Forestier

Sistemele de tăiere de la Wood-Mizer adaugă productivitate și economisesc costurile de operare

Sistemele de tăiere de la Wood-Mizer combină mai multe mașini de debitat într-un singur sistem pentru a produce cherestea într-un mod mai controlat și mai eficient. Aceste sisteme sunt proiectate și personalizate pentru fiecare client în parte și cerințele lor specifice. Acestea pot varia de la linia de debitare cu control de la distanță LT70 la SLP1 / SLP2 Smart Log Processing și până la sistemul avansat TITAN Log Processing Sawmilling System. Wood-Mizer are o echipă experimentată și dedicată de ingineri pentru a dezvolta diferite sisteme de debitare care produc mai multă cherestea și mai puține deșeuri, reduc costurile de instalare, operare și întreținere și scad cerințele de forță de muncă.

Urmăriți prezentarea online a unui sistem de tăiere cu fierăstrău LT70 HEAVY DUTY și stație de control de la distanță, circular multi-lamă EG300 și echipament de manipulare a materialelor aferent, inclusiv o rampă de încărcare a buștenilor, o masă de sortare și un transportor antrenat de lanț. Gazda prezentării este Adam Kubiak, director de vânzări industriale din cadrul Wood-Mizer, unul dintre inginerii de top ai companiei Wood-Mizer.

Sistemul de tăiere Wood-Mizer LT70 HEAVY-DUTY

Fierăstrăul LT70 HEAVY-DUTY îmbină cele mai bune caracteristici ale celor două cunoscute mașini Wood-Mizer – capul de tăiere LT70 și patul de fierăstrău industrial WM4000. Combinând aceste componente într-o singură unitate robustă, Wood-Mizer a dezvoltat un fierăstrău eficient și rapid, păstrând în același timp întreținerea la costuri reduse și ușurința de utilizare.

„Clienții Wood-Mizer pot alege între două tipuri de capete de tăiere – capul standard cu o capacitate de tăiere maximă de 95 cm în diametrul bușteanului și capul lat cu o capacitate de tăiere maximă de 105 cm în diametrul bușteanului”, explică Adam Kubiak.

Capul de tăiere este acționat de motorul electric standard de 18,5 kW (25 CP) sau opțional de 22 kW (30 CP). Distanța dintre rolele de ghidare a pânzei este de 73 cm pe capul standard și de 86 cm pe cel mai lat, ceea ce înseamnă că lățimea maximă a prismei poate atinge 64 cm, respectiv 78 cm. Două volante cu curea de 24 mm (peste 600 mm) utilizează pânze de fierăstrău de 38 mm lățime și 477 cm lungime. Există două ghidaje ale pânzei, cel stâng este mobil (și asociat cu unitatea de curățare LubeMizer), iar cel drept este fix. „Ghidajul standard al pânzei are o rolă care deviază pânza cu aproximativ 6 mm, iar două blocuri de ghidare o susțin. Această soluție oferă multă precizie în timpul tăierii”, ne completează Adam Kubiak.


„Parametrii recomandați pentru tensionarea pânzei sunt prezentați pe etichetă, lângă pompa hidraulică manuală. Uneori, operatorii de fierăstraie aplică o tensiune prea mare pânzei atunci când nu pot obține o tăietură dreaptă. Nu recomandăm acest lucru, deoarece afectează durata de viață a pânzei, performanța capului de tăiere, rulmenții etc. În schimb, operatorul ar trebui să verifice dacă pânza este ascuțită și ceaprăzuită corect sau dacă ghidajul lamei și volantele sunt bine reglate „, ne informează Adam.

O vedere clară de la stația de comandă la distanță

Fierăstrăul LT70 HEAVY-DUTY are o stație de comandă la distanță situată convenabil la începutul liniei, permițând operatorului o vedere clară asupra procesului de tăiere. „În partea stângă a bușteanului, operatorul observă clema și rotitorul buștenilor, iar în dreapta observă suporturile laterale verticale. Stația de control se instalează într-un loc convenabil lângă fierăstrău. Pentru o mai bună vizibilitate, vă recomandăm instalarea panoului de control la înălțime „, ne informează Adam Kubiak.


Panoul operatorului are următoarele funcții de control:

  1. Un comutator cu tambur pentru alimentare
  2. Un potențiometru pentru reglarea vitezei de tăiere
  3. Un comutator cu tambur pentru acționarea sus/jos a capului de tăiere
  4. Două butoane pentru pornirea și controlul decojitorului
  5. Un comutator pentru reglarea brațului de ghidare a pânzei
  6. Unitate de comandă SW10 Setworks pentru reglări automate ale grosimii scândurii.

Clienții pot selecta unul dintre cele trei tipuri de unități de control electronic – SW10 Setworks, Accuset sau un modul de control PLC.
Capul de tăiere se conectează cu stația operatorului prin cabluri electrice într-o pistă sau perdea flexibile. „Când dispuneți de spațiu suplimentar în atelier, este o idee bună să aveți cablurile electrice instalate pe o perdea cu stâlpi de oțel, deoarece în acest caz, cablurile rămân ferite de rumeguș. Dacă vă decideți pentru folosirea unei piste, va trebui să depuneți eforturi pentru a curăța cablurile după fiecare tură de lucru”, ne explică Adam.

Patul HEAVY-DUTY 

Patul de la fierăstrăul WM4000 transformă modelul standard LT70 într-o mașină industrială. „Tubul de oțel în sine este același la toate modelele de fierăstrău Wood-Mizer – de la LT20 până la WM4000, dar diferența constă în proiectarea secțiunii transversale a patului”, explică Adam. „La acest model, partea de jos a secțiunii este foarte solidă, din plăci groase de oțel. Aceste secțiuni sunt reglabile. Ele sunt în formă de acoperiș, rigidizate suplimentar, iar trei șuruburi susțin fiecare secțiune de pat. Aceste șuruburi nu sunt doar pentru întărire, ci și pentru alinierea patului. Construcția a fost proiectată pentru operațiuni industriale desfășurate în condiții foarte grele de lucru și este aproape imposibil să fie deteriorată fizic”, ne asigură Adam Kubiak.

Patul industrial are în dotare un set de echipamente hidraulice pentru manipularea mai ușoară a buștenilor mari și grei. Există două pachete hidraulice standard – AHSH2 și AHSH4. Cel mai simplu, AHSH2, constă din 3 suporturi laterale verticale, fiecare construit pe o tijă dublă din oțel cu conținut ridicat de carbon și acoperire din crom și clema principală pe o tijă dublă. Există, de asemenea, un rotitor de bușteni și două role de putere susținute de doi cilindri hidraulici pentru controlul și poziționarea buștenilor pe pat.
„În pachetul hidraulic AHSH4, clientul primește, de asemenea, un set de cleme de fixare care sunt utile atunci când tăiați bușteni lungi. După eliberarea tensiunilor acumulate în lemn, prismele se pot deforma. Cu aceste cleme, puteți păstra materialul plat pe pat și tăia drept”, ne explică Adam.
LT70 HEAVY-DUTY are un sistem de îndepărtare a scândurilor cu prinderi și lanțuri speciale pentru îndepărtarea automată a scândurilor prelucrate pe fierăstrău și o bandă transportoare scurtă pentru transferul acestora la echipamentul următor, în cazul exemplului nostru către masa de sortare.

Echipamentul de manipulare a materialelor și prelucrare a lemnului

Sistemul de tăiere LT70 HEAVY-DUTY include mai multe mașini accesorii pentru automatizarea prelucrării buștenilor:

  • o punte de încărcare a buștenilor
  • o masă de sortare
  • un transportor cu lanț
  • circular pentru scânduri EG300 Multi-lamă.

Puntea de încărcare este disponibilă în două lungimi – 3,6 m și 6 m, și în două lățimi – 1,55 m și 3,8 m. „Puntea poate fi echipată cu 2 sau 3 lanțuri de transport pentru a alimenta bușteni de formă neregulată sau material scurt”, ne informează Adam Kubiak.

Masa de sortare este formată din module de 3 metri lungime, cu opțiunea de extindere de până la 9 m. Fiecare modul dispune de role de antrenare pentru transportul materialului înainte și lanțuri transversale pentru a direcționa materialul spre stânga sau dreapta. Această configurație are o alunecare gravitațională pe partea dreaptă și un transportor cu lanț care transportă materialul de la fierăstrău la circularul din partea stângă. Are o lungime de 2,4 m, cu trei lanțuri, dar Wood-Mizer îl poate reproiecta în funcție de nevoile clienților.


La sfârșitul liniei, există circularul de tivit EG300. Această mașină este disponibilă cu două tipuri de motoare electrice – 15 kW (20 CP) și 18 kW (25 CP). Poate prelucra scânduri de până la 60 mm grosime. Circularul are două lame circulare; prima funcționează într-o poziție fixă, iar a doua este mobilă și echipată cu un indicator laser pentru un control vizual mai bun al procesului de tăiere. Este posibil să adăugați până la 5 lame pe arbore și să o transformați astfel într-o mașină multi-lamă.

Cum operează linia de tăiere LT70 HEAVY-DUTY

Procesul începe cu încărcarea buștenilor pe patul de fierăstrău, folosind puntea de bușteni. Odată ce bușteanul este pe pat, operatorul folosește rotitorul hidraulic și rolele de antrenare pentru a-l poziționa optim în vederea tăierii inițiale. Apoi operatorul activează pânza și decojitorul. După efectuarea tăierii inițiale, scândura este deplasată înapoi de către sistemele de prindere și lanțurile de îndepărtare a scândurii pe banda transportoare scurtă. Aceasta trece automat scândura la masa de sortare și, de acolo, este direcționată spre partea dreaptă, către glisoarele gravitaționale. Procesul se repetă pentru următoarea tăiere, dar scândura netivită se îndreaptă spre partea stângă, către circularul de tivit EG300. Operatorul poate realiza cu ușurință scânduri tivite cu lățime definită, deoarece EG300 deține un indicator laser.
Clienții pot personaliza și actualiza suplimentar liniile de tăiere, adăugând mai multe unități, de exemplu adăugând un transportor cu lanț care transportă scândurile de la masa de sortare la dreapta către circularul MR200 Multi-lamă cu arbore dublu pentru o creștere suplimentară a productivității.

Sistemele de tăiere de la Wood-Mizer permit extinderea treptată a liniei de producție, îmbunătățind performanțele acesteia și ridicând-o la un nivel industrial ridicat

Wood-Mizer RO S.R.L.
Fabricii No 6, Sura Mica 
557270 Jud. Sibiu 
Info utilaje: +40 755 20 20 30
Email: office@woodmizer.ro
www.woodmizer.ro

Anamaria

Anamaria are peste 15 ani de experienta in marketing si comunicare pentru firme din industria si retailul de mobila. Inainte de Ces Brands a coordonat activitatile de marketing la ICLA Romania.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian