder și sunt foarte mulțumit.

Care este secretul succesului?

Gabriel Cojoc: Secretul succesului este munca. Foarte multă muncă. Eu muncesc mai mult decât angajații, vin primul și plec ultimul. Sâmbăta și duminica sunt pe teren, zi de zi sunt la hală, comenzile tot eu le iau. Trebuie să faci sacrificii dacă dorești să ai succes.

Foto atelier Rody Mob Lux: Gabriel Cojoc, lângă fierăstrăul circular de formatizat cu masă mobilă Felder K900 S. În plan secund, mașina pentru aplicarea automată a foliei pe cant Felder G480
Foto atelier Rody Mob Lux: Gabriel Cojoc, lângă fierăstrăul circular de formatizat cu masă mobilă Felder K900 S. În plan secund, mașina pentru aplicarea automată a foliei pe cant Felder G480
Ce i-ai sfătui pe următorii antreprenori în prelucrarea lemnului care își doresc deschiderea unei afaceri prin Start-Up Nation?

Gabriel Cojoc: Pentru o afacere prin Start-Up Nation dacă nu cunoști piața dinainte și dacă nu ai și capital propriu pe care să-l investești (pentru că ce-ți oferă statul nu este întotdeauna de ajuns) e foarte greu să reușești. Cunosc multe cazuri care au încercat să-și deschidă o afacere prin Start-Up Nation și nu au reușit. Pe lângă condițiile impuse de programul de finanțare care sunt greu de îndeplinit, sunt multe aspecte la care trebuie să te gândești bine, să calculezi de trei ori și să tai odată, ca un croitor iscusit, dacă vrei să reușești.

Dacă vă numărați printre viitorii antreprenori care vor să-și deschidă o afacere prin Start-Up Nation, aflați care sunt aspectele pe care trebuie să le luați în calcul pentru a reuși, dar și care au fost primii pași pe care Gabriel Cojoc i-a făcut în industria mobilei, citind interviul integral aici.

Interviul acordat de Gabriel Cojoc – Rody Mob Lux face parte din campania de povești Felder pe care le puteți citi aici.

Dan

Am avut șansa să lucrez în diverse departamente. Astfel am acumulat experiență în Finance, Accounting, Logistic, Sales, Operations, Marketing. Sunt un om de echipă și un all around player. Sunt antreprenor, am coordonat vânzarea unui business de lacuri și vopsele pentru lemn către o multinațională. În 2016 am descoperit lumea digitală, publishingul și marketingul online. De atunci mi-am mutat experiența acumulată și aptitudinile în online.

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Mult succes.
    Ma intreb daca dotarea unui mic-mediu atelier de productie mobila – si nu fleacuri artizanale – exclusiv pe lemn masiv e fezabila pentru finantarea Start Up Nation. Cel mai probabil ca nu.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian