Business Mașini și Scule Utilaje Producție Mobilier

RUBIQ CNC este noua divizie de echipamente CNC a Wood IQ

Ascultându-l pe Dan Pruteanu și urmărind dezvoltarea Wood IQ din ultimii ani, realizezi firescul apariției brandului RUBIQ CNC. După cele peste 100 de CNC-uri vândute în toată țara, după targetul de a ajunge în fiecare colț al țării și toată munca depusă pentru a-l îndeplini, CNC-urile Wood IQ au ajuns firesc să prelucreze și alte materiale, numele firmei părând însă a exclude domenii precum prelucrarea metalelor neferoase, a materialelor plastice, a textilelor sau materialelor publicitare. Nu mai era vorba doar despre lemn, iar Divizia de echipamente CNC s-a desprins aproape natural, motivată de dorința de a se dedica și altor acestor industrii.

rubiq cnc wood iq utilaje industriale pentru lemn

RUBIQ CNC – urmarea firească a dezvoltării

O parte importanta a business-ului Wood IQ a fost, încă de la început, cea legată de CNC-uri. Au fost dezvoltate modele pornind de la cerințele industriei de prelucrare a lemnului și a panourilor derivate (PAL, MDF), fără a fi însă limitative. Dovadă este faptul că astfel de CNC-uri, cu adaptările necesare, au ajuns la firme care prelucrează materiale plastice sau care fac materiale publicitare.

Cererea pentru CNC-uri a crescut constant și așa a apărut nevoia unei divizii dedicate doar acestor utilaje. Procesul a fost gândit pe îndelete, de la alegerea numelui, până la înregistrarea brand-ului la nivel european și planurile de ieșire la export. Legătura cu Wood IQ este transmisă și prin denumire, particula IQ, regăsită și în RUBIQ, fiind „miezul”, cum spune Dan Pruteanu. În spatele RUBIQ CNC sunt aceiași oameni care au câștigat încrederea clienților oferind calitate și seriozitate la prețul corect.

RUBIQ CNC utilaje prelucrare lemn WOOD-IQ

Acum, cu un brand dedicat, echipa se poate concentra asupra dezvoltării gamei de produse CNC astfel încât să fie acoperite cât mai multe domenii. Vor fi păstrate în continuare CNC-urile care au convins industria de prelucrare a lemnului, dar vor fi introduse produse noi: strung CNC în 3 axe, plasmă CNC și laser CNC.

rubiq cnc wood iq utilaje industriale pentru lemn

Ce aduce nou RUBIQ CNC

RUBIQ CNC își propune să investească în tehnologie performantă pentru a oferi pieței utilaje precise și solide. Cu ajutorul lor producătorii pot rezolva problemele legate de lipsa mâinii de lucru, vor reduce timpii de producție și vor scădea costul produsului finit prin automatizarea introdusă în fabricație. Răspunsul pieței la utilajele livrate, legătura strânsă cu clienții, experiența service-ului a condus către perfecționarea modelelor existente și apariția de noi direcții.

Printre noutățile RUBIQ CNC se numără strunguri, lasere și plasme CNC. Strungurile CNC au fost dezvoltate pentru obținerea unor produse sofisticate și complexe, imposibil de obținut cu un strung simplu. Sunt utilaje cu ajutorul cărora se pot obține strunjiri exacte și reproductibile. Controlerul de ultimă generație permite simularea înainte de rulare sau vizualizarea prelucrărilor în timp real.

Prima plasmă CNC a fost livrată în țară de Wood IQ în 2018. Feed-back-ul pozitiv a încurajat firma să dezvolte o gamă de utilaje CNC pentru prelucrarea metalelor. Suntem asigurați că utilajele sunt robuste, au dotări de top și există toate condițiile pentru producția lor în serie.  Pentru a-și demonstra preocuparea pentru calitate firma folosește pentru plasmele RUBIQ CNC unități de lucru cu plasmă marca Hypertherm, SUA și servomotoare Panasonic.

Acum laserele CNC industriale sunt o componentă importantă a brand-ului RUBIQ CNC. Și în acest domeniu firma a investit în componente de calitate. Laserele sunt dotate cu unități de lucru marca Reci și servomotoare hibrid care îmbină precizia servomotoarelor cu tehnologia motoarelor pas cu pas.

rubiq cnc wood iq utilaje industriale pentru lemn

Care va fi parcursul Wood IQ

Apariția brand-ului RUBIQ CNC nu înseamnă că Wood IQ va trece pe planul doi. Dimpotriva, Dan Pruteanu ne asigură că se creează premisele îmbogățirii portofoliului cu utilaje diverse și performante dedicate industriei lemnului și materialelor derivate din lemn. Existența celor doua brand-uri va elimina posibilele confuzii. CNC-urile vândute sub brand-ul Wood IQ puteau fi percepute ca utilaje care pot prelucra doar lemn. Acum cei interesați de prelucrarea asistată de calculator a materialelor vor putea găsi în RUBIQ CNC un partener, indiferent de natura materialului prelucrat. Iar cei interesați de lemn și materiale derivate vor găsi sub sigla Wood IQ utilajele industriale și clasice pentru prelucrarea lor.

Sub brand-ul Wood IQ vor fi dezvoltate utilaje, atât pentru industria „mică” – ateliere, fabrici mici – cât și pentru industria „grea” de prelucrare a lemnului. Procesul a început deja, existând proiecte în derulare pentru utilaje industriale ce produc grinzi (pentru construcții, tip EURO, BSH, duo-lam, tri-lam), prese pentru panouri și mașini industriale de rindeluit pe 4 fețe. Recent au fost adăugate în portofoliu utilaje pentru o linie completă pentru obținerea panourilor din lemn îmbinat în dinți.

rubiq cnc wood iq utilaje industriale pentru lemn
mașină de prelucrat pe 4 fețe

RUBIQ CNC și Wood IQ sunt două brand-uri legate nu doar de IQ ci și de planurile de viitor pentru dezvoltare internă și internațională. Sunt construite solid, cu răbdare și atenție, investind în calitate, în tenologie și în relația cu clientul.

rubiq cnc wood iq utilaje industriale pentru lemn

Mihaela Radu

Mihaela Radu este inginer chimist dar are o mare pasiune pentru lemn. De mai bine de 20 de ani lucreaza in domeniu, finisarea lemnului fiind ceea ce a definit-o in aceasta perioada. A acumulat experienta lucrand intr-un institut de cercetari, in propria firma, precum si intr-o multinationala. Isi doreste sa impartaseasca continuu din experienta proprie cu cei care au aceeasi pasiune....si nu numai.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian