Forestier

Fierăstrăul LT15 renumit la nivel mondial de la Wood-Mizer este acum portabil

Wood-Mizer prezintă o nouă versiune a popularului fierăstrău LT15 care extinde domeniul de utilizare al acestei game de fierăstraie, în special în debitarea la comandă de bușteni.

Fierăstrăul LT15 portabil

Gama de fierăstraie LT15 reprezintă o familie mare de fierăstraie Wood-Mizer care include câteva modele populare, precum LT15START, LT15CLASSIC, și LT15WIDE. “Până în anul 2017, Wood-Mizer oferea un trailer pentru fierăstraiele LT15, dar respectivul trailer era destinat doar transportului dintr-un punct în altul. După ajungerea la destinație, era necesară dezasamblarea fierăstrăului și instalarea sa pentru utilizare la fel ca orice alt fierăstrău staționar,” ne explică Roman Frontczak, Wood-Mizer Corporate R&D Director. “Acum am reproiectat complet modelele LT15START și LT15CLASSIC, adaptându-le pentru utilizare ca fierăstraie portabile, ceea ce înseamnă că operatorul poate debita în timp ce se află pe trailer.”

Pachetul de remorcare include un ax între roți, cuplaj cu roată de sprijin, mecanism de frânare (doar pentru trailerul de 1300 kg), 8 stabilizatoare ajustabile, bară de lumini, lumini de poziționare laterală și ghidaje. Opțional, rampele de încărcare de bușteni și troliul manual pot fi adăugate pentru încărcarea facilă a buștenilor pe patul fierăstrăului. Sistemul este proiectat pentru toate modelele LT15START și LT15CLASSIC cu configurație de secțiuni de pat S3 Type.

Există două tipuri diferite de axe de diferite capacități: 750 kg greutate brută pentru modelul mai mic LT15START și 1300 kg greutate brută pentru modelul LT15CLASSIC. Trailerul cu ax de capacitate 1300 kg are instalat un mecanism de frânare.  

Pentru a opera fierăstrăul după transport, operatorul trebuie să așeze și să regleze opt stabilizatoare ale fierăstrăului pentru a nivela patul, îndepărta apărătorile de deasupra volantei și trage știftul care fixează stâlpul pe durata transportului. Apoi fierăstrăul este pregătit de operare.

Fierăstrăul LT15 portabil este livrat dezasamblat cu capul de tăiere și secțiunile patului pe un palet, iar pachetul trailerului pe alt palet. Dacă un client urmează să transporte fierăstrăul portabil LT15 pe drumurile publice, este necesar să înregistreze trailerul prin folosirea documentelor de omologare emise de Wood-Mizer. În acest caz, ansamblul fierăstrăului trebuie să fie realizat de un tehnician Wood-Mizer.

“Comparativ cu fierăstrăul staționar LT15, au existat o mulțime de modificări în designul stâlpului, capului de tăiere și secțiunilor patului fierăstrăului,” continuă dl. Roman Frontczak. “Am mărit stabilitatea patului în timpul transportului. Toate firele necesare pentru iluminare au fost plasate înăuntrul patului. În această nouă versiune de fierăstrău, panoul de control și scara de înălțime a capului de tăiere au fost montate în două poziții, adecvate fie pentru operarea staționară, fie pentru cea mobilă.”    

Datorită numeroaselor modificări în designul fierăstrăului, Wood-Mizer nu oferă un pachet separat de trailer ca și kit de modificare pentru versiunile anterioare de fierăstraie LT15.

Gama de fierăstraie LT15 a fost produsă de mai mulți ani și a devenit opțiunea categorică pentru numeroși proprietari de ateliere de prelucrarea lemnului de pretutindeni din lume. Cele mai remarcabile caracteristici ale fierăstrăului LT15 sunt fiabilitatea, durabilitatea și operarea simplă la un preț convenabil. Noul fierăstrău portabil LT15 generează beneficii suplimentare pentru micile ateliere, fermieri, deținători de proprietăți silvice și pasionații de prelucrarea lemnului.

Contactați reprezentantul dvs. local Wood-Mizer pentru a afla mai multe și a beneficia de o ofertă.

Wood-Mizer RO S.R.L.

str. Fabricii Nr 6, Șura Mică

557270 Jud. Sibiu

Info utilaje: +40 755 20 20 30

Email: office@woodmizer.ro

www.woodmizer.ro

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomână