Business Utilaje producție case lemn

SAOMAD – Utilaje robotizate specializate pentru producție ferestre din lemn

SAOMAD a luat naștere în anul 1956 ca o afacere artizanală, specifică acelor vremuri. Compania italiană s-a specializat rapid în fabricarea de mașini pentru producția ferestrelor din lemn și a evoluat continuu de atunci, ajungând acum să producă utilaje robotizate autonome care produc până la 80 de ferestre în 8 ore de lucru. Născută ca o afacere italiană de familie, SAOMAD a ajuns acum la a treia generație de proprietari, având peste 65 de ani de activitate constantă în același domeniu de producție. Am profitat de prezența la Holz-Handwerk 2024 pentru a discuta despre SAOMAD cu Claudio Filippi, Manager Vânzări-SAOMAD și Florin Dumitrașcu – Manager Ligna Dumi Tech, dealer SAOMAD. Video la finalul articolului.

saomad-la-holz-handwerk-2024
saomad-la-holz-handwerk-2024

Evoluția tehnologică și inovația continuă

De-a lungul timpului, SAOMAD a fost martor la diverse evoluții tehnologice care au condus la consolidarea poziției sale ca una dintre cele mai vechi și respectate companii europene din domeniul producției de mașini pentru ferestre din lemn. Investițiile în tehnologie, dezvoltarea de produse noi și performante au fost mereu pe agenda companiei, cu scopul de a oferi pieței mașini automate, inteligente și sigure, ce permit obținerea unor productivități ridicate fără a depinde de forța de muncă calificată.

Fidelitatea față de produs și piața europeană

Un aspect definitoriu pentru SAOMAD a fost fidelitatea față de produsul său de bază – mașinile pentru ferestre din lemn. Principalii lor clienți sunt din piețele europene, de la țările nordice până în Europa de Sud și Est, cu o expansiune incipientă și în piețele mai îndepărtate, precum Australia, Canada sau Japonia. Cu toate acestea, focusul principal rămâne pe piața europeană, unde echipa SAOMAD se bazează pe personal specializat pentru a asigura cel mai înalt standard de calitate și servicii.

Portofoliu diversificat de mașini performante

SAOMAD oferă o gamă variată de mașini destinate atât micilor producători locali, cât și marilor industrii la nivel mondial. De la modelele de bază, cum este Woodpecker Just, cu o productivitate de aproximativ 13 ferestre realizate în 8 ore de producție, până la mașinile performante, ca Woodpecker Performance, ce pot realiza până la 80 de ferestre în aceeași perioadă de timp. Fiecare produs se remarcă prin autonomie, productivitate și tehnologie de ultimă generație.

Angajamentul față de calitate și inovație

Toate mașinile produse de SAOMAD respectă normele CE de siguranță și antifonice, fiind echipate cu sisteme avansate de aspirație și protecție împotriva prafului. Componentele mecanice sunt de cea mai înaltă calitate, de la branduri europene de renume, asigurându-se astfel cea mai mare fiabilitate și durabilitate a produselor.

Sustenabilitate și eficiență energetică

Un aspect esențial al filosofiei SAOMAD este responsabilitatea față de mediu, reflectată în utilizarea motoarelor hibride ce generează energie în timpul frânării, contribuind astfel la reducerea consumului de energie și la sustenabilitatea mașinilor produse. Certificările obținute în acest sens atestă angajamentul companiei pentru un impact redus asupra mediului înconjurător.

Servicii și suport de încredere

Pentru a asigura buna funcționare a mașinilor sale și satisfacția clienților, SAOMAD oferă un serviciu complet de asistență și suport tehnic, având piese de schimb disponibile 24/7 și o rețea extinsă de service-uri în Europa. Teleasistența și comunicarea directă cu clienții sunt prioritare pentru a menține standardele de excelență și satisfacția acestora.

Evoluția SAOMAD reflectă angajamentul companiei față de calitate, inovație și sustenabilitate, ceea ce se poate observa și din materialul video realizat la Holz-Handwerk 2024, împreună cu Claudio Filippi, Manager Vânzări-SAOMAD și Florin Dumitrașcu – Manager Ligna Dumi Tech, dealer SAOMAD.

Dan

Am avut șansa să lucrez în diverse departamente. Astfel am acumulat experiență în Finance, Accounting, Logistic, Sales, Operations, Marketing. Sunt un om de echipă și un all around player. Sunt antreprenor, am coordonat vânzarea unui business de lacuri și vopsele pentru lemn către o multinațională. În 2016 am descoperit lumea digitală, publishingul și marketingul online. De atunci mi-am mutat experiența acumulată și aptitudinile în online.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomână