Art&Craft Evenimente Finisare DIY

Workshop gratuit despre finisarea cu produse naturale a lemnului și pereților

Pe 4 și 5 octombrie, NaturalPaint organizează la Gheorgheni un workshop dedicat produselor naturale Kreidezeit folosite pentru finisarea lemnului și a pereților. Produsele prezentate și testate vor fi uleiuri și ceruri naturale pentru pardoseli și alte obiecte din lemn, tencuieli și vopsele pe bază de var sau argilă. Martin Krampfer, specialist în vopsele și materiale naturale de construcții și consilier atestat în protecția mediului pentru meșteșugărit, reprezentant Kreidezeit, va vorbi despre beneficiile produselor naturale, atât pentru sănătatea casei cât si a celor care o locuiesc. El va face și demonstrații practice, prezentând modul de aplicare al materialelor. Fie că ești arhitect, constructor, meșter, zugrav, distribuitor NaturalPaint sau doar interesat de materiale naturale ești la fel de binevenit. Participarea este gratuită, dar locurile sunt limitate, de aceea ar trebui să te înregistrezi cât mai repede. Înregistrarea se face accesând acest link. Pe pagina evenimentului vei găsi informații despre agenda evenimentului, dar și despre cum ajungi acolo sau unde te poți caza.

workshop produse naturale

NaturalPaint – un promotor al utilizării produselor naturale pentru construcția și finisarea casei

Cu ani în urmă, în special în sate, să tencuiești pereții cu lut și să-i vopsești cu var sau să protejezi lemnul cu ulei sau/și ceară era ceva cât se poate de obișnuit. Bunicii noștri făceau acest lucru așa cum făcuseră și bunicii lor. Știau din bătrâni că o casă văruită te apără de bolile „de piept” și protejează casa de mucegai, insecte sau ciuperci. Era și motivul pentru care, în fiecare primăvară, văruiau trunchiurile copacilor. Îi apărau astfel de insecte și boli iar toamna culegeau fructe sănătoase fără sa-i mai stropească cu tot felul de chimicale.

O perioadă se pare că am uitat de acest mod de a finisa și proteja lemnul și casa. Mobila părea mai frumoasă dacă avea multe straturi de lac cât mai lucios, iar aspectul ca de plactic nu deranja. Pereții se protejau cu materiale în care cuiul nu se mai bătea cu ciocanul ci cu bormașina iar vopseaua trebuia să fie ieftină, să nu se ia de pe perete și să se usuce instantaneu. Nu conta ca materialele nu se comportau natural, important era să se facă economie de timp și bani.

NaturalPaint și-a propus încă cu mulți ani în urmă să promoveze întoarcerea spre materialele naturale pentru casă. În ciuda începutului dificil, a continuat să meargă în această direcție și să arate oamenilor că este mai bine să trăiască în case cu pereți tencuiți cu argilă și vopsiți cu var și în care lemnul este uleiat și ceruit. Cu timpul a mers și spre alte produse, portofoliul îmbogățindu-se cu izolații naturale pe bază de fibră de lemn, cânepă, iută sau lână de oaie, pentru case din lemn sau cărămidă.

Pe lângă a vinde produse naturale, NaturalPaint s-a preocupat și de a explica de ce este mai bine să folosim astfel de produse, de ce sunt mai sănătoase, să contrazică ziceri precum produsele naturale sunt mai puțin rezistente sau mai greu de aplicat. Workshop-ul din 4 și 5 octombrie de la Gheorgheni este una din ocaziile în care poți afla despre binefacerile produselor naturale și poți învăța cum să le aplici astfel încât să fie cât mai rezistente în timp.

workshop produse naturale

workshop produse naturale

De ce ar trebui să participi la un astfel de workshop despre produse naturale?

Ca să afli ca întoarcerea la produse naturale nu înseamnă că trebuie să stingi varul sau să cauți lutul bun în malurile răurilor. Acum varul și argila sunt procesate în fabrică și aduse într-o formă ușor de folosit. Procesarea se face conform tehnologiilor din trecut, produsul final rămânând la fel de natural.

Ca să înțelegi că nu toate uleiurile și cerurile sunt la fel de naturale iar între uleiul de in sicativat și cel fiert este exact diferența dintre nenatural și natural. Ambele se usucă mai repede decât uleiul de in natural doar că cel sicativat are adăugate produse chimice care grăbesc uscarea.

Și sunt doar două exemple. Aș putea continua cu construcțiile durabile și sănătoase, protecția mediului și sănătății oamenilor, sistemele moderne și traditionale de vopsire și tencuire, vopsele pe bază de ulei, lazuri, uleiuri și ceruri pentru podele. Te las însă să le descoperi singur accesând pagina evenimentului. Acolo vei descoperi agenda pentru cele 2 zile de workshop și informații despre demostrațiile practice.

Nu rata workshop-ul dedicat materialelor naturale din 4 și 5 octombrie! Ai ocazia să afli multe informații interesante și să înveți proceduri noi de finisare.

workshop produse naturale

workshop produse naturale

Mihaela Radu

Mihaela Radu este inginer chimist dar are o mare pasiune pentru lemn. De mai bine de 20 de ani lucreaza in domeniu, finisarea lemnului fiind ceea ce a definit-o in aceasta perioada. A acumulat experienta lucrand intr-un institut de cercetari, in propria firma, precum si intr-o multinationala. Isi doreste sa impartaseasca continuu din experienta proprie cu cei care au aceeasi pasiune....si nu numai.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian