Forestier

Mașinile de ascuțit de la Wood-Mizer – cele mai noi echipamente pentru întreținerea pânzelor panglică de fierăstrău

Fiecare pânză de fierăstrău are nevoie de întreținere adecvată pentru a debita cu eficiență și precizie. În procesul de debitare, chiar și cea mai bună pânză se va toci mai devreme sau mai târziu, muchiile sale reducându-și capacitatea de a tăia eficient, iar dinții pânzei pierzându-și forma corectă. Există o modalitate de a evita aceasta, prin ascuțirea pânzelor folosind o mașină specializată, un disc de șlefuire și ulei mineral pentru șlefuire. După ascuțire, trebuie să ceaprăzuiți dinții pânzei pentru a pregăti pânza de fierăstrău pentru debitare.

Unul dintre echipamentele esențiale pentru întreținerea pânzelor de fierăstrău este mașina de ascuțit, care va restabili muchiile ascuțite ale pânzei și profilul corect al dinților. Wood-Mizer oferă mai multe mașini de ascuțit pânze panglică de fierăstrău – modelul BMS250 la prețuri accesibile și modelele mai avansate BMS500 și BMS600. Chiar dacă prezintă un design diferit, împărtășesc unele caracteristici comune – toate folosesc discuri de ascuțit CBN profilate și au capul de șlefuit blocat la un anumit unghi, asigurând cea mai bună potrivire și consistență a discului față de profilul lamei.

Tehnologia de șlefuire CBN

Compania Wood-Mizer recomandă utilizarea tehnologiei de șlefuire CBN, care folosește un material super abraziv, cu formă cubică de nitrură de bor, pentru cele mai bune rezultate de ascuțire. Particulele CBN sunt la fel de dure ca cel mai dur material al pământului – diamantul. Acestea oferă o șlefuire mult mai bună decât discurile abrazive tradiționale din oxid de aluminiu sau carbură de siliciu, deoarece nu se tocesc rapid și nu ard materialul. Un disc CBN are un profil care se potrivește exact cu geometria dintelui pânzei. Wood-Mizer oferă pânze de fierăstrău cu mai multe profiluri diferite ale dinților, iar pentru fiecare profil de pânză există un profil CBN dedicat. Dacă alegeți un profil CBN necorespunzător, acesta va deteriora discul abraziv, va deforma profilul pânzei sau chiar provoca ruperea capului de șlefuire de pe mașina de ascuțit.

Tehnologia de șlefuire CBN necesită ulei mineral pentru răcire și curățare. Wood-Mizer recomandă utilizarea uleiului mineral cu specificațiile tehnice ACP1 sau ACP2 pentru a curăța eficient structura abrazivă a discului și răci suprafețele care se încălzesc în timpul procesul de șlefuire. Acest lucru ajută la utilizarea discului abraziv CBN pentru o lungă perioadă de timp, cu cele mai bune performanțe în exploatare.

Caracteristicile mașinilor de ascuțit Wood-Mizer

Gama de mașini de ascuțit pentru pânze de fierăstrău de la Wood-Mizer începe cu BMS250, o mașină de ascuțit automată de înaltă calitate concepută pentru întreținerea regulată și fiabilă a pânzei într-o activitate profesională de producere de cherestea. Mașina BMS250, spre deosebire de versiunea sa mai simplă – BMS200, are un capac pentru capul de șlefuire care protejează mecanismul interior și un panou de control integrat în tabloul electric. Mașina de ascuțit este acționată de un motor electric de 0,18 kW (230V), ce antrenează discul abraziv de 127 mm la o viteză de rotație de 2700 rpm. Ascute pânzele de fierăstrău cu lățime de 25-50 mm cât mai eficient posibil datorită caracteristicilor precum oprirea automată, viteza de avans variabilă, gura de evacuare și tampoanele ștergătorului de ulei. Instalarea pânzei pe mașină și procedura de reglare a adâncimii de șlefuire și a mișcării împingătorului se realizează simplu și fără efort. Wood-Mizer recomandă să treceți pânzele de fierăstrău prin mașină în 2-3 cicluri pentru cele mai bune rezultate de ascuțire, operație care durează în general mai puțin de 4-5 minute.

 

Alte două mașini de ascuțit din oferta Wood-Mizer sunt BMS500 și BMS600. Proiectarea acestora îndeplinește cerințele fierăstraielor de mare capacitate, ce necesită ascuțirea pânzelor continuu. Ambele modele sunt compatibile cu un disc de șlefuire de 203 mm și sunt acționate de un motor electric de 0,75 kW (400V), care rulează la o viteză de 4280 rpm. Pentru o eficiență îmbunătățită a procesului de ascuțire, modelele BMS500 și BMS600 dețin un dispozitiv automat de debavurare, oprire automată cu contorul dinților și un panou de control ușor de accesat. Ascuțirea unei pânze de fierăstrău cu lățimea de 25-75 mm cu spațiul dintre dinți de 13-29 mm, necesită, în general, un ciclu unic de 3-4 minute. Modelul BMS600 diferă de BMS500 prin echiparea cu o pompă de ulei mai eficientă, un rezervor de ulei mai mare și duze de aplicare pentru ulei îmbunătățite.

Prezentare video a mașinilor de ascuțit pânze panglică de la Wood-Mizer

Prezentarea online a mașinilor de ascuțit Wood-Mizer BMS250, BMS500 și BS600 la fabrica Wood-Mizer din Polonia din iunie 2021.

 

Wood-Mizer RO S.R.L.
Fabricii No 6, Sura Mica 
557270 Jud. Sibiu 
Info utilaje: +40 755 20 20 30
Email: office@woodmizer.ro
www.woodmizer.ro

Anamaria

Anamaria are peste 15 ani de experienta in marketing si comunicare pentru firme din industria si retailul de mobila. Inainte de Ces Brands a coordonat activitatile de marketing la ICLA Romania.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian