Mașini și Scule

WooDream, București: De la fotografie, la producție de mobilier, din pasiune pentru estetic

Relu Drăghici: „Pentru majoritatea cunoscuților noștri, trecerea de la fotografie la crearea de mobilier pare lipsită de logică, dar pentru mine nu este așa, e doar un alt mod de a-mi exprima creativitatea.” (INTERVIU)

utilaje Felder

Relu Drăghici, fotograf profesionist, a descoperit că-și poate exprima creativitatea și prin prelucrarea lemnului. A găsit puncte comune între fotografie și producția de mobilier și a început să dea viață lemnului masiv cu utilajele Felder.

Pe Relu Drăghici îl recunoașteți de pe coperta Catalogului de oferte speciale de toamnă 2019 al Felder Gruppe România. Și, dacă ați fost la BIFE-SIM anul acesta, cu siguranță l-ați văzut și în standurile Felder Gruppe România făcând teste și demonstrații de lucru pe utilaje.

utilaje Felder

Relu Drăghici, administrator WooDream, făcând probe și demonstrații de lucru pe utilaje la BIFE-SIM 2019

Dar nu doar Relu Drăghici a făcut acest lucru.

Și Gheorghe Predescu, unul dintre cei mai vechi clienți ai Felder Gruppe România, din 2007 își petrece ziua de naștere alături de echipa Felder Gruppe România la BIFE-SIM făcând demonstrații vizitatorilor din stand.

Și Krishan Fares, cel mai mare fan declarat al utilajelor Felder, nu ratează niciun an de BIFE-SIM fără să facă demonstrații pe utilaje.

 

 

Revenind la Relu Drăghici, în cele ce urmează vedeți cum a început povestea WooDream, cum a ajuns un fotograf profesionist să facă mobilă.

INTERVIU Felder Gruppe România: Relu Drăghici, WooDream, București

 

Cum ai ajuns în acest domeniu? De unde pasiunea pentru mobilă?

Relu Drăghici: Deși pregătirea mea profesională este cea de economist, în fapt am profesat foarte puțin în acest domeniu. Am descoperit în timp că de fapt găsesc mult mai multă satisfacție din activitățile creative. În urmă cu mai mult de 10 ani am descoperit pasiunea pentru fotografie care s-a transformat într-un mod de viață și activitate de bază. Pentru majoritatea cunoscuților noștri, trecerea de la fotografie la crearea de mobilier pare lipsită de logică, dar pentru mine nu este așa, e doar un alt mod de a-mi exprima creativitatea, de a transforma și compune din elemente cu o aparență mai puțin estetică lucruri vizual atractive. În ultimă instanță ține tot de estetică și sunt chiar principii tehnice comune, cum ar fi regula treimilor aplicată adesea în fotografie, dar și în arhitectură. De altfel, știu că sunt mai mulți colegi de breaslă care au descoperit pasiunea de a lucra cu lemnul.

Ce produci mai exact?

Relu Drăghici: Ne dorim să producem numai mobilier din lemn, dar recunoaștem că n-am refuzat nici proiecte din MDF prelucrat tot după metode clasice și mai apoi vopsit. Momentan volumul producției noastre nu este unul ridicat, mai ales că lucrăm doar noi doi și încă activăm destul de amplu în fotografie, nu grăbim lucrurile, le lăsăm să evolueze natural.

Relu Drăghici, în atelierul WooDream. În spate, fierăstrăul circular Felder K 940 S
Care a fost primul obiect de mobilier pe care l-ai realizat?

Relu Drăghici: În atelierul pe care mi l-am amenajat acasă, primul obiect de mobilier creat a fost un proiect – cu siguranță ambițios pentru nivelul meu de atunci – o măsuță de toaletă pentru soția mea. Îmi amintesc cu plăcere că i-am arătat proiectul și m-a privit neîncrezătoare, argumentând (justificat) că n-am realizat încă o banală cutie, cum aș putea ataca un proiect așa ambițios!? Până la urmă, a ieșit destul de bine, măsuța o utilizează și acum cu plăcere.

Primul obiect de mobilier realizat de Relu Drăghici, măsuța de toaletă pentru soția lui
Cum ai ajuns să colaborezi cu Felder Gruppe România?

Relu Drăghici: Când am decis să facem acest lucru la nivel profesional, prima firmă către care ne-am îndreptat a fost Felder Gruppe România. Din documentările anterioare aflasem că Felder este unul dintre cei mai respectabili producători de echipamente pentru prelucrarea lemnului, așa că le-am călcat pragul în dorința de a le descoperi ofertele. Ce e de menționat e că nici nu am mai ajuns să cercetăm ofertelor altor producători! E ceva în atmosfera de acolo care te face să simți că vei deveni parte dintr-o familie, și nu numai dintr-o relație vânzător-cumpărător. Asta am simțit de la primele întâlniri și ne-a fost confirmat și de evenimentele următoare. Fiindcă venim dintr-un domeniu unde relația personală cu clientul este extrem de importantă, apreciem foarte mult când găsim transparența, deschiderea și căldura pe care încercăm și noi să le oferim clienților noștri și pe care le-am găsit și la Felder Gruppe România!

utilaje Felder
Relu Drăghici și Anca Spiru alături de Hansjörg Felder – CEO Felder Group, în standul Felder Gruppe România de la BIFE-SIM 2019

Interviul integral îl puteți citi aici. Relu povestește care a fost primul obiect de mobilier pe care l-a realizat pentru soția lui, cum îl ajută utilajele Felder în producție, dar și care sunt planurile de viitor.

 

Interviul acordat de Relu Drăghici face parte din campania de povești Felder pe care le puteți citi aici.

Mihaela Radu

Mihaela Radu este inginer chimist dar are o mare pasiune pentru lemn. De mai bine de 20 de ani lucreaza in domeniu, finisarea lemnului fiind ceea ce a definit-o in aceasta perioada. A acumulat experienta lucrand intr-un institut de cercetari, in propria firma, precum si intr-o multinationala. Isi doreste sa impartaseasca continuu din experienta proprie cu cei care au aceeasi pasiune....si nu numai.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomână