Business

Wisewoods își mărește producția de MDF cu tehnologie DIEFFENBACHER

Producătorul thailandez de plăci MDF, Wisewoods Co. Ltd., a anunțat colaborarea cu DIEFFENBACHER, un nume recunoscut în furnizarea de echipamente și soluții pentru industria prelucrării lemnului, pentru instalarea unei noi linii de producție MDF sub marca CEBRO, la sediul companiei din Khao Yoi, provincia Phetchaburi. Asamblarea noii unități de producție a început în ianuarie 2024, iar producția de plăci este așteptată să debuteze în al treilea trimestru al acestui an.

Noua instalație, care se aliniază la conceptul CEBRO de fabrică inteligentă al DIEFFENBACHER, este prevăzută cu tehnologia Z-Sifter și sistemul de economisire a adezivului PROjet, ambele fiind concepute pentru a sprijini Wisewoods în atingerea excelenței operaționale – unul dintre cei patru piloni CEBRO.

Wisewoods utilizează doar lemn de cauciuc ca materie primă pentru producția sa de plăci MDF. Visarut Palarit, Director Adjunct la Wisewoods, subliniază importanța eliminării componentelor de latex din materialul brut înainte de prelucrare. „Tehnologia unică Z-Sifter a fost un motiv cheie pentru care am ales DIEFFENBACHER pentru noua noastră instalație MDF”, adaugă el.

Holger Ries, Director de Vânzări la DIEFFENBACHER, explică avantajele tehnologiei Z-Sifter: „Numeroasele etape de cernere în formă de Z asigură o linie clară de separare, facilitând separarea particulelor mai ușoare din lemn de cauciuc. Datorită eficienței ridicate de cernere și consumului scăzut de energie, propulsat de sistemul de management al fluxului de aer, Z-Sifter reprezintă tehnologia preferată de companiile din Asia de Sud-Est pentru eliminarea latexului.” Ries mai adaugă că Z-Sifter elimină eficient și alte contaminante, asigurând suprafețe de plăci de înaltă calitate și protejând echipamentele din aval.

Sistemul de lipire PROjet, aplicabil pentru rășini UF și MUF, permite economii de rășină de până la 15% comparativ cu tehnologiile convenționale, producând suprafețe de plăci cu mai puține defecte.

DIEFFENBACHER va furniza de asemenea Wisewoods sistemul de pregătire și dozare a adezivului, stația și linia de formare, o presă continuă CPS+ și sistemul de manipulare a plăcilor brute. Contractul cu Wisewoods include și partea electrică precum și automatizarea instalației.

Această investiție semnificativă marchează un pas important în strategia de dezvoltare a Wisewoods, consolidându-și poziția pe piața globală a MDF-ului prin adoptarea celor mai noi tehnologii în producția de plăci MDF, cu un accent deosebit pe sustenabilitate și eficiență operațională.

Sursa DIEFFENBACHER

Dan

Am avut șansa să lucrez în diverse departamente. Astfel am acumulat experiență în Finance, Accounting, Logistic, Sales, Operations, Marketing. Sunt un om de echipă și un all around player. Sunt antreprenor, am coordonat vânzarea unui business de lacuri și vopsele pentru lemn către o multinațională. În 2016 am descoperit lumea digitală, publishingul și marketingul online. De atunci mi-am mutat experiența acumulată și aptitudinile în online.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian