Business

DIVERSITATE la târgul EXPOWOOD Ateliere 2019!

De toate pentru toți antreprenorii din industria lemnului! Aceasta este promisiunea pe care Târgul Internațional de Echipamente și Tehnologii Profesionale EXPOWOOD le-o face vizitatorilor săi! Anul acesta diversitatea este laitmotivul expoziției!

Astfel, pe o suprafață de peste 2000 mp pătrați, atât la interior, cât și la exterior, expozanții EXPOWOOD vor prezenta o paletă largă de produse și servicii dedicate industriei de prelucrare a lemnului.

Iată ce veți găsi la EXPOWOOD Ateliere 2019 și care sunt companiile care le vor furniza:

Utilaje, echipamente și consumabile forestiere:

  1. SP Stroia Product, Timișoara
  2. Delmar Wood, Brașov
  3. Alser Forest, Săcele/Brașov
  4. Irum, Reghin
  5. If Const, Sibiu

Compania Alser Forest, expozant tradițional Expowood, va aduce la târg un forwarder Komatsu 845 și o serie de utilaje de procesare a lemnului de foc.
„Misiunea noastră pentru Expowood este să promovăm forwarderele în România, să se obișnuiască și forestierii noștri cu această idee. E un produs de viitor pentru exploatarea forestieră, fiind folosit mult în Vest, în țări precum Germania sau Austria.
Ne bucurăm însă că, de la an la an, observăm că piața e în creștere și lumea e interesată de forwardere. Antreprenorii de la noi au vizitat târguri în afară și au văzut cum se lucrează. În plus, aceștia se plâng că nu găsesc muncitori calificați și atunci soluția constă în mecanizare“, a declarat, pentru revista INTARZIA & CASTOR, ing. Albert Șerban, director general la Alser Forest.

Alser Forest la Expowood

Mașini pentru prelucrare primară și gatere:

  1. Ustunkarli Comerț, București
  2. GSS Woodex, București
  3. Wood Mizer, Șura Mică/Sibiu

Mașini pentru prelucrare secundară și software CAD/CAM:

  1. Ligna Dumitech,Brașov
  2. Wood IQ, Comănești, Bacău
  3. Dav Global, București
  4. Nika Utilaje, București
  5. WWS Tehnology, București
  6. Sorin Mihai, Brașov
  7. MS Mașini, Brașov
  8. Proconsel, Brașov
  9. Palisander Rom Com, Brașov
  10. East European Trade, Târgu Mureș
  11. Quickwood, Targu Mures

„Cum altfel să venim la EXPOWOOD decât cu CNC-uri?“, spune ferm Dan Pruteanu, proprietarul companiei Wood IQ. A rezervat un spațiu expozițional de 42 mp pentru a expune două CNC-uri, o variantă cu masă de 2/3 m și una de 1,5/2,5 mp, dotate cu computer profesional, antrenare cu servomotoare și cu masă vacuum pentru plăci de MDF și PAL.
„Vrem să familiarizăm mai bine clienții cu tehnologia CNC pe care le-o oferim, ca să poată face diferența față de cele low-cost. Motivul principal pentru care venim la EXPOWOOD este ca aceștia să aibă posibilitatea să le vadă, să intre în contact direct cu ele și să le inspecteze pe viu. Noi nu venim la târg doar cu o masă și două scaune, ci aducem utilaje! Ne dorim să educăm utilizatorul, să-i arătăm cum funcționează această tehnologie și după ce pleacă de la târg să aibă niște cunoștințe îmbogățite cu ajutorul cărora își poate stabili un nivel corect de așteptări. Vrem să le demonstrăm că și CNC-urile fabricate în China pot fi de calitate, precise și la prețuri acceptabile, nu comparativ cu cele europene, dar nici low-cost.“, a explicat pe larg, pentru revista INTARZIA & CASTOR, Dan Pruteanu, proprietarul companiei Wood IQ.

Wood IQ la Expowood

O altă companie care pune accent pe demonstrații este Nika Utilaje din București. „Trăim într-o lume tot mai controlată de software și, din acest motiv, ne dorim ca anul acesta să le oferim vizitatorilor EXPOWOOD un spațiu generos cu mai multe demonstrații pentru software-urile pe care le comercializăm. In felul acesta, prin demonstrații, putem arăta adevarata putere a acestor software-uri: Cabinet Vision și Alphacam. Alte puncte forte din portofoliul nostru sunt CNC-urile Masterwood, mașinile de pus folie pe cant Fravol, fierăstraiele circulare și mașinile tradiționale Rojek și sistemele de aspirație și vopsire Coral“, a declarat, pentru revista INTARZIA, ing. Adrian Broșiu, reprezentant vânzări la Nika Utilaje.

Nika Utilaje la Expowood

Mașini electrice portabile, dispozitive și consumabile:

  1. Andoker Impex, Brașov
  2. Cravcitech, Brașov
  3. Piher Industrias Piqueras SA, Spania
  4. Euroabrazive, Brașov

Compania Festool România va fi prezentă, ca în fiecare an, la târgul EXPOWOOD, împreună cu unul dintre distribuitorii locali. Mai mult decât atât, Festool a ales să lanseze aici două produse noi pe piață!
„La EXPOWOOD vom prezenta, în premieră, niște produse noi, pe care le vom lansa chiar la târg. Este vorba despre un aspirator foarte modern, dotat cu bluetooth standard, cu butoane tactile și cu scuturare manuală a filtrului prins din exterior, iar al doilea produs este o mașină multifuncțională oscilatoare, pe acumulatori. De asemenea, vom aduce în stand și atelierul mobil, o noutate tehnologică din toamna anului 2018“, a declarat, pentru revista INTARZIA & CASTOR, Sergiu Mureșan, reprezentant Festool România. De altfel, vizitatorii târgului s-au obișnuit nu doar să afle informații ci și să încerce sculele uzuale din stand. „Vom face gălăgie și mult praf“, a adăugat Mureșan zâmbind. „Avem tot timpul demonstrații. Clienții vin și testează toate produsele noastre. Prima mea participare la EXPOWOOD a fost acum mai bine de 10 ani și vin mereu cu plăcere pentru că avem mulți clienți locali care participă și cu care ne vedem doar aici la târgul EXPOWOOD“, a mai spus Mureșan.

Andoker și Festool la Expowood

Instalații de uscare, exhaustare, cazane, prese:

  1. Hildebrand Internațional, Tășnad/Satu Mare
  2. Seva Group, Brașov
  3. Polytechnik Sieta, Cluj Napoca
  4. Schuko Bad Saulgau&Co Kg GmbH/Germania

Fronturi MDF și alte produse din lemn:

  1. Nett Front, Târgu Mureș
  2. Holzindustrie Schweighofer, București
  3. Famos, Odorheiu Secuiesc
  4. Mester Art Technic, Cozmeni/Harghita
  5. Fatip, Sfântu Gheorghe
  6. Ibek, Odorheiu Secuiesc

Așadar, târgul EXPOWOOD este o platformă de prezentări și demonstrații pentru toți specialiștii care activează în domeniul prelucrării lemnului și al producției de mobilă: furnizori de tehnologie, proiectanți, producători, profesioniști, ingineri și antreprenori.

Târgul Internațional de Echipamente și Tehnologii Profesionale EXPOWOOD se va desfășura în perioada 11-13 aprilie, la Centrul de Evenimente Lux Divina din Brașov. Detalii pe www.expowood.ro

2 comentarii

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

    • Buna ziua!
      Organizatorii au anuntat initial amanarea in iunie, dupa care au spus ca anul acesta nu va mai avea loc. Sunt zvonuri ca toate targurile de specialitate de anul acesta sunt sub semnul intrebarii.
      Toate cele bune!

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian