Aplicare Adeziv

Produse noi în portofoliul Szolvegy – adezivi D4 pentru iarnă

Szolvegy, producătorul și distribuitorul brandului de adezivi TISZABOND, ne-a obișnuit deja cu gândirea pro client și preocuparea permanentă pentru a clădi cu aceștia relații de lungă durată. Așa au apărut de-a lungul timpului în portofoliu produse ce se pot încleia în condiții dificile de iarnă, adezivi care își păstrează calitățile și dacă produsul obținut este supus la fierbere sau la impregnare. Iar recent a adăugat în portofoliu produse verzi, conform cerințelor actuale ale Comunității Europene. Acum Szolvegy anunță intrarea în lista de produse, începând cu 15 decembrie, a doi adezivi speciali pentru iarnă. În oferta de produse există și alți adezivi de iarnă, dar noutatea este că aceștia sunt în clasa D4 de rezistență la umiditate.

Noutate pe piața adezivilor pentru lemn – adezivi D4 pentru iarnă

Ideea dezvoltării unor adezivi D4 pentru iarnă a venit de la succesul avut cu varianta de iarnă a adezivilor D3. Unul dintre clienți are sediul în Miercurea Ciuc, polul frigului în România. Uneori, în timpul iernii, era așa de frig afară că centralele din fabrică nu făceau față, iar temperatura din zonele de depozitare rămânea foarte scăzută. Probleme erau și în zonele de lucru și chiar dacă adezivul reușea să nu pățească nimic la descărcare sau pe timpul depozitării, aclimatizarea dura foarte mult timp și astfel puteau apărea probleme de lipire. Pentru acest client a fost dezvoltat primul adeziv de iarnă – un adeziv D3 pentru că aceasta a fost cerința, de rezistență la umiditate a obiectelor fabricate la Miercurea Ciuc.

Acum a venit rândul clienților care lucrează cu adezivi D4 să se bucure de două variante pentru iarnă. TISZABOND 1kD4 cod 4170 este varianta pentru iarnă a adezivului 4160. Este un adeziv monocomponent, fără întăritor, cu timp scurt de presare. Are rezistența la umiditate D4 conform standardului DIN EN 204, iar lipirea rezultată este fermă.

TISZABOND 1kD4-D cod 4171 este varianta rezistentă la temperaturi scăzute a adezivului cod 4133. Este un produs premium, fără umplutori, obținut din materii prime de foarte bună calitate. Adezivul are aderența îmbunătățită ceea ce contribuie la o calitate superioară a lipirii. Lipsa umplutorilor face ca filmul obținut să fie mai elastic, ceea ce face ca media de utilizare a sculelor așchietoare folosite la calibrare să crească. Adezivul este monocomponent, fără întăritor, cu timp scurt de presare în urma căreia rezultă o îmbinare fermă.

„Suntem în preajma sărbătorilor de iarnă și venim cu o noutate pe piața adezivilor de lemn – două produse noi de iarnă. Astfel venim în întâmpinarea producătorilor din industria lemnului care lucrează cu adezivi D4 și au probleme de încleiere din cauza temperaturilor scăzute. Odată cu începerea anului 2024, imediat după sărbători, toți cei care folosesc adezivi monocomponenți D4 – 1kD4, nu o să mai aibă astfel de probleme deoarece noii adezivi vor fi pe stoc permanent” precizează Csaba Matefy – administrator Szolvegy.

Szolvegy și Tiszabond, branduri cunoscute pe piața adezivilor pentru lemn și hârtie

Szolvegy Vegypary SRL este un nume cunoscut în piață, cu peste 400 de parteneri. Printre clienți se numără mari producători de panouri din lemn masiv, producători de mobilier, de case din lemn, stupi, tocătoare, ambalaje. O mare parte dintre produsele încleiate cu adezivii TISZABOND sunt destinate exportului, printre parteneri fiind și producători pentru IKEA.

Principalele produse din portofoliul Szolvegy Vegypary sunt adezivii pentru lemn și hârtie. Pentru a veni în ajutorul clienților, în portofoliu se găsim însă și produse complementare sau auxiliare precum demulant pentru prese, parafină pentru reducerea crăpării lemnului, chit, pistoale de aplicat adeziv sau produse de ambalare.

Mihaela Radu

Mihaela Radu este inginer chimist dar are o mare pasiune pentru lemn. De mai bine de 20 de ani lucreaza in domeniu, finisarea lemnului fiind ceea ce a definit-o in aceasta perioada. A acumulat experienta lucrand intr-un institut de cercetari, in propria firma, precum si intr-o multinationala. Isi doreste sa impartaseasca continuu din experienta proprie cu cei care au aceeasi pasiune....si nu numai.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian