Utilaje Producție Mobilier

Automaction. Proiecte speciale destinate automatizării procesului de producție

Era tehnologiei redefinește reperele esențiale pentru succes în industria mobilei. Accentul pe componenta digitală și automatizare în producția de mobilă se raportează la trei elemente cheie: control și predictibilitate, eficiență crescută în producție, garanția calității. Obiectivul: crearea unor fabrici ale vitezei și calității de top, pe o piață tot mai exigentă.

Automatizarea procesului de producție implică organizarea optimă a acestuia. Iar automatizarea personalizată, în funcție de obiectivele afacerii, permite producție eficientă la scară largă, volume mari efectuate la timp, cu execuție impecabilă. Automatizarea reprezintă avantajul competitiv.

Automaction. Proiecte speciale destinate automatizării procesului de producție

Sisteme și servicii de automatizare a producției

Noul model de afacere propus de Automaction însumează inovațiile tehnologice Biesse și are în vedere producția automatizată, interconectată. Este conceput pentru business-urile care au ca obiectiv o rentabilitate ridicată și pornește de la planificarea bugetară a clientului pentru o investiție personalizată.

Pentru fabrici cu suprafețe începând de la 500 m², organizarea Automaction presupune spațiu integrat, producție personalizată, eficiență optimă și mână de lucru minimă.

Studiu de caz: Idezio acționează pentru creșterea competitivității

Inovația tehnologică este soluția dorită de Idezio și furnizată de Accesoria Group prin echipamentele Biesse pentru nevoia de flexibilitate și adaptabilitate la cerințele pieței, viteză în producție și forță de muncă minimă. Includerea unor componente automatizate în linia de producție crește eficiența procesului, asigură respectarea termenelor de execuție și calitatea rezultatului.

Winstore – magazie automatizată pentru optimizarea management-ului panourilor – garantează costuri și timpi de producție reduși. Datorită proximității și disponibilității panourilor, conectarea Winstore cu centrele de prelucrare face posibilă o creștere substanțială a productivității, comparativ cu metoda manuală de încărcare. Performanța utilajelor pentru debitarea pachet Biesse contribuie la viteza de producție prin etichetarea automată a pieselor simultan cu debitarea reperelor de pe masa de lucru.

Stream A Smart integrat cu Winner 4

Prin celula formată din Stream A Smart și sistemul de alimentare și manipulare Winner 4, panourile care urmează să fie căntuite sunt gestionate automat, fără intervenția unui operator. Prin autonomia celulei și execuția fără erori, soluția se aplică ideal pentru producătorii care au nevoie să facă față unui număr mare de cereri și să respecte termene strânse de livrare.

Automaction. Proiecte speciale destinate automatizării procesului de producție

Selco WN6 are ca rezultat o productivitate mai mare, și datorită dispozitivului Twin Pusher, care oferă posibilitatea de a realiza faze de tăiere multiple în același timp. Un alt avantaj important este procesarea panourilor de până la 5,90 metri, necesare într-o producție diversificată, fără a fi manipulate de un operator.

Automaction. Proiecte speciale destinate automatizării procesului de producție

Rover A este centrul de prelucrare cu comandă numerică care procesează orice tip de reper rapid și cu rezultate excelente. Raportul calitate / competitivitate este inegalabil, iar EPS (Sistemul electronic de poziționare) permite reconfigurarea automată a întregii zone de lucru într-un timp foarte scurt, fără a angaja grupul de prelucrare și fără intervenția operatorului.

Automaction. Proiecte speciale destinate automatizării procesului de producție

Rezultatele impresionante în aplicarea cantului sunt obținute cu Rover A Edge, care permite și aplicarea de cant subțire și cant 3D. Mentenanța utilajului este facilă și curățarea panoului este efectuată în timpul ciclului de prelucrare.

Tehnologia joacă un rol esențial în procesul de dezvoltare a fabricilor de producție de mobilier și Brema Eko este încă un exemplu perfect. CNC de găurit compact și versatil, permite prelucrarea panourilor de diverse forme și grosimi. Nu doar prin flexibilitate, ci și prin simplificarea procesului odată cu reducerea pașilor de producție prin faptul că permite prelucrarea panourilor vopsite fără grija că ar putea fi alterate.

Automaction. Proiecte speciale destinate automatizării procesului de producție

Buna planificare pentru rezultate optime

Interconectarea liniei de producție prin programul de design și proiectare, administrare și producție este necesară pentru un flux de lucru organizat. Programul de operare stabilește și indică destinația pentru fiecare piesă prelucrată, în funcție de gradul de încărcare și funcționalitățile utilajelor integrate. Etichetarea pieselor permite preluarea și distribuirea rapidă de către operator, prin simpla citire cu pistolul de cod de bare.


Pentru mai multe informații, vă invităm să descărcați broșura Automaction unde sunt prezentate câteva configurații care pot asigura primii pași în automatizarea producției.

Pentru consultanță personalizată, adaptată obiectivelor planului de afaceri, vă rugăm să ne contactați la accesoria@echipamente.ro.

Mihaela Radu

Mihaela Radu este inginer chimist dar are o mare pasiune pentru lemn. De mai bine de 20 de ani lucreaza in domeniu, finisarea lemnului fiind ceea ce a definit-o in aceasta perioada. A acumulat experienta lucrand intr-un institut de cercetari, in propria firma, precum si intr-o multinationala. Isi doreste sa impartaseasca continuu din experienta proprie cu cei care au aceeasi pasiune....si nu numai.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian